Медия без
политическа реклама

НАКРАТКО

17 Юли 2018

Суперталантът

на Франция Килиан Мбапе обяви, че ще продължи кариерата си в "Пари Сен Жермен", въпреки че е свързван с трансфер в "Реал" (Мадрид). "Оставам в ПСЖ. Продължавам своя път. Аз съм в началото на моята кариера. За да печелиш, трябва да вярваш. Да имаш качества не е достатъчно. Вярата е над всичко", заяви 19-годишният Мбапе, който стана първият тийнейджър след Пеле с гол във финала на световното първенство.

 

Халфът

Пол Погба посвети световната купа на Франция на своя баща, който почина през миналата година след продължително боледуване. "Това е паметен ден за мен и брат ми, който беше на трибуните. През 1998-а той гледа тогавашния финал заедно с баща ни, който вече не е между нас. Надявам се, че сега е щастлив там, където е, и се гордее с нас. Ние можем само да се молим за него", сподели развълнуваният Погба.

 

Нападателят

на "петлите" Оливие Жиру постави антирекорд, като не отправи нито един точен удар към противниковите врати по време на световното първенство. Таранът бе титуляр в шест от седемте мача на "петлите" и веднъж влезе като резерва. "Дадохме всичко от себе си и преследвахме голямата цел като един задружен колектив. Титлата ни е напълно заслужена. Ако трябва да съм честен, още не мога да повярвам, че сме световни шампиони!", сподели Жиру.

 

Франция

постави рекорд на Мондиал `18, постигайки 100% точност във финала срещу Хърватия (4:2). В мача за титлата "петлите" отправиха шест удара по посока на вратата и всички попаднаха в очертанията й - четири влязоха в мрежата, а два бяха отразени от Даниел Субашич.