Медия без
политическа реклама

Папазов: Акциите на "Левски" са като косите на Апостола

14 Май 2020Обновена
БГНЕС архив
Баскетболният треньор Константин Папазов надъхва футболната агитка на "Левски" по време на мач от Ефбет лига.

Нереализираният кандидат за нов собственик на мажоритарния дял акции на ПФК "Левски" АД - Константин Папазов, обяви, че е бил подведен от Васил Божков при разговора им за прехвърлянето на пакета. Баскетболният треньор разкри, че по телефона от Дубай бизнесменът го е уверил, че ще изпрати документите на него, а не както се оказа вчера - по "куриер" на премиера Бойко Борисов.

"В сутрешния разговор беше разколебан. Имаше две опции - Тити Папазов или Бойко Борисов - заяви Папазов пред bTV. - По никакъв начин не съм се опитал да му влияя. Разчитах на предаването. Това е лично негово решение. Аз умишлено не взех позиция, изслушах го и го изчаках. Вярвах, че когато анонсираме за акциите, той ще проумее, че няма как "Левски" да бъде замесен и да се опита да има някакво злепоставяне. Сам, доброволно той ми се обади на обяд и каза: "На теб ти ги пращам утре. Впиши твоето име или на когото ти прецениш". Поздравих го. В крайна сметка това е цената. Вероятно той е в състояние, в което не е ОК."

Вчера сутринта от компанията на Божков "Нове холдинг" уведомиха медиите, че 86.6% от акциите на футболния "Левски" са джиросани на името на министър-председателя и в 9:00 ч. контролният пакет ще бъде предаден в МС. В ролята на куриер влезе журналистът Сашо Диков, който обаче не бе допуснат в сградата на бул. "Дондуков" №1 и след като Борисов отказа да приеме документите, те бяха отнесени на ст. "Георги Аспарухов" и предадени на изп. директор на "сините" Павел Колев.

"Лошо изиграна пиеса от възможно най-лошите актьори - коментира Папазов. - В продължение на 15 дни живяхме с мисълта, че акциите ще дойдат в България и ще търсим решение, за да не се стигне до фалит на "Левски". Водих много разговори с г-н Божков. Акциите на футболния клуб са точно толкова стойностни, колкото косите на Васил Левски в музея. Целта на случилото се вчера беше да бъде злепоставен премиерът Бойко Борисов и самата институция, която той представлява."

Папазов се обърна и към настоящия формален собственик на акциите на "Левски" - приближения до Божков Георги Попов.

"Когато става въпрос за "Левски", трябва да има почтеност. Умолявам господин Попов, като представител на господин Божков, час по-скоро да се опита да изчисти срама от тази лошо изиграна пиеса от най-лошия актьор - заяви баскетболният специалист. - Знам само, че във всичките разговори съм бил безкрайно коректен, не съм допуснал грешка да засегна някой или да обидя някой. Със сигурност знам, че сега, ако излезем и направим едно социологическо проучване, дали някой ще повярва на неговите думи, а не на моите? Аз от първия ден съм човек с кауза, не промених пътя, по който вървя към моята кауза."

Константин Папазов отправи апел и към феновете на "сините", като ги призова отново да събират пари, за да може да предотвратят евентуален фалит на клуба. Според него за целта в момента са нужни 1,5 млн. лв.

"Обръщам се към цяла "синя" България не с просия, а с молба. 24 май е нашият рожден ден. На рожден ден се ходи с подарък. Подаръкът, който трябва да събере "Левски", е милион и половина лева. Кой с колкото може, но от сърце. За да може да покажем, че "Левски" по никакъв начин и никога не може да бъде употребяван. Защото "Левски" е кауза."

Още по темата