facebook
twitter

Горещи новини

Нови 15 млн. лв. отиват за спешна помощ

310
Илияна Кирилова

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 15.4 млн. лева по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2019 г.,  съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. С парите се предвижда увеличаване на възнагражденията на персонала в Центровете за спешна медицинска помощ и осигуряване на пари за спешните отделения в болниците.

„В Концепцията за развитие на системата за спешна помощ е заложена като стратегическа цел подобряване структурата на системата чрез интеграция на двете основни части на системата - извънболнична и болнична спешна медицинска помощ, което да позволи непрекъсваемост на обслужването на спешния пациент и да гарантира своевременност и качество на оказваната спешна медицинска помощ. Изграждането на интегрирания модел за развитие на спешната медицинска помощ представлява структурна промяна, която налага и промяна на разходите за персонал”, съобщават още от правителствената пресслужба.

Наскоро стана ясно, че парите, които здравно министерство плаща за спешни пациенти, ще се увеличат, като за целта от МЗ обявиха, че ще се ползват други извънредно отпуснати от кабинета средства - 50 млн. лв. Те пък бяха дадени при протестите на медицинските сестри и първо министър Кирил Ананиев обяви, че ще отидат за ръст на заплатите на специалистите по здравни грижи.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

1561 12
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3047 4
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

799 4

Коментари

Диагностик

"Искай и ще ти се даде"

First Strike

?

JollyRoger's

Каква “концепция“ само! Кат слънце! Бюджетар нумбер уан не е нищо повече от манекен, силно обичан от кръстника му... Сеир!???

Влез или се регистрирай за да коментираш

×