Медия без
политическа реклама

Играта на "Левски" в Пловдив убедила Стоянович да поеме тима

"Сините" пропуснаха куп положения срещу "Ботев", но все пак победиха с гол в добавеното време

23 Юли 2018
СПОРТАЛ
Габриел Обертан (вдясно) поздравява автора на победния гол за "сините" Илия Димитров.

Изпълнителният директор на "Левски" Красимир Иванов и Славиша Стоянович се договориха и от тази седмица словенецът ще стане официално новият треньор на "сините". Последната среща между двамата бе вчера преди обед и на нея те се разбраха контрактът да е за 1 г., с опция за удължаване с още 1, като ще бъде подписан във вторник (тогава ще са готови всички документи по освобождаването на Делио Роси).

Един от факторите освен предложените му условия Стоянович да се съгласи да поеме отбора е бил и добрата игра в мача с "Ботев" от I кръг на Първа лига. Словенецът бе на трибуните и видя нападателна схема, подготвена от временните треньори Георги Тодоров и Тодор Симов, довела до множество положения пред вратата на домакините. При 4 от тях вратарят на "Ботев" - Даниел Кайзер, спаси опасни удари. В 3-тата мин. от добавеното време обаче той все пак трябваше да извади топката от мрежата си. Тогава един най-добрият на терена - Габриел Обертан, напредна отдясно в наказателното поле и подаде на 2 метра пред голлинията на завърналия се от "Локо" (Сф) юноша на клуба Илия Димитров, който я бутна във вратата.

Това е първа победа на "Левски" като гост на старта на първенството от 2007 г., когато надделя над "Вихрен" (Сандански) с 1:0. Иначе за последно "сините" стартираха с успех сезона през 2012-а - 1:0 над "Черноморец" на своя ст. "Георги Аспарухов".

Очаква се Симов, който бе помощник на Роси, да бъде и в екипа на Славиша Стоянович. Словенецът вчера си замина и ще се върне във вторник за подписване на договора и за започване на работа с отбора. Той ще си доведе и двама асистенти, но в екипа му ще има и българи. Освен Симов вероятно ще остане и досегашният наставник на вратарите - Валентин Захариев. 

Самият Симов въобще не засегна след мача с "Ботев" въпроса за това дали очаква да остане в отбора. Само заяви: "Футболистите показаха, че до последно ще гонят победата. Най-логичното бе да вкараме гол. Ние като треньорски щаб не сме направили нищо - всичко идва от футболистите. Това срамно представяне в евротурнирите не е добре за тях, така че те сами трябваше да се подобрят. Аз се радвам, че видях живец в нашите редици".

Един от тарторите в тима - Габриел Обертан, обаче каза:  "Тодор Симов се опита да ни каже да се забавляваме, липсваше ни тази наслада, тази забава. Той ни я върна, даде ни свобода, и видяхте, че "Ботев" нямаше положение пред нашата врата".