facebook
twitter

Вие сте тук

26 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Румен Радев на Петрова нива: Нека не забравяме пепелищата

"Нека не се крием зад дълбока политика на благоразумие, защото е въпрос на национално достойнство да не позволим да бъде преиначавана историята и да не допуснем да бъдат забравени справедливите искания и да бъдат отлагани за някой следващ ден". Това каза късно вечерта в събота президентът Румен Радев по време на възпоменателната церемония в историческата местност Петрова нива в Странджа.

„Съдбата на тракийците остава неразбрана“, заяви още президентът, цитирайки думи на Михаил Герджиков, предаде БНР.

Нека е ясно, че ние не търсим отмъщение, но няма да забравим и пепелищата, подчерта в словото си Румен Радев: „И ако през годините никой не изпълни дълга си към тракийци, то днес, от това свято място, нека заявим високо и категорично, че е въпрос на отговорност на всеки български държавник да бъде редом с наследниците на изстрадалите“.

Възпоменателната церемония и тържествената заря-проверка бяха кулминацията на честванията, в които се включиха над 50 тракийски дружества.

Към статията във в. СЕГА
Oldten
снимка на Oldten

... пак е се изказал без да каже нещо конкретно и да поеме някакъв ангажимент, типичен военен слагач и кариерист, каквито наводки му дадат от Центъра.

hamel

Изучете принципите, за да се спасите от сърбежа на конкретиката.

rorik

Аз пък викам да забравим пепелищата и да живеем като добри комшии. 

Пепелищата не ги направиха комшиите а големите де постоянно делят света. 

Да не допусламе интересите на големите да изправят комшиите един срещу друг . Да градим а не да рушим и убиване .и палим. 

А паметниците да остават  за да напомнят  как не са се разбрали комшии. 

И да се почитат. 

 

Господин Президент , пак сте  неадекватен . 

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Браво! Я да забравим и Батак. Както искаше неотдавна един германски "професор" (нарочно е в кавички) подкрепян от една "българска" (дума зарад която се седи дълго във фризера). Дай да забравим, па "Битият - бит...).

Solace

И защо все ние да забравяме, бе? Защо северномакендонците не забравят, че даже крадат история? Защо турците не забравят, че даже не дават да се вдигат паметници? Гърците - също. Защо сърбите не забравят, и бутат български паметници?

Народ без история е народ без бъдеще - това ли искате със забравата, бе, безродници? Айде у лево!

nottheone

фащам се на бас, че ако президент беше мамата, и беше произнесла същите думи, горните два поста щяха да бъдат написани със съвършено обратен дух.

ArcheoBG

Не точно.  Щеше да има късане на рубашки и поне 50 поста с директни обиди по адрес на мамата. Ама нали тоя си го избраха от русия, та ще му слушате тъпотийте в захлас. 

ArcheoBG

Нещо се опитваш да   лъжеш. Тя и Нинова се  опита, но Решетников я сложи на мястото й и публично заяви, че се се срещали и кандидатурата на Радев е била съгласувана с масква. Радев за  това вечно хленчеше против санкиите, наложени  наа расия.

nottheone

оппаа ?

след стратег-психолингвиста и видната историчка се появи и географа на населението ? 

велкомен агейн, душички

Аладар
Турците и гърците май не дават да се правят паметници в Одринска и Беломорска Тракия ?
nottheone

назадничави хора са турците и гърците, не кат нас - глей кво е направено за ония, дето са изсипвали бомби над софия

Диагностик

Въпрос на отговорност на всеки български държавник е да бъде редом до наследниците на пострадалите.
 

Какво означава да бъдеш само редом? Дано наследниците да му бъдат благодарни за това.

Покрай задаващите се избори ще се наслушаме на подобни обещания за: заставаме до вас, вслушваме се в гласа на народа, ще ви обещаем, ще ви дадем, ще ви построим, ще увеличим пенсиите, ще ви увеличим каквото поискате, ще намалим данъците, ще изкореним престъпността, ще построим болници, детски градини, училища, старчески домове, затвори... (хм).

Очаква ни весел и мръсен политически цирк.

JollyRoger's

И? Като “гледахме“, какво “видяхме“? Кой политизира изказването на Радев? Идвали били избори...??

Сат Конг

Ами трябва да се помни, затова загиналите имат паметник. Да се помни, че са загинали 256 чужди авиатора срещу 22-ма български и че са пленени 333-ма други.

hamel

Покрай задаващите се избори ще се наслушаме на подобни обещания за: заставаме до вас, вслушваме се в гласа на народа, ще ви обещаем, ще ви дадем, ще ви построим, ще увеличим пенсиите, ще ви увеличим каквото поискате, ще намалим данъците, ще изкореним престъпността, ще построим болници, детски градини, училища, старчески домове, затвори... (хм).

 

Десет години ги слушаме. Ваша милост със забавени въсприятия ли е? Щото пак сте нахлузили наколенките за плонжове пред Баце.

Апропос - коя беше столицата на Венесуела - научихте ли я?

Диагностик

Освен глупости, нищо съществено не четем от Вас.

Защо се интересувате от Каракас?  Да не смятате да посетите Венесуела?

ИвКо

Рори, последното изречение не ти се връзва с по горе казаното ти в поста. Имам съмнения за тенденциозно схващане на казаното от Президента.

И защо все ние да забравяме, бе?

Рори не е казала само ние да забравяме. Србите и макетата са по близо до истината, турците има още много боб да изядат докато се доближат до това дето Рори иска, гърците са най зле по темата. Турците може и да са ни клали по време на сраженията, но като военнопленници със завързани ръце не са ни давили.

торбаЛан

Интересно дали Краси Премяната иска всичко да се помни или държи да бъде позабравено туй-онуй?

сталкер пустиняк

 „И ако през годините никой не изпълни дълга си към тракийци, то днес, от това свято място, нека заявим високо и категорично, че е въпрос на отговорност на всеки български държавник да бъде редом с наследниците на изстрадалите“.

 

Това са българи! Все едно да делиш хората на един национален празник на шопи, заралии и пр. Като се казва нещо друго, например тракийци, това налива вода във воденицата на разни измислени държави като северна Македония. Трябва да се подчертава, че са българи!

 

Какво разбира президентът под "през годините никой не изпълни дълга си към тракийци"? Би ли дал личен пример как да бъде изпълнен този дълг от държавниците ни?

rorik

Преди повече от час слушах по радиото как поморийци са гонили гърците от Поморие и са им запалили къщите. 

Не сме вода ненапита и ние.Сигурно сме им платили , щото ние винаги си плащаме.  

Като слушах дедовцоте си по сборовете , кви ги разправяха  за военните си подвизи , страх ме ловеше. Едни такива съсухрени старчета сборяни и те разказваха за войните .При Одрин сложили шапките на щитовете да изглеждат по високи ,  и като ревнали.......и ръмжали като мечки . Старчето викаше че ръмжал като мечка преди да убие. За псувните да не говорим . Той 1,60 и му се изпречил един дънгалак. Още като изръмжах и му видех гърба ама що да го гоня аз не можех да го стигна. Ей такива едни работи.    

Верно че е било по време на война , че са имали и чест  като войници и не са се отнасяли дивашки към военнопленниците .

Не забравяха и погазилите тази чест при други неща .

Правилно носим  на герба  си , лъвовете. Търпиш , търпиш и мълчиш , ама като ти падне сгодния случай , някои си плащат за щуротиите на управниците им . 

 

Все някой требе да спре , нали? Иначе вендетата е просташко , разбойническо действие. 

hamel

Да не смятате да посетите Венесуела?

Ми бехте се изтаковали като супер енциклопедист преди време. Доста Ви нагъбаркахме. Лично ас испитвах неудобство, че съм в една одая с такива неграмотници като Вас. Иначе Ви уважавам, щото съм добър.

hamel

Като слушах дедовцоте си по сборовете ,

Госпожо, да не спекулираме. И аз имам дядовци. Единият паднал във Владайското въстание, а синът му бил от другата страна. Преди това, друг мой прадядо паднал по пътя на Осми приморски полк - има го на стената до старата Дружба във Варна.

Така че, нека да не спекулираме.

hamel

Ясен месец

https://www.youtube.com/watch?v=qRtR6PtAfL4

Метла-
снимка на Метла-

Е, щом е имало "заpя-пpовеpка" фъpчилото е бил на мястото си.

hamel

https://www.youtube.com/watch?v=U6yHcM-rEaM