facebook
twitter

Горещи новини

Почина солистката на "Роксет" Мари Фредриксон

3895
EPA/БГНЕС
Мари Фредриксон през 2015 г. във Виена

На 61-годишна възраст почина солистката на шведската група "Роксет" Мари Фредриксон, съобщи Expressen

Фредриксон е починала на 9 декември сутринта в дома си след боледуване. Тя оставя съпруг - Микаел Болюс, и две деца. Мари се бореше с рака от 17 години. 

„С голяма тъга трябва да съобщим, че загубихме една от от най-големите ни и най-скъпи артистки. Мари Фредриксон почина сутринта на 9 декември след дългогодишно заболяване", пише в изявлението на семейството. Нейният партньор в „Роксет” също отдаде почит на Мари, като написа в Туитър: „Времето минава толкова бързо! Сякаш не много отдавна ние прекарвахме дни и нощи в малкия ми апартамент, споделяйки невъзможните си мечти. И каква мечта споделихме в крайна сметка! За мен беше чест, че те срещнах с твоя талант и щедрост. Изпращам много любов на твоето семейство. Нищо вече няма да е същото”. 

Дуото „Роксет” - Мари Фредриксон и Пер Гесле - изгряха в Швеция в края на 80-те. Те правеха поп музика, а мисията им беше да завладеят света.  С 33 стимулиращи сингъла и общи продажби на над 75 милиона записи, може смело да се каже, че мисията е изпълнена. "Роксет" влязоха в класациите с „The Look“ през 1989 г., същата година последва баладата „Listen to Your Heart”, класиката „Must Have Been Love” (която звуча и във филма „Хубава жена“) излезе през 1990 г., а през 1991 излезе платиненият „Joyride“ и „Роксет” направиха първото си световно турне. 

През следващите десет години "Роксет" бяха на върха на класациите навсякъде по света, а постоянният поток от хитови сингли и албуми доведе до рекордни продажби. Но в началото на новото хилядолетие Мари Фредриксон бе диагностицирана с тежко заболяване - мозъчен тумор.  След животоспасяваща операция през 2002-ра и дълго възстановяване, през 2009 г. „Роксет” направиха много успешно завръщане. През 2016 г. записаха и нов албум „Good Karma” и последва ново световно турне. 

Но най-накрая натоварването от тежките турнета стана твърде голямо за Мари, затова по лекарски съвет тя реши да отмени последния етап на турнето им за 30-годишнината, наречено RoXXXette, с което сложи край на десетилетия зашеметяващи изпълнения на живо, докоснали сърцата на милиони по време на 557 концерта по света - един от тях и в България (2015 г.). 

 

 

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ се притеснили за 50-те си ядрени бомби Б-61 в Турция

18.12.2019

14233 25
Меркел не одобрява американски санкции за "Северен поток 2"

18.12.2019

1438 14
В Словакия падна забрана за 50-дневно социологическо мълчание

18.12.2019

575

Коментари

Интервал

Ех, тъжно. ?
Благодаря за музиката!

https://www.youtube.com/watch?v=yCC_b5WHLX0

ГАМЕНЧЕТО

Бог да прости. Яки хитове направиха.

toshko1

Голяма

Wolf ACE

MARY & ROXETTE!

 

???

ЗЛАТИЯ

Тъжно... 

Благодаря за радостта от музиката, Мари?

blue_fish

Благодаря за музиката! Почивай в мир!

ловkия

Един от най-симпатичните артистки, истинска световна звезда, почивай в мир, Мари!

??

Soleo

Много, много, много тъжно!

Направи обаче страхотна музика с Roxette.

Благодаря им за страхотната музика и настроение!

Почивай в мир!

John Slow

Ех...

Jassie

Благодаря за вечната музика! Още една голяма в небесния хор!

Allanon

RIP you were one of the best......Много тъжно...

Nashenec

Рак на мозъка си е много-много тежко и ти трябва много късмет за да прескочиш: да е доброкачествен, да знаеш къде да отидеш (в Европа са 2 клиники - едната прави част от терапията, а другата оправя евентуалните пропуски - много скъпа и сложна апаратура, недостъпна за една болница), да имаш късмет лекарите да са специализирали точно твоя случай (във всяка от болниците имат 2-3 специалисти, но те са само от време на време там - всеки е на "смяна" 30 дни), а и да имаш здрав дух и много жизнена енергия. За многото пари не говоря, защото те би трябвало да не са проблем (3-4 курса по около 700000 евро средно).

 

Хубави песни, белязали не едно поколение !

плувецът

Прекрасната им винаги ще ме връща във време на младост. Мари бе очарователна. Лек да й е пътя.??

Supertramp
снимка на Supertramp
Мозъчните тумори са бич за музиканти и певци. На прима виста се сещам за Георги Минчев , Пепи Гюзелев , сега и Мари Фредриксон. Изглежда дългогодишните натоварвания на слуховия апарат , децибелите , слушалките при записи , концертния грохот ... се явяват силен канцероген за вътрешното ухо и мозъка. Уви ! Добра група бяха , RIP.
На вуйчо ти вуйчо му
RIP голяма беше...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×