Quantcast
Извънредно положение в Уисконсин заради расови бунтове | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Извънредно положение в Уисконсин заради расови бунтове

3 793
 БГНЕС/ЕПА

Губернаторът на Уисконсин Тони Еверс обяви извънредно положение заради расовите бунтове в 100 хилядния град Кеноша, в който полицията нарани сериозно 29-годишния афроамериканец Джейкъб Блейк.
В неделя полицаи стреляха 7 пъти в гърба на Блейк докато се опитваше да влезе в колата си, където бяха три от децата му /на 3, 5 и 8 години/ и оттогава протестите срещу расизма и насилието се възобновиха с нова сила. Свидетел разпространи в интернет видео от насилието.  
За лечение и правна помощ на жертвата вече са събрани 650 хиляди долара за по-малко от ден. Певицата Карди Би, рапърът 50 цента, баскетболистът ЛеБрон Джеймс и други известни личности поискаха да бъде спряно полицейското насилие. Няколко демократи, включително кандидатът за президент на САЩ Джо Байдън, осъдиха действията на полицията в Кеноша.
Още в неделя вечерта властите обявиха комендантски час, но протестите продължиха цяла нощ. Подпалени са коли, разбити са офиси. В Кеноша влезе и Националната гвардия. 
Блейк е постъпил в болница в Милуоки в тежко състояние. Той е парализиран от кръста надолу. Направена му е операция, той е в реанимацията. Полицаите са отстранени от служба, тече разседване.

 

Ключови думи:

Кеноша, расови бунтове
42

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тръмп защити 17-годишен, убил двама в Кеноша

01.09.2020

2102 15
САЩ се притеснили за 50-те си ядрени бомби Б-61 в Турция

18.12.2019

Обновена

16305 25
Меркел не одобрява американски санкции за "Северен поток 2"

18.12.2019

2049 13

Коментари

Страници

JRoger

Фльор и колхозното ръководство кога ще подкрепят протестите? 🙄

nobody2

фльор и подопечните й сметащи себе си за щожества да настоят за независимо разследване за полицейската бруталност над афроамериканци

Антей

 

След предишните страховити расови бунтове - събитията тези дни от този град Кеноша изглеждат някак провокативни.

 

 

скайспирит

Има нещо тотално сбъркано във Фашистки американски щати...

The Rowdy American
снимка на The Rowdy American

Има нещо тотално сбъркано във Фашистки американски щати...

А ты на себя посмотри. Колкото и да сме сбъркани, все ще сме по-оправени от БХ's РБ.

peniko

Rowdy,

Една стара БГ приказка: "Никога не си мисли, че си хванал господ за шлифера....просто зашото той не носи такъв".

По същество- кое според вас е "по-оправено" тук? Това, че за последните месеци на много хиляди хора им изгориха бизнесите и спестяванията в буквалния смисъл,, че хиляди хора от центъра на Чикаго се кръстят преди да излязат и след като се приберат у дома, че аз ако трябва утре да мина през Кеноша трябва да нося 2 сака с джепане за зор заман.....не че много ще ми помогнат. И аз някога дойдох, щото си мислех, че тук е по-оправено, но вече си мисля дали просто мен не ме "оправят", така по и най и с ваСалин

peniko

Гръмовержецо,

Отговарям чистосърдечно: Дойдох някога много млад и амбициозен, вярвах, че тук ще намеря по-добра реализация. В интерес на истината - доволен съм като цяло. Думата ми беше, че от гледна точка на нормалния човек, това не са Щатите отпреди 15-20 г, ама хич. Пари за билет ще събера ако се наложи, но съм вече стар за да започвам от нулата.......Не мразя нито САЩ нито БГ, просто споделям впечатления.

майор Цепеняков

"...все ще сме по-оправени от БХ's РБ"

 

USA - най-доброто място, където те оправят 24/7.

Billy-Joe Winchester

Тези полицаи, които застреляха човека, са някакви завършени психопати.

The Rowdy American
снимка на The Rowdy American

Да. И ще си получат заслуженото. 

МногоУмен
снимка на МногоУмен

А завършени психопати ли са австралийските полицаи , които душеха и изтезаваха на улицата болна жена (с медицинско !) за това че била без маска ?https://youtu.be/eBT9fuTJDRE😈

peniko

Гледах видеото няколко пъти .... като че ли има някакво прекъсване, защото полицаите бяха от другата страна на колата и изведнъж оттам изскочи черният по потник. Той в колата ли е бил? Ако да, защо не го арестуваха от нея страна? После той съвсем непукистки заобиколи колата и влезе на шофьорското място??? Струва ми се, че има нещо съмнително....дано научим повече подроббности.

Добре, че в момента работя от дома си, инак минавам през Кеноша по 3 пъти седмично ....май сега не е да минаваш оттам. 

 

Тренд Петков

да не стрелят с гумени куршуми?  нещо не вдявам как може още да е жив един човек,разстрелян от упор седем пъти...то нека да си оживее.... А пък за полицаите?  Просто това са някакви каубои

peniko

Това е един от детайлите, който ме кара да мисля, че име нещо гнило във видеото и информацията .... Полицаите тук стрелят с минумм 9 мм, по често с 0.40 или 0.45 и задъжително патроните т.е куршумите са с кух връх....какво е това тяло, което след 7 такива още мърда - нямам идея. Но - аз преброих 3ма полицаи на видеото. Означава, че се били поне 2 полицейски коли (не се виждат на видеото), щото тук никога няма повече от 2ма полицаи в кола. Най-накрая - ако си превишил скоростта или си напсувал съседа, ще видиш 1 кола с 1 полицай. Тааа най-паче има некакви тънки "обстоятелства", но надали ще ни "осветлят"

inventus

Пенико. За нас тук не е нужно да търсим някакви по тънки обстоятелства в тази случка. Доколкото знаем /и по филмите сме гледали/ ако мигновенно не изпълниш това което полицаят ти заповяда или да замръзнеш като камък това вече е достатъчно основание за него да те гръмне.Останалото са подробности. Те по три пъти седмично тренират тези ситуации на полигон. Бързото вадене на оръжието и използването му се е превърнало в спорт. Да не говорим за изпилените спусъци и специалните кобури които изхвърлят оръжието в ръката само като ги докоснеш.И това въпросният негър го е знаел много добре щом и такива като нас тук го знаят.За нас поважното е че това което става там със сигурност утре ще стане и тук. И в тази връзка винаги при такава ситуация в паметта ми се явява един кадър от първите митинги на демокрацията когато питаха един мангал който подскачаше с двете пръстчета ...той за какво протестира? И той отговори..."искаме тука като хамерика да стане"..Мислено тогава му отговорих...то ще стане ве мангал...ама точно на теб няма да ти хареса!

Bacho Кольо

Проблемите на САЩ съвсем не са  в "изпилените спусъци и специалните кобури които изхвърлят оръжието в ръката само като ги докоснеш".  Нито пък в това, дали  "въпросният негър го е знаел много добре щом и такива като нас тук го знаят"  Проблемите на САЩ са далеч по-стари, дълбоки и трайни. И, за съжаление, далеч не са проблеми само на САЩ

 

Не мога  да не с съглася  с теб: "За нас по-важното е че това което става там със сигурност утре ще стане и тук"

inventus

Така е бачо Кольо. Те си трупат техните проблеми ние нашите...и така върви света.Да се надяваме техните проблеми да не дойдат до нашата глава а докато се надяваме и всеки от нас да прави така че това да не се случи.

скайспирит

👍

Сутринта в колата слушах по Дарик радио наш емигрант, който е от 25 години във ФАЩ. Започнал от обслужващата сфера, сега е със собствен бизнес. Човекът направи съпоставка от 95 г., когато е емигрирал, та до наши дни. Накратко - средната класа е изчезнала, разходите растат, а доходите са на същото ниво при многократно увеличена административна тежест от държава и банки.

nebenebe

Неравенството, в крайна сметка резултат от несправедливостта, няма как да не поражда проблеми. Малко страни останаха, където се живее спокойно.

Zmeja

Някой разбра ли защо полицаите са стреляли?

 полицаи стреляха 7 пъти в гърба на Блейк докато се опитваше да влезе в колата си

По всеки ли, който се опитва да влезе в колата си полицията стреля?

майор Цепеняков

Имали са облог на по бира - дали потърпевшата страна ще оцелее, след като бъде гръмната в упор 7 пъти. Някой е загубил и, вбесен от това, следващата седмица ще изпозастреля съседите.

банда

Има нещо неясно в цялата работа. Поне би трябвало да има що годе някакво разумно обяснение защо полицаите са реагирали така. И то след като цялата полиция в САЩ е крайно внимателна след историята с Флойд.

Другото обяснение е, че полицията подбира само психопати на служба, но нещо не ми се вижда вероятно.

БратяГрим
снимка на БратяГрим
Нова постановка. Започва бляк лайф мата 2-ри сезон. Демонокрацията няма време , до 3-ти ноември остават малко повече от два месеца... Истинският екшън обаче, ще бъде след това. Националната Гвардия да тренира военни действия в градска среда !
Скрудж

Колкото и да е цинично, но полицаите действат по протокол. Човекът не се подчинява на полицейско разпореждане, влиза в колата и сигурно е посегнал към нещо, за да започнат да стрелят. 

Boris65

Сега ще има Санкции от ЕС!

 

Антей

 

Че има неясноти и тъмноти е видно.

Неимоверни сили се хвърлят за да успеят тези, които не са свикнали да губят, не ли пък да мислят за ближните си.

 

Тръмп каза, че демократите само с измама могат да го победят!

И защо?

Какво лошо направи Тръмп за американските граждани

- свали безработицата до невиждани нива от 50 години насам, по 200 000 нови работни места откриваше до януари 2020 г.!

- искаше да възстанови работническите общности!

- развитието на икономиката с лека държавна подкрепа и планиране!

- изгражда стена по южната граница - сигурност!

- ограничава новите емигранти в държавата си!

- даде отпор на пресилените мерки за борба с климатичните промени!

 

Изобщо - опита се да въведе ред и да даде надеждност в живота на американците!

На ВСИЧКИ!

 

Еми - това изглежда не се харесва, на тези, които мислят само за себе си ...

.......................................................

 

Съперника Джо Байдън очерта 4 основи проблеми и плюс, за които щял да се бори, когато стане президент:

1. - Пандемията

2. - Икономическата криза

3. - Расовото разделение

4. -  Климатичните промени

 

Плюс:

Ще бъда президента, който заедно с нашите партньори, ще покажем на нашите противници, че времето на диктаторите приключи!

Америка на  Байдън няма да си затваря очите, когато руски наемници са изпратени срещу американски военни.

Нито ще търпим чужда намеса в изборите.

 

Байдън обвини Тръмп, че застрашава сигурността на Америка.

"Времето на умилкване около диктаторите свършва. Призовавам американците да действаме, това е нашата мисия. Този тъмен период свършва!"

 

.......................

 

В този период САЩ не започнаха нито една НОВА война, в никоя част на света!

 

:)

 

Boris65

Къде са сладурчетата да разобличат кървавия режим? 

ИвКо

The Rowdy American

Да. И ще си получат заслуженото. 

 Вероятно, но в много олекотен вариант. По важното е другото, системата си остава, вероятността е следващият на неговото място никак да не е по различен от този.

"искаме тука като хамерика да стане"

 Фносителят на идеята е от кликата на управляващите тукашната територия и няма как да не се възприеме. Няма да се изненадам и от тази клика да излезне идея това да се запише и в конституцията. Независимо от това, че идеята не е законоосъществена тя си върви по територията, засега доста плахо и мудно при това, надявам се тенденцията да си остане такава, но ако пъпъ герб бъдат притиснати още по силно нещата са слабо прогнозируеми. Гледам гербите колко повече са притиснати толкова повече започват да стават самонадяни и да ги обхваща манията за величие. 

Zaz968a
Много прилича на Флоид. 1 невинен черен застрелян брутално и нагло 2 "Случайно" минаващ загрижен гражданин. 3 Медии които чакат на полусъединител да почнат да нагнетяват до червено. 4 Палежи и грабежи баш преди изборите. 5.Ако дядо Дончо ги потуши е гаден диктатор ,ако ги остави е слаб и не владее ситуацията. 6 От цялата работа Клинтъните на далавера, Дончо вътрешна гума. Има още 2 месеца, достатъчно за едно убито от бял милиционер черно дете,може и бременна жена. Господ да ни пази ако Демократите спечелят, ще има карантина нонстоп,бляк лайфс,доста войни
МногоУмен
снимка на МногоУмен

Сценката има някаква предистория, която троцкистите демонократи ни спестяват. Защо са изпратени минимум две полицейски коли за потника ? Какво искат полицаите от него и защо той им дава "свободно" ? Друсан ли е черньо , щото всички потвърждават - неизпълнение на полицейско нареждане в САЩ е пряка покана да те гръмнат ! Нима потникът не е гражданин на САЩ ? Не знае тази работа ?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш