Медия без
политическа реклама

Пекин: НАТО би превзела Калининград за 2 дни

Военната агресия на Русия срещу балтийските държави би "струвала" на Москва Калининградска област, обяви часове по-рано американски експерт

10 Ноем. 2019
EПА/БГНЕС архив

В случай на военен конфликт между НАТО и Русия в Прибалтика, силите на Алианса ще могат да превземат района на Калининград за два дни, според китайския портал Eastday, предава РИА Новости, цитирана от Фокус.
Според автора на статията Русия ще удари пет до осем европейски столици в рамките на пет дни в отговор, което автоматично ще увеличи нивото на конфликт от регионално към глобално.
По-рано Ричард Хукър, старши изследовател в американския институт "Фондация Джеймстаун“, написа в свой доклад, че военната агресия на Русия срещу балтийските държави би "струвала" на Москва Калининградска област. Той не уточни какво би могло да предизвика подобен конфликт.
Ръководителят на Калининградска област Антон Алиханов от своя страна нарече доклада на Хукър „таблоидна фантазия“. Губернаторът подчерта, че не желае да коментира спекулации.
Според депутата от Държавната дума Александър Шерин този план представлява оправдание за увеличението на бюджета за отбрана на НАТО.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата