facebook
twitter

Спорт

Фитнесите плашат с протест, ако не получат помощ от държавата

616
 Илияна Кирилова

Собствениците на фитнес зали плашат с протест, ако не получат безвъзмездна помощ от държавата. Загубите за този бизнес за периода на затварянето до момента се изчисляват приблизително на 20 милиона лева, коментира председателят на Българската асоциация за здраве и фитнес пред БНР. По негови думи посещенията на залите са 25-30% в сравнение с предходната година, а около 50 на сто от работещите във фитнес центровете са съкратени.

"Ние нямахме дори теоретична възможност за приходи. Разходите в голяма степен останаха. Наемодателите не проявяват никакво разбиране и изпращат фактури през времето на затварянето", отбеляза Ангелов. Той твърди, че "след отварянето положението се влошава финансово, защото 30% посещения не значат 30% приходи, тъй като повечето от хората са предплатили картите си и просто си ги използват.“

„В нашата индустрия печалбата въобще не е толкова голяма, че да може да компенсира такива загуби. Смея да твърдя, че в близката една година, даже повече, няма да се върнем на старите нива, които бяха преди затварянето. Много от бизнесите, които са малки бизнеси, няма да оцелеят. Няма как да издържи бизнесът да си плаща кредитите, разходи в пълен размер и приходи 30%“, подчерта Петър Ангелов.

От Българската асоциация за здраве и фитнес настояват за среща с премиера и други институции. „Ако не получим държавна безвъзмездна помощ, голяма част са застрашени", допълни Ангелов. Едно от исканията е да се намали ДДС от 20 на 9%. Ако правителството не предприеме икономически мерки в помощ на фитнес залите, браншът ще излезе на протест. „Ние сме изправени до стената и нямаме накъде да отстъпваме“, коментира председателят на сдружението.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОЧИСТВАНЕ

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев актуализира указанията за прилагане на противоепидемични мерки в спортни обекти. Спортисти, треньори и длъжностни лица се задължават да почистват контактните повърхности на използваните уреди или пособия с осигурените за целта дезинфектанти. В залите трябва да се спортува с чисти обувки и облекло, които са предназначени само за използване във фитнес центъра.

 

Ключови думи:

фитнес, спорт, протест, помощ
6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Безредици, палежи и ранени при нови мащабни протести в Сърбия

08.07.2020

Обновена

1922 6
Полицаите протестират на професионалния си празник

05.07.2020

Обновена

717 4
Протест заради разбита настилка затвори пътя Русе-Варна

04.07.2020

830 3

Коментари

Калорифер

 

Оставете ги да протестират
 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...га гласувахте за Бойко ви беше хубаво...сега компенсации искате...всеки народ си заслужава управниците...

...преди доста години в зората на Герб на един избори бях член на избирателна секция...и забелязахме, че идват в нашата секция доста избиратели спортисти...не сме виждали такива преди на избори...яки момчета...личеше си, че тренират здраво...и си мислех, че в нашата секция ще имаме много гласове на атакисти...че Атака ще спечели в нашата секция...така си мислех...мина изборния ден...взехме да броим...няколко гласа за Атака, малко повече за други партии и тотална пълна победа на Герб в нашата секция...разбрах чии  фенове са фитнес феновете...

 

Минувача
снимка на Минувача

За протест ще бягат по пътечките.

VBA...

Всички карат огромни джипове и един ден трудов стаж нямат.

 

 "НАШАТА ИНДУСТРИЯ ВЪОБЩЕ ПРИХОДИ НЯМА"

  Коя е тази индустрия, че какво произвежда, нещо не се сещам?

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

 "след отварянето положението се влошава финансово, защото 30% посещения не значат 30% приходи, тъй като повечето от хората са предплатили картите си и просто си ги използват.“

 

Някой може ли да ми преведе на български какво е искал да каже поетът?

Ако хората са си предплатили картите за една година, за какво точно плачат? Искат хората да не идват да ги ползуват?

hahobg

Вместо фитнеса, да ходят да покопаят малко на полето. Камън освен фитнес ще изкарат и някой лев, пък и нещо полезно ще свършат.

💩

Влез или се регистрирай за да коментираш

×