Quantcast

Медия без
политическа реклама

Тежко болен за пред съда кандидат препуска из предизборни прояви

Затова бе възобновено спряно преди дни дело срещу него

13 Март 2023
FB/ Ilhan Kyuchyuk
6 март. Вейселов (с очилата, в средата) грее на предизборно мероприятие на ДПС.

Съдебно дело срещу бивш депутат и настоящ водач на листа в Габрово бе възобновено дни след временното му спиране, съобщи БНР. Мотивът: делото било стопирано заради влошено здравословно състояние на подсъдимия, но той успоредно участвал в публични събития.

Местният окръжният съд спрял производството в края на февруари, като се позовал на представена медицинска документация и съдебно-медицинска експертиза. В нея било посочено тежко заболяване за продължителен период от време. В последствие обаче съдебният състав забелязал в медиите обществени прояви с участието на човека. Затова сега е насрочено ново заседание. Радиото не уточнява за кого точно става дума.

Наскоро обаче сайтът "За истината" разказа как депесарят Юсеин Вейселов присъства на лекция на евродепутата Илхан Кючюк и регистрира местната листа на ДПС в абсолютно същия ден, в който съдът се произнася по производството  - "спиране до оздравяването му". Както подобава за водач на листа, снимки от тези и други предизборни събития спокойно може да се видят на фейсбук профили, свързани с ДПС.

Вейселов бе избран за депутат в 47 и 48-то Народно събрание, припомня "За истината". При първия парламентарен мандат бе със свален имунитет, от който сам се отказа, след като главният прокурор го поиска. 

Вейселов е с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. През октомври 2019 г. автомобилът му се сблъска с насрещно движещ се велосипедист. Колоездачът загина от удара.

Ключови думи:

Юсеин Вейселов