facebook
twitter

Вие сте тук

10 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Салвини се закани на Париж и Берлин по миграционната политика

Миграционната политика на ЕС пренебрегва проблемите на най-засегнатите държави на Средиземно море, оплака се вътрешният министър на Италия Матео Салвини, цитиран от местни медии.

Салвини, също вицепремиер на Италия, критикува централната роля на Франция и Германия в прокарването на миграционната политика на ЕС.

"Стига с решения, които се вземат само в Париж и Берлин", написа той във "Фейсбук", придружено с писмо, изпратено до френския вътрешен министър Кристоф Кастанер.

"Италия повече няма да приема всички мигранти, пристигащи в Европа. Франция и Германия не могат да решават мигрантската политика с пренебрегване на исканията на най-изложените държави като ние и Малта", предупреди Салвини.

Салвини, лидер на крайнодясната партия "Лига", обмисля излизане от коалиционното правителство, което може да доведе до предсрочни избори. "Лига" е в сблъсък с Движение "Пет звезди" за имиграцията и други ключови въпроси.

Социологическите проучвания показват, че "Лига" е най-популярната партия в Италия заради позицията й по казуса с миграцията.

Според Международната организация по миграция най-малко 426 души са загинали в централната част на Средиземно море тази година при опит да достигнат до Стария континент.

Към статията във в. СЕГА
ЗИП
снимка на ЗИП

Браво на Салвини !

 

Добре е да има напрежение между водещите държави в ЕС за да не може на Берлин и Париж да им е "широко около врата" по въпросите на мигрантите и джендърите.

 

Салвини, Качински, Орбан и Бабиш няма да допуснат "еврогейщината" да пусне корени в Европа.

 

Макрон има и разумни идеи, като европейската армия и конфронтацията със САЩ, но "мигрантоджендърията" хвърля огромна лъжица катран в кацата с меда.

 

 

Джиджи

??

Zmeja

Бях потресен когато се сбъсках с лансирането на едно сравнително  скоропоявило се понятие в политическия речник - "териториален шовинизъм". Изглежда, че да обичаш родината си, да милееш за отечеството и да браниш територията й, е нещо много лошо.

Augereau

Да обичаш родината си, означава първо да работиш за нея, да установиш проблемите ѝ и да се пробваш да ги решаваш. А Италия от 20-30 години тъпче на едно място икономически, окупирана от мафията и от ужасна бюрокрация. Вече в Чехия и Словения се живее горе-долу толкова добре, колкото в Италия. И за всичко това на италианците все им е виновен някой друг?

А това, че 20-30 години вършееше оня симпатяга Берлускони, който въртеше страната като собствена фирма, за това пак са им виновни пак Франция и Германия? И затова сега си избраха разни клоуни?  

Не че ЕС като организация няма трески за дялане, но плюенето по Брюксел от всякакви некадърници и мафиоти на власт в отделните страни, се превърна в класически начин да се хвърля прах в очите на народа. И народът яко кълве. А истината е болезнена - Италия е една нереформирана от десетилетия и прогнила от корупция и бюрокрация страна, която дори не заслужава стандарта на живот, който в момента се поддържа изкуствено чрез дългове. И за това не са виновни нито мигрантите, нито джендърите, нито баба Гица, нито подредбата на планетите. 

cisco1

Що пишеш глупости?

Италия от най-гладната разрушена държава в Европа след войната стигна Г7 , а последните 20-30  години бе съсипана от ЕС и германщината! Ако не бе екюто, а после и еврото и наглата германска злоупотреба с общия пазар сега Италия нямаше да е съсипана.Мафията и корупцията я имаше преди, при Кракси, и Италия прогресираше и забогатяваше,  с "мани пулите" всичко тръгна надолу....

маркос

 

 

 

                           Работата е , че преди да стигнат до Старият континент , мигрантите стигат до Италия и Малта .

                           Корабите на разни германски организации спокойно могат да ги карат в Германия , Франция че и по на север но защо ли предпочитат Италия макар , че тя не беше виновна нито за ситуацията в Ирак , нито за Либия .

 

 

 

ЗИП
снимка на ЗИП

Италия също е виновна и за Ирак и за Либия. Имаше италиански контингент в Ирак, но след, като шиитите на Садр го избомбиха той си обра крушите от там скоропостижно.

 

Но Италия си взе поука и си смени правителството. Така, че има грешка има и прошка. Важното е, че Италия се "осъзна"...

 

 

Libеrtа
снимка на Libеrtа

Социологическите проучвания показват, че "Лига" е най-популярната партия в Италия заради позицията й по казуса с миграцията.

 И не само това. На Салвини е заслугата за закона за “Законна защита“.  Мотото на Салвини е   “първо италианците“ и за сега изпълнява обещанията които даде преди изборите.

маркос

 

 

 

 

                                              Италия също е виновна и за Ирак и за Либия.

                                   То по тази логика ние сме два пъти по виновни . Но Италия не изпрати бомбардировачи да избиват населението на Либия като Англия, Франция и САЩ и да и окрадат парите .