facebook
twitter

Вие сте тук

28 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Русия регистрира лекарство срещу COVID-19

Руското министерство на здравеопазването регистрира по ускорената процедура лекарство за лечение на COVID-19. Пресслужбата на министерството съобщава, че удостоверение е получил препаратът "Левилимаб" (търговско наименование "Илсира").

"Лекарството е за пациенти с тежко протичане на заболяването, когато се развива т.нар. цитокинова буря - прекомерна възпалителна реакция на организма срещу проникването на вируса, която води до увреждане на тъкани и органи и в частност на белодробната тъкан, и до тежка инфекция с възможен смъртоносен изход", се казва в съобщението.

"Левилимаб" се произвежда от руската компания Biocad. Той представлява инхибитор на интерлевкин-6. Според временните методически препоръки на руското министерство на здравеопазването, смъртността при COVID-19 е свързана, в това число, и с повишаване на нивото на интерлевкин-6.

Първоначално лекарството е разработено за лечение на ревматоиден артрит. 

Според поясненията на Biocad, "Левилимаб" е получил регистрация при специален режим. Клинчините изследвания от III фаза все още продължават, а завършването им е необходимо условия за получаване на регистрационно удостоверение. В края на май от компанията заявиха, че в изследването участват 13 медицински центъра, а лекарите отбелязват положителна динамика у пациенти с умерена коронавирусна инфекция.

Лекарството може да се приема само от хоспитализирани пациенти. То е противопоказно за деца и юноши до 18 г., бременни и кърмачки, а също и за хора с тежка чернодробна недостатъчност и с бактериални инфекции в остра фаза, включително туберкулоза.

Към статията във в. СЕГА
Epikur

 

  Ако е истина и се докаже, лично за мен то ще е събитие с далеч по-висока стойност за човечеството, отколкото прелитането на двамата американски астронавти и дракончето от "Кейп Канаверъл" до МКС. Защото за второто проглушиха тъпанчетата ни, нарекоха го постижение равно на откриването на Интернет. Гагарин ако беше останал жив, трябваше да им се поклони...!? Жалко,има нещо наистина космическо в нашите политически  мъже, както и в журналистите ни - то се нарича ибрикчийство ! 

Минувача
снимка на Минувача
Клиничните експерименти не са завършили, но лекарството вече е регистрирано. Това не може да се случи в друга страна.
vrana2
отговор на 2 

Нищо не си разбрал. Регистрацията е необходима за да се ивършват клинични изследвания, а не обратното.

Гласът

Ако е истина и се докаже, лично за мен то ще е събитие с далеч по-висока стойност за човечеството

Защо? Защото в Русия са патентовали лекарство инхибитор на интерлевкин-6 само 15 години след като подобно лекарство е разработено и патентовано по нормалната процедура в Япония? 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Tocilizumab

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%B1

 

Каубой
снимка на Каубой

Питали ББС за кремиковци - немците нямаха суровини, но не го разработиха. ББС - няма достъп на независим експерт. Или е Голямо нещо или е лъжа. Време покажет. та туки тъй. Полюциите след 5- 10 гАдини. Кой е жив - на плащада и да маа червени, пардон зелени гащи.

Slava
снимка на Slava

При незавършена трета фаза и без четвърта, никой не би го смятал за "лекарство", че и регистрирано.

Талибан

Клиничните експерименти не са завършили, но лекарството вече е регистрирано. Това не може да се случи в друга страна.

При незавършена трета фаза и без четвърта, никой не би го смятал за "лекарство", че и регистрирано.

Хубаво е, че все пак открихте своя пристан. 👍

Slava
снимка на Slava

в изследването участват 13 медицински центъра, а лекарите отбелязват положителна динамика у пациенти с умерена коронавирусна инфекция.

 

Ако участват по десетина човека от център - добре. С умерена инфекция означава, че няма да е животоспасяващо, тоест, на този етап освен от ефикасност, би трябвало в значителна степен да се интересуват от страничните ефекти - увреждания на органи, влошени кръвни показатели. Точно за инфекцията четвъртата фаза може да е много съкратена, защото няма да проследяват странични ефекти след дълготрайна употреба. Но и няма да имат резултати за състоянието на пациентите след 6 месеца, след една година.

Epikur

 

  Предполагам, че хора като "Slava", ако станат пациенти(нещо, което искрено не й пожелавам, нито на хората около нея), с възмущение ще отхвърлят подобни недоказани лекарства. Ще предпочетат спокойно да пристигнат в последното пристанище, вместо да рискуват и останат още малко под искрящото слънце. Вероятно така разсъждава и "Минувача". Е, както им пожелах, нека да са здрави и не ги споходи тежката дилема да избират, как да постъпят. Защото ако изберат първото, всички ще се лишим от прекрасните им коментари в тази медия..

3biri

Те и второто ако предпочетат пак ще се лишим от коментарите им! Аз съм сигурен, че не признават Менделеевата таблица, само защото е измислена от Менделеев, а не от Мъск.

pasamaz

Направо се замислих.... Тия хибридници наложиха с терор и в продължение на век и кусур, на целия свят, "менделеева" и сега как да кажеш "мъск таблица" ?! А и какви възможности са пропуснати за приход от патенти, IPO направо трагедия ....

Slava
снимка на Slava

Предполагам

 

Нищо не можеш да предполагаш. И не само ти, а всички, които бързат да се изкажат за всичко, без да имат никаква представа за какво говорят. Лекарствата са, за да спасяват и помагат, а не да вредят и убиват. Хората ясно са ти написали "умерена" инфекция. Като на какъв да ти обясня разликата между "умерена" и "тежка", че поне малко да разбереш колко си объркан.

Epikur

 

  Няма да споря с теб, очевидно онзи който те съветва да коментираш болестите по лозята, е съвсем прав. Все пак, като за последно, и аз ще ти дам съвет. Преди да напишеш нещо, провери да не си изписала глупост. Защото ако беше прочела внимателно публикацията, щеше да схванеш, че лекарството е за тежки, а не умерени случаи. Приеми съвета ми като перифраза на Марк Твен(По-добре да мълчиш и те мислят за глупак, отколкото да отвориш уста и разсееш всички съмнения).

Каубой
снимка на Каубой

Руските болни, най-здравите в СФета! Наздраве и хапчетата от ляво , но  НЭ зелените!  ЧервениТИ! и от заран россия  одно! Тя е звездата. За всички от мордор!

Зазимен

Блей, 🐑-о, блеееееей!

6veik
снимка на 6veik
Госпожа , кажи нещо за маната по лозата , да си полезна за дискусията.
Nashenec

 

Клиничните експерименти не са завършили, но лекарството вече е регистрирано. Това не може да се случи в друга страна.

Хубаво е човек да говори, ама поне да знае. Е, от 20 дни Еврокомисията промени изискванията за получаване на E-марка за медицински уреди и средства за лекуване - не е необходимо да я имате за да произвеждате и продавате в Европа. Необходимо е да сте започнали процедурата. Ако до 1 г. не я получите - спирате продажбите.

Досега беше, че докато не получиш пълна C-марка нямаш право да продаваш медицински апарати и устройства.

Така че не е само в Русия. Всички ги тресе за този вирус и сменят наистина тромавите си процедури за медицински апатари, консумативи и лекатства.

 

paragraph39

"По-добре врабче в ръцете, отколкото патица в небето!"/древнсокитайска мъдрост/

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Има и още един вариант - "По-добре патица в небето, отколкото х... в г..а"

ловkия

Некое мангърче нема ли да укори руснаците, че зря хвърлят усилията си в създаване на лекарство за нещо, което не съществува? 👺

Минувача
снимка на Минувача

Не много скъпо и доста популярно лекарство, което се използва при чревно разстройство, може да бъде много ефективно в борбата срещу COVID-19 средство при условие, че пациентът не се нуждае от хоспитализация и интензивна терапия.
Учените отбелязват, че данните, с които разполагат, не са достатъчни да потвърдят ефекта от приема на фамотидин. Според тях е нужно да се проведат клинични изследвания с участието на по-голям брой хора.

Фамотидин се произвежда от Софарма и струва само 3 лв.

Минувача
снимка на Минувача

Тази есен има шанс да започне тестването на българската ваксина срещу коронавируса. Това каза за Bulgaria ON AIR доц. Андрей Чорбанов, който е ръководител на българския екип, разработващ прототип на биологичния препарат.

Българският екип от учени работи с универсални за коронавирусите агенти. Това означава, че ако в БАН създадат ваксина, тя ще действа и срещу нови поколения вируси от същото семейство. Всяка стъпка в правенето на препарата е от изключителна важност.
"1 година е много кратък срок, ние можем да имаме прототип на ваксината срещу коронавирус до 1 година, но след това трябва да се включат в клинични изпитания голям брой хора", каза директорът на Института по микробиология към БАН доц. д-р Пенка Петрова. За да се стигне до този етап от създаването на ваксината, трябва да преминат поне няколко стъпала на научни доказателства.

майор

Герберушките форумни притеснени...

Шо бе, калинки батьови?!

РЕВиЗОР
снимка на РЕВиЗОР

Не казвай Хоп, преди да си подскочил! Хубавото е, че руския медикамент завършва на маб.  Маб означава 

Моноклонално Анти Боди и е продукт на сложна биотехнология, която на мурзилките не им е много ясна. Ако са пооткраднали нещо от японското лекарство, което също е разработено за инхибиране на интерлевкин 6, дано да е успешна и цялостна кражбата иначе тежкО на лекуваните с него. Все пак ще е по-добре от лечението с UV лъчи/също руско предложение за лечение/. 😁Налазват ме спомени за Ту 144 с прякор "Конкордски". 

Не съм членувал в никаква партия. Бях член на МЕНСА Канада но се прибрах тук и прекратих.

Зазимен

Като ти чете човек обърканите мисли, резултат сякаш от ректумно- дебелочревни напъни,  започва да си мисля като какво ли ще е това МЕНСА Канада?!?

paragraph39

Русия и Китай ще си сътрудничат в създаването на ваксина срещу COVID-19

07.06.2020

"Пред лицето на епидемията Китай и Русия като цялостни стратегически партньори в новата ера действаха заедно срещу COVID-19. В бъдеще ще следваме консенсуса, постигнат от лидерите на двете страни, и ще продължим да задълбочаваме сътрудничеството в борбата с епидемията, включително в областта на развитието и производството ваксини. Така че нашите страни заедно ще допринесат за глобалната борба срещу епидемията ", каза заместник-министърът на външните работи на Китай Ма Джаоксупо...

Поне пет вида ваксини разработват китайските учени към момента, съобщи китайският министър на науката и технологиите Ван Джиганг. Някои от ваксините вече се тестват, а плановете на китайските учени са ваксините да бъдат достъпни за целия свят..."-

Прочети още : https://www.actualno.com/asia/rusija-i-kitaj-shte-si-sytrudnichat-v-syzdavaneto-na-vaksina-sreshtu-covid-19-news_1469568.html
© Actualno.com

РЕВиЗОР
снимка на РЕВиЗОР

Китай и Русия, като цялостни стратегически партньори в новата ера

 каза другарят  МО....  Обаче, другарят СИ,  който е по- другар от другаря Мо, неведнъж е казвал, че Китай никога няма да се съгласи с отнемането от север на земи на Поднебесната. 

DIXI👴