facebook
twitter

Горещи новини

Безработицата се свива до 4,2% в края на юни

349

Безработицата продължава да намалява и в края на юни достига 4.2%. Това е с 1,3 процентни пункта по малко отпреди година, обяви Националния статистически институт (НСИ). При мъжете намалението е от 6,1 на 4,6%, а при жените - от 4,7 на 3,7%.

През второто тримесечие на годината броят на безработните, регистрирани в бюрата по труда, е 142,0 хил. души. От тях 15,1% са безработните с висше образование, 45,1% - със средно, и 39,% - с основно или по-ниско образование.

60% от регистрираните в бюрата по труда са безработни повече от година.

Младежката безработица през второто тримесечие намалява - за възрастовата група 15 - 29 навършени години е 6,9%, или с 2,4 процентни пункта по-ниска в сравнение със същото тримесечие на 2018 година.

14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

1561 12
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3047 4
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

799 4

Коментари

Желязко Желев

               Влизаш в сайт за елкт. игри.Показва ти  брой играещи,брой в сайта и т.н. подробности актуални към мига.

Често става въпрос за стотици хиляди от цял свят.Често сайта се поддържа от доброволци и дарения.

              В най-важната човешка дейност ,на една ограничена територия НЯМА актуална информация по основни параметри.Да не говорим/всъщност стотици пъти сме го писали/ инф. е манипулативна.Убеден съм,че нивото на заетост не е мръднало 10 години.

             200 000 безработни при 50 000 изнасящи се всяка година.

              Кого лъжите бе...................Точките са нецензурни думички.1/3 пък са работещи бедни.

ArcheoBG

Никои не го интресуват глупостите, в които си се убедил. Даже и така нареченият БГ бизнес почна да  мрънка, че няма хора. Щели да внасят от Укарайна ии т.н.

Augereau

Желязко, за какво говориш бе човек? Каква актуална информация ти липсва?  Данни за заетостта има. 

hamel

Горните двама са като Тарзан - сичко им е ново! И яденето с прибори, и тоалетните и сичко! Абе граждани, в началото на лятото има две кампании - туризъм и селско такова - стопанство! До Димитровден.

6veik
снимка на 6veik
Гърбавите мегафони менкат последователно две песни - "Няма работна ръка !" и "Безработицата рекордно ниска" . Че това е едно и също бе ! Нали вие прогонихте 2 милиона българи зад граница ! Следствията са точно такива - няма кой да работи и безработицата е ниска. Катастрофа е това , не хвалба.?
ArcheoBG

Я пак?! Кой е прогонил 2 милиона българи? Я дай връзка кън твърдението си, че последните 10 години 2 милиона са напуснали България.

Желязко Желев

           От България емигрират между 30 000 и 60 ООО души годишно.По точно баланса е от - 60х. до -30х. Последните години се забавя но по един Ловеч се изпарява.Затова е безумно да се говори,че безработицата намалява!Намаляват хората търсещи работа което е доста различно .

         Като казвам актуална инф. имах в предвид в реално време.Не какво е било преди седмица а днес сега.Нито е сложно нито скъпо.Изпреварващата и точна информация е най ценното.Освен това няма как да се манипулира.

Знам за какво говоря и защо.

Augereau

Между другото, безработица под 3-4% започва да е контрапродуктивна и всъщност да вреди на икономиката. Здравословните нива на безработицата са някъде между 3% и 5% (колко точно зависи от социална политика, структура на икономиката, трудово законодателство и т.н.). 

kaily
снимка на kaily

По бюрата по труда се стои максисум година, после се отписваш и се махаш. Колкото повече намалява безработицата, толкова по-малко хора са работели преди това. 

hamel

Здравословните нива на безработицата са някъде между 3% и 5% (колко точно зависи от социална политика, структура на икономиката, трудово законодателство и т.н.). 

 

Прайлно! И кво точно казва Ваша милост по сий конкретен дискурс? Ф смисъл. ква е соцялната политика, ква е структурата на таковата, как е трудовото законодателство?

Augereau

Не знам защо е този сарказъм и нарочно счупен правопис. Но по темата - не съм правил задълбочен анализ що се отнася до точния процент безработица в България, слизането под който започва да вреди на икономиката. Това е трудоемко начинание. Затова давам приблизителни стойности - някъде межу 3% и 5%.

Zmeja

Няма хора - няма безработица. Така е в Сахара. Така е и на Чомолунгма и на океанското дъно.

IvanM

Така е в Сахара

 

И на гробищата. Там и инфлацията е нула. Но и икономика няма.Единственото положително е, че няма и правителство. Никакво.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Абе граждани, в началото на лятото има две кампании - туризъм и селско такова - стопанство! До Димитровден.

Така е. За първото тримесечие 2019

https://www.nsi.bg/bg/node/17227

 

През първото тримесечие на 2019 г. коефициентът на безработица е 5.0% - с 0.7 процентни пункта по-нисък в сравнение с първото тримесечие на 2018 година.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×