facebook
twitter

Горещи новини

Мадуро искал да източва Венецуела и през България

"Петролеос де Венесуела" с опит да изнесе държавни средства през българска брокерска къща
7402
ЕПА

Депутатът от венецуелския национален парламент Карлос Папарони обвини национална петролна компания Петролеос де Венесуела (PDVSA) в опит да изнесе държавни средства в България. "Петролеос де Венесуела иска да използва брокерска къща в България, за да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България!", заяви депутатът в Туитър, съобщава руската информационна агенция "Нюз", цитирана от БНР.

Според изявлението на депутата изнасянето на средства ще бъде преустановено незабавно. Агенцията информира още, че опозиционният лидер Хуан Гуайдо, който събира подкрепа като временен президент на Венецуела, също е потвърдил тази информация. Гуайдо планира да използва приходите на държавното петролодобивно предприятие, за да финансира отстраняването на президента Николас Мадуро. 

Петролната компания на Венецуела е поискала от клиентите на своите съвместни предприятия да депозират приходите от продажби в сметка, открита неотдавна в руската "Газпромбанк". Решението беше взето след като САЩ наложиха тежки финансови санкции на 28 януари, които имат за цел да попречат на венецуелския президент Николас Мадуро да получи достъп до приходите от търговията с петрол.

За подобна схема, но за тайно изнасяне на венецуелско злато през Турция, съобщава агенция Bloomberg. Два месеца след като венецуелският президент Никола Мадуро посети своя колега Реджеп Тайип Ердоган, в Анкара се появи тайнствена компания, наречена Sardes, съобщава агенцията. Фирмата започнала бизнес през януари 2018 г., когато внесла злато за около 41 милиона долара от Венецуела - първата подобна транзакция между двете страни от 50 години насам. В следващия месец обемът се удвоил, като Sardes купила от Венецуела злато за още 100 млн. долара и го доставила в Турция.

В крайна сметка купеното злато от компанията е било за 900 млн. долара, съобщава агенцията.

 

 

 

172

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Скопие: Правилно е македонски граждани, не северномакедонски

23.02.2019

1137 20
Ким Чен Ун тръгна за срещата с Тръмп във Виетнам

23.02.2019

621 30
Ураганен вятър обърна камион в Гърция

23.02.2019

1067 5

Коментари

Страници

спайс

Тестуро, че е жалък ерзац управленец, че и жалък диктатор - такъв е, спор няма. 

Обаче винаги ще подкрепя всеки диктатор, за чието сваляне работи УСА. 

Щото след има няма 100 години ще разсекретят едни архиви и светът ще узнае разни интересни подробности, дето никого вече не интересуват.

 

Татчър Сергееви...

Венесуэле заявили о желании почти всех военных бросить Мадуро

https://m.lenta.ru/news/2019/02/10/ne_dovolen

Бигус Дикус
снимка на Бигус Дикус

Гуайдо планира да използва приходите на държавното петролодобивно предприятие, за да финансира отстраняването на президента Николас Мадуро

Колко демократично.  Не колкото призоваването на чужди войски да избиват народа ти, но и това е добро.

цензура

И това една жена ли ви го каза?

 

Аз чух, че цвинокио е минал преди закуска през Венецуела и е предложил на Мадуро да направят хватката, но жена му докато му е бъркала в гащаците за наша сметка, е пропуснал да уведоми БГ службите и е станал сакатлъка... 

 

Гайдо може да планира само кога да опраши жена си... пу, пу, само децата му не се метнат на него, че мноо грозноватичък 😂

Тони Йорданов

   Мъдуро колко апартамена има?

purkop

Заглавието кърти, почиства и извозва.

След това идват няколко вида пудра от пето авеню.

И пак остава блудкавия вкус.

Значи незаконния Гайдю, ще използва парите на Венецуела, да свали законния Мадуро, но когато Венецуела борави с парите си - това е лошо и трябва да се блокира!

Абе ако сте опитвали екстази - такива ли са усещанията или и там не се достига до подобни простотии?

Biberkov

E сега разбрахме защо мадуро-поклонниците във форума са се толкова накокържили ....

Пак им спреха бъдещите взятки.

 

opakatco

Западните фейкнюз се чудят какви лъжи да измислят.То само златото беше ту в Русия ту в Британия ту в С.Арабия сега и в Турция.През България никой пари няма изнася,защото много добре знаят че,българските айдуци колкото пари могат да откраднат,толкова още няма по света.

Гласът

Западните фейкнюз се чудят какви лъжи да измислят.То само златото беше ту в Русия ту в Британия ту в С.Арабия сега и в Турция.

Кой е казал, че златото е изнесено само на едно място? Това минало през Турция явно е 20 тона. Всичко останало е отгоре.

БахххМааму

Гуайдо планира да използва приходите на държавното петролодобивно предприятие, за да финансира отстраняването на президента Николас Мадуро. 

Това можеше да е заглавието...

 

Тестуро, че е жалък ерзац управленец, че и жалък диктатор - такъв е, спор няма. 

Така е. Един НЕжалък диктатор не би допуснал 3-4 милиона човека да му избягат току-тъй.  

БахххМааму

Русия покрива загубите на Венецуела, нормално е да се местят натам парите. 

Паисий2

На снимката все едни кльощави и гладуващи протестиращи гледам!

onzitam

 

На снимката все едни кльощави и гладуващи протестиращи гледам!

Започнали са да ядат зайци:

 

Президентът на Венецуела Никола Мадуро е разработил "заешки план", за да се противопостави на икономическата война, която той твърди, че се води срещу неговото правителство от "империалистическите сили".

Президентът призова засегнатите от тежката криза венецуелци да отглеждат зайци и да ги ядат като източник на животински протеини, съобщава БиБиСи.

Венецуела е изправена пред рекордни нива на детско недохранване в условията на постоянен недостиг на храна.

Президентът Мадуро разкри идеята си по държавната телевизия, посочвайки, че "за животински протеини, което е толкова съществен въпрос, беше одобрен "заешки план", защото зайците също така се плодят като зайци".

Министърът на земеделието Фреди Бернал призова венецуалците да започнат да разглеждат зайците "от гледна точка на икономическата война".

Той заяви също: "Имаме нужда от рекламна кампания по радиото, телевизията, вестниците, в карикатури, навсякъде, така че хората да разберат, че зайците не са домашни любимци, а два и половина килограма месо"

 

vasilevil

Наистина сега се загледах в снимата и не виждам гладни хора!

TheBoss

Средният ешелон от армията вече твърдо стои зад Гуайдо като законен президент. 

цензура

Верваме ти! 😆

purkop

И аз, и аз!

 

Пиркс
снимка на Пиркс

От кои ИЗБОРИ насам, умно-красив и бахурест другарю?

БахххМааму

Ето:

 

После введения США санкций против венесуэльской государственной нефтегазовой компании PDVSA (​Petróleos de Venezuela S.A.) «Роснефть» ​согласилась обеспечивать ее «жизненно важными нефтепродуктами в обмен на венесуэльскую нефть». Об этом без указания источников информации сообщает американская газета ​The New York Times (NYT). Таким образом российская компания «частично заменит утраченные [PDVSA из-за санкций] американские поставки», считают два нефтяных трейдера и два партнера венесуэльской фирмы, знакомые с этим вопросом, пишет NYT. Подобные сделки, по ее данным, позволяют PDVSA продолжать функционировать без доступа к международной банковской системе.
 

Представитель «Роснефти», комментируя NYT информацию о поставках PDVSA, заявил, что компания преследует в Венесуэле только деловые интересы. Комментировать любые бартерные сделки с PDVSA он отказался.

Ранее, 5 февраля, первый вице-президент «Роснефти», курирующий вопросы добычи, Эрик Лирон заявил, что российская компания оценивает ситуацию в Венесуэле как «временную и не влияющую на проекты «Роснефти» (цитата по ТАСС). Снижения добычи в рамках совместных предприятий с PDVSA в Венесуэле российская компания, по его словам, не ожидает. Активы в Венесуэле являются исключительной ресурсной базой, добавил Лирон.

Подробнее на РБК:
https://www.rbc.ru/business/09/02/2019/5c5edd059a7...

 

pasi

Боже! Пак се прочухме! Тая новина я разчитам като кабъчрета на стола на бай Онуй! Козяците да не би да готвят $ур- капан?

erkek

По висок чин от полковник не е минал на страната на Гуайдо.

Национални предатели има навсякъде.За сега генералитета е верен на Мадуро и така трябва да бъде.

ruff

но капитаните водят войската!

 

ПП и да не пропусна - преди време един подполковник направи преврат! и дълго "царува" след това!

БахххМааму

Средният ешелон от армията вече твърдо стои зад Гуайдо като законен президент. 

Агенция ЕЖК.

СвКащей
снимка на СвКащей

Бе, меpаклии да помогнат на мадуp само у сий фоpум цел безчет... кво ли е попpечило да се свъpши туй наpодополезно дело мадуp да пpиватизиpа и извози целата хазна далеч от хищния венесуелски наpод-захватчик... 

БахххМааму

Много ми се иска да ти отговоря, но не разбирам какво си написал...

СвКащей
снимка на СвКащей

Понекогаш е за цела жизня... съдба, мааму...

Предводител на ...

ТВ Европа вече успя да намери правилна венецуелска емигрантка в България, която в интервю ни обясни, че в общи линии Освиенцим е бил тузарски ски-курорт в сравнение с ВенеСуелита.

Само една издънка имаше - не се сетиха да се разплаче спонтанно.

Така се прави!

Седем с един...

Ми лошият Мадуро още не е успял да утрепе дедо ѝ, иначе щеше да има ред сълзи, ред сополи...Досущ като мамата на нацията...

Доси

Аз като съм недоволен от това как ме обслужва една банка - сменям я. Явно същото прави и Венецуела... 

Иначе опита да "демократичен преврат" /между другото нещо ново в асортимента на ЦРУ/ нещо зацикли и как ли ще свърши тази история тепърва трябва да разберем.

dimdum

не е ново. първо опитаха с арабската пролет и майданчик

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×