facebook
twitter

Горещи новини

Пекин: НАТО би превзела Калининград за 2 дни

Военната агресия на Русия срещу балтийските държави би "струвала" на Москва Калининградска област, обяви часове по-рано американски експерт
11579
EПА/БГНЕС архив

В случай на военен конфликт между НАТО и Русия в Прибалтика, силите на Алианса ще могат да превземат района на Калининград за два дни, според китайския портал Eastday, предава РИА Новости, цитирана от Фокус.
Според автора на статията Русия ще удари пет до осем европейски столици в рамките на пет дни в отговор, което автоматично ще увеличи нивото на конфликт от регионално към глобално.
По-рано Ричард Хукър, старши изследовател в американския институт "Фондация Джеймстаун“, написа в свой доклад, че военната агресия на Русия срещу балтийските държави би "струвала" на Москва Калининградска област. Той не уточни какво би могло да предизвика подобен конфликт.
Ръководителят на Калининградска област Антон Алиханов от своя страна нарече доклада на Хукър „таблоидна фантазия“. Губернаторът подчерта, че не желае да коментира спекулации.
Според депутата от Държавната дума Александър Шерин този план представлява оправдание за увеличението на бюджета за отбрана на НАТО.

69

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Картонени корони "в чест" на клетвата на Лукашенко

24.09.2020

985 33
САЩ разшириха списъка с антируски санкции

23.09.2020

2191 25
САЩ правят коалиция срещу завършването на "Северен поток" 2

22.09.2020

Обновена

6072 64

Коментари

Страници

nobody2

малко по-кротко с калининград

mustak

Аз предлагам да опитат, пък да видим какво ще стане, останалото е ташак от единия крачол в другия.

 

geo_19

Военната агресия на Русия срещу балтийските държави би "струвала" на Москва Калининградска област

 

Военната агресия на НАТО срещу Калининградска област би "струвала" окупация на балтийските държави

Аксепт

Ако запалят Арматите , направо ще ги сгазят с танковете

Verbis verbis

***

paragraph39

/:/Военната агресия на Русия срещу балтийските държави би "струвала" на Москва Калининградска област

.........................................................................................................................

А какво и колко би струвало на НАТО и балтийските държави нападението и окупацията им на Калининградска област-Русия?!

И струва ли си?!

А?!

 

 

Sine_metu

Човекот ти казва: пет до осем столици. Пет западноевропейски + Вилнюс, Рига и Талин, ако много настояват

nanyac

...нападението и окупацията им на Калининградска област-Русия?!

Тоест освобождението и воссъединението на исконно германския град Кьонигсберг?

 

А какви ли ще бъдат резултатите, ако се проведе местен референдум с въпрос "Желаете ли да станете граждани на Германия?"  Ама истински референдум, без помощта на московски ихътамънетковци.

Weiß

Китайците през това време седят на брега на реката,

пускат хартиени корабчета по нея

и броят плуващите трупове.

 

Чичо Гошо

Да спрем глобалното затопляне с ядрена зима...

Това ще е резултатът, при опит за превземане на Калининград от НАТО.

❄️⛄️

ПГеоргиев

Има колеги в този форум, които пишат по-смислени и по-сериозни коментари от някои "мастити анализатори" от разни китайски или американски портали. 

 "По-рано Ричард Хукър, старши изследовател в американския институт "Фондация Джеймстаун“, написа в свой доклад, че военната агресия на Русия срещу балтийските държави би "струвала" на Москва Калининградска област." 

Оригиналната статия е от китайския Sohu:

"В Sohu рассказали, к чему приведёт возможная натовская атака из Польши на Калининград".

Далее приводится отчёт Джеймcтаунского фонда (США), занимающегося в том числе военной аналитикой. В отчёте говорится о том, что если, например, из Польши НАТО попытается направить войска для взятия Калининграда, то Россия мгновенно атакует страны Балтии и «прорубит» сухопутный коридор к своему самому западному региону. В то же время американские эксперты объявили, что в НАТО «применят пункт устава о коллективной безопасности», и Калининградская область «может быть взята после двухнедельного противостояния»."

Не бил шведски, а съветски.

А според този Sohu, китайските J-20 превъзхождат отвсякъде Су-57 и F-35, китайските танкове изяждат Т-90, а С-400 не струва нищо, а е само да плаши гаргите.

Как пък тези "анализатори" не разбраха или разбират, но заблуждават съзнателно, че последното нещо, което иска съвременна Русия, е военен конфликт с NATO.

Руското правителство пусна бюджета за следващия тригодишен период 2020-2023, в който се акцентира върху здравеопазване, образование, научни иновации, подобряване социалното положение на гражданите. Отделени са трилион рубли за тези сектори.

Дори онзи ден Путин направи изявление (не помня точно пред кого), че парите, отделяни за въоръжение ще бъдат намалени за сметка на горепосочените.

За чий им е на руснаците да се навират в ...

Дори и през времето на СССР, политиката бе по-скоро на сдържане и непозволяване превъзходство на противника, отколкото на доминиране.

И ако има кой да ги чете тези глупости, то как има някой да плаща за тях.
 

 

nanyac

Дори онзи ден Путин направи изявление (не помня точно пред кого), че парите, отделяни за въоръжение ще бъдат намалени за сметка на горепосочените.

За своите 20 години управление този герой даде сума ти кухи обещания. То не беше мощен подскок напред, достойно жилище за всеки, европейците щели да се молят за газ, Украйна щяла да мръзне, нямало да забрави турския нож в гърба и какво ли още не.

В последните си изявления за лековерни например обещава лидерски позиции на Русия в създаването на изкуствен интелект. Бон шанс, дето се вика. Като сравним "робота" ФЕДОР с Бостън Дайнамикс става ясно, че няма да го бъде в близките декади.

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

....тъпичко, много тэпичко - др. ЗИП, мжла розасниу отсэди ще си взиме аскерът, който ще преевземе анклава? Шляхтата? Американци по въздушен мост? По море? От космоса с новите обещани американски сили?

А? 

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Депутатът Шерин е на прав път - trick or treat ?

Justinian2
снимка на Justinian2

Военен удар на НАТО по Калининград би имало като последствия абсолютно същите последствия , които би имал военен удар на НАТО по всяка една територия , съставна част от РФ. Апокалиптични последици и за ударения , и за удрящите ! Наистина мноо тъпа дописка...

Banshee
снимка на Banshee

В случай на военен конфликт в Прибалтика, силите на НАТО ще могат да превземат района на Калининград за два дни,
а  Русия ще удари пет до осем европейски столици в рамките на пет дни в отговор.

Е това е мисълта на китайския портал Eastday, а заглавието просто е средната част от мисълта. :))

Самуил Петков

Що "до пет дни" ??

Ще натиснат копчето още същия ден!

Баш Патканът на...

Новина в стил "Една жена казала".
 

дъртреалист

Бооже, ....

Процесът на информиране от медиите става все по-извратен...

КАк ще се предпазваме от подвеждане?

Безотговорността, с която се преиначават събитията и с която се препечатват лъжите... 

ще ни направи параноици...

de_Ruyter

Два дни? Само това ли е инфото? Че за такъв мащабен конфликт (не нападаш Танганайка, а укрепен, военизиран анклав с крилати ракети, силно ПВО и флота), какви са изчисленията на загубите за атакуващите?! Русия ще отговори след пет дни?! А не веднага, с КР, авиация и Балтийския флот? Че каква ще е цената на "превземането" за два дни? НАТО и гражданите на тези държави биха ли платили тази цена?

 

Все пак говорим за конфликт който ще прерасне в нещо като Трета световна ?

 

Въобще, доста скромно... ни анализ, ни дяволи... два дни. И кой ще проведе тази операция?! Ей сега излезе доклада на норвежците за фрегатата им Helge Ingstad която беше блъсната от танкер и потъна. Изводите на норвежките следователи е, че екипажът на най модерната им фрегата е бил тотално неподготвен и ненатрениран. Дори не са имали изградени навици да избегнат подобен удар...?!? Ало... кой точно ще превземе Калининград? Което не е само град, а област от 15 хил кв км?!! 

 

Ето малко за фрегатката https://www.youtube.com/watch?v=TlAPAdvuocU&t ?

 

 

майор

Как кой?

Папуасите, воглаве с форумния ?

марк

 

 

 

                                     Пекин: НАТО би превзела Калининград за 2 дни

 

 

                                       За последен път .

Minderbinder
снимка на Minderbinder

Това дали има нещо обще с макроновата 'мозъчна смърт' ?

н16
снимка на н16

В случай на военен конфликт между НАТО и Русия в Прибалтика, силите на Алианса ще могат да превземат района на Калининград за два дни.

B случай на разгонване на уж мирната демонстрация в Хонг Конг от китайската армия, за да се установи там мир и законност - НАТО за колко време ще стигне до Пекин ?-)

 

А реално, ако на "прибалтийците" нещо им стане, и почнат да разстрелват рускоговорящите жители там - то може да са сигурни, че бързо ще се намери, кой да ги успокои.

de_Ruyter

Първо, не знам как някой си представя едно такова "превземане", но за да подготвиш едно такова нападение, над такъв анклав, се иска логистика която изисква подготовка от месеци!!! И не може да се скрие. Идеята, че с наличното по границите на Калининград, може да го атакуваш и превземеш е смешно и аматьорско. За такава операция се иска солидна подготовка и съсредоточаване на различни видове войски. Струпването им, не може да остане незабелязано... нито по суша, нито по море. Това означава придвижване на самолети по близките летища, танкове и бронетранспортьори, фрегати и есминци, инженерни и тилови войски. 

 

Тези анализатори (2 дни) дали са наясно, че: 

 

В 2014 году в Калининградском особом районе прошли учения с участием почти 9 тысяч человек, более 600 единиц военной техники, среди которых было 250 танков и БТР, 55 кораблей и около 40 единиц авиации, а также ракетные комплексы «Искандер»[24]. В апреле 2015 года на специальном совещании в министерстве обороны России в ответ на кризис на Украине и увеличение контингента НАТО в Прибалтике и Польше было принято решение усилить войска в Калининградской области и Балтийский флот: если группировка российских войск в Калининградской области в настоящее время состоит из 1 мотострелковой бригады, 1 бригады морской пехоты, частей артиллерии и ракетных войск, то к ним планируют добавить еще 1 мотострелковую бригаду (таким образом в области станет 2 мотострелковые бригады) и усилена артиллерия и ракетные войска береговых противокорабельных комплексов.

Колко трябва да са атакуващите, за да вземат превес? Нека умните анализатори кажат, как едно такова учение не може да се скрие, а поне три пъти повече войска нужна за преодоляване на силите в Калининград, ще останат скрити? Мерси... фантазьори. 

Звън®
снимка на Звън®

На снимката виждаме HMS Echo (H87) — първия от двата многоцелеви ходрографски кораба на ВМС на Великобритания. Построен е от компанията Appledore Shipbuilders през 2002 г.Над него прелита австралийски разузнавателен самолет АР-3С «Орион», дирейки в Индийския океан изчезналия през април 2014 г. самолет на  Boeing 777-200ER на авиакомпании Malaysia Airlines. Според  Куала-Лумпур, НАТО би превзела Калининград за 3 дни, при това без жителите му да разберат, че са са превзети, скандирайки по площадите "Братство, равенство, шоколад!"

 

Ето част от плана на НАТО за превземане на Кьонигберг, направен за по-разбираемо в стихотворна форма.

 

Точно в пет и тридесет часа натовци нахлуват:
- Бунт! Бунт!
- Точно в пет и половина!
- Точно в пет и тридесет!
- Както е изписано в поканата!
- В неделя!
- В пет и тридесет!
- Бунт! Бунт! Бунт!

Ритмично:

- Всеки в очертания от мене кръг ще крачи. 
Сам ще крачи.
Всеки сам на себе си ще си говори.
Сам ще крачи...*

Константин Павлов


 

mi6osp.

Не са познали китайците. 

Ако НатО нападне Калининград, на следващия ден няма да има НатО.

 

Руската военна доктрина накратко :Русия няма да нападне първа, но ако бъде нападната, ще удари нападателя с цялата сила, с която разполага. 

Sine_metu

Съмнявам се. Ракетите са скъпи, а желаещите много. Вероятно първо ще проведат някакъв кастинг. Дано не сме на първия ред

First Strike

2015:

 

НАТО е готов да грабне Калининград от Русия, съобщава медия от Литва, цитиранa от руски сайтове.

 

Според хакери, които са влезели в системата на въоръжените сили на Литва, балтийската страна е готова да анексира руския анклав Калининград.

 

Хакерите са успели да проникнат в централната на армията късно в сряда и са открили, че малката балтийска държава има големи планове, отбелязва порталът Delfi.

 

Delfi допълва, че последните учения на НАТО в балтийските държави и Полша са подготовка за такива действия.

 

По-късно информацията бързо е била премахната от сайта на армията на Литва. Говорител на ведомството уточни, че инцидентът е свързан с хакерска атака и че всички подробности се изясняват.

@news.bg

Oldten
снимка на Oldten

Вай, вай, мурзилажа съвсем полудя!!! Как може някой да пише, че Россия ще бъде победена, вай, вай, тази страна, която е извънаналогова. Это невозможна другари, спете спокойно!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш