facebook
twitter

Вие сте тук

51 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Прокуратурата прекрати проверката по аферата "Ало, Банов съм"

Специализираната прокуратура прекрати проверката по аферата "Ало, Банов съм" и отказа да образува разследване. Причината е  "липса на данни за извършено престъпление", става ясно от съобщение на пресцентъра на държавното обвинение, разпространено в петък. 

Материалите в прокурорската преписка съдържат медийни публикации (статии от електронното издание на „24 часа" и агенция „ПИК"), в които се цитират изявления на народния представител Елена Йончева, че министърът на културата Боил Банов е съдействал за опрощаването на поне 700 000 лева неустойка на фирмата - строител на втори и трети етап на „Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика" („АККК-Сердика"), известен като „Ларгото". В прикачен аудиозапис на разговор се твърди, че участва министър Боил Банов, се казва още в постановлението за прекратяване.

Наблюдаващият прокурор приема още, че именно "липсата на данни за извършено престъпление от общ характер е основание да се откаже образуването на досъдебно производство".

Прокуратурата започна проверката след сигнал на БСП. В края на януари Елена Йончева разпространи записи с разговори с участието на Боил Банов, по времето когато той бе зам.-министър на културата във втория кабинет "Борисов". Според депутата разговорите свидетелстват за корупционна схема при строежа на "Ларгото" за опростени неустойки на фирмата - изпълнител - ДЗЗД "Антична Сердика".  

Според Йончева Банов давал указания как да се фалшифицират документите и ощетил държавата с поне 700 хил. лв. Отговорът му тогава бе, че за неустойките се водят дела и че е станал "жертва" на рекет от страна на хора от Министерството на културата. 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Manrico
снимка на Manrico

***

revenant

***

Яна

Не се радвайте много. Йончева е журналист от класа. Той и светиня МУ твърдеше, че не може да го осъди, ама се случи и то на две инстанции. А и "специалната, по-специална и най-специална" герберска прокуратура не е вечна. Кога изчезне и прокурорите, дето ги мачкат в момента щото не били кадърни по герберски стандарт, почнат да вадят документи ще настане голям цирк и веселие. Тогава може и да дочакаме присъди срещу корумпираните персони от всички бои, пера и крилца.

JR

Културата на министъра...

Изненадани? Ще се кепазим пред Брасълс, ама ха!

Чрез усвояване към прогрес! ???

volog2

Е вие какво искате. Да бъде в ареста докато тече проверката ли? Може, но само ако настъпи ГЕРБ-ДПС по мазола

Sapienti_sat

Обвинение за набеждаване може би ще докаже, че няма набеждаване и тогава...

Така, че няма да има такова. Но вие манрикита питайте, питайте!

ПГеоргиев

А някой изненадан?

По-скоро камила ще мине през иглени уши, нежели властимащ да бъде подведен под съдебна отговоорност.

След "Ало, Ваньо", когато нещата бяха къде-къде по-ясни, не се случи нищо, че при Банов ли?

Всичко това показва още по-ясно философията на "силните на деня"- може да си правите каквото си искате, може да се нарушават правилата и нормите, вие няма да се притеснявате. Ние сме въвели нови морални норми и ако ви усетят, най-много да си смените работата. От министър на зам.министър, от заместник на високо платен чиновник в международна организация.

Т.н."морален стандарт" да се изнизваш като газ от гащи, без да ти се търси наказателна или материална отговорност е мечтата на всеки политик или държавен чиновник.

 

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

А обвинение към Йончева за набеждаване?

 

Аз съм ЗА. А да видим. ?

пощаджията

И аз.

Ще е голямо шоу, ама надали.

geo_19

Ще има обвинение към Йончева за унищожаване на доказателство (CD диск)

PlaNed
снимка на PlaNed

Боже, как ме изненадаха този път?!

Асол
снимка на Асол

Аз съм ЗА. А да видим.

И аз. Ама няма да го видим по обясними причини, непонятни за гербавите Ентелекти?

ablepsia

И записите са били "манипулирани", както твърдеше цъфтана за "Ало, Ваньо", нали? 

Циркаджии!

kissсинджира

Ало, здрасти, Борисов съм, аве обадИ ми се тука Боил Банята, вика влезнали митничари ли са, полицаи ли са, събират телефони, правят там някаква акция, значи с него сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов или ОЛАФ, като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам.

Neopol

Обвинение към Йончева за набеждаване няма как да има, защото, ако внимателно сте следили пресконференцията й, тя много внимаваше да не обвини Банов в нещо, а единствено отправяше внушения. Едва ли и в документите подадени към прокуратурата има твърдение за извършено от Банов престъпление. Вероятно и там се иска единствено извършване на проверка, дали от записаният разговор може да се направи извод за извършено престъпление. И прокуратурата си дава заключението.

цензура

Ми тя Йончева това и чакаше... сега ще изкара и останалите доказателства, дето не бяха изкарани на показ ...  не, че има изненадани гледам, всичко това се трупа на боков гръб. ?

труфалдин

На фона на останалите, Банов може да се изплъзне, защото и скандалите омръзват.

Когато имаш незначителни амбиции, това може и да ти помогне, защото знаем, че хората в тази роля се управляват от други. Та тази незначителност може да спре проверката.

Отнася се за хората, избрали си незначителна роля.

tatyana1

Ами така стоят нещата с европроекти и обществени поръчки:

Първо едни некомпетентни зелки се чешат с години, докато направят неграмотно задание от типа" Иди там, не знам къде, и донеси това, не знам какво". След това проекта трябва да е готов за 2 дни(може- седмица). Одобряват го и текат процедури по възлагане- поне половин година. После трябва строителят да строи бързо и започва! Ама като почне, се вижда че доста неща не са както са си ги представяли, а пък заданието е направо за боклука. И докато чепкат проблемите, времето си тече, а някои направени неща трябва да се съборят. И понеже строителят и проектантите, даже и да са съвестни, не искат  контрата да е изцяло у тях щото и те имат кво да кажат, следва едно замазване "За да не изтървем европарите". 

Предводител на ...

Има си хас в територията да е престъпление висш слуга на народа да съветва народа как да си преоформи документите със задна дата и да пише в тях еди си колко дъждовни дни (каквито по метеосводките, които впрочем се признават и в съда, не е имало), за да не плати планирана неустойка при забавяне.

Виж, ако не си баш народен човек, се налага в подобни случаи да документираш леещия се дъжд и с видеозапис (а после да доказваш, че часът и датата на записващото устройство не са манипулирани от теб), защото протокол, подписан от 20-30 човека, че в този ден се лее като из ведро, не се признава от инвеститора, вкл. държавата, напук на сводката, че на това място в това време са се излели 40-50 литра на кв. м.

Хвала на прокуратурата, хвала на почтения ни министър на културата.

?

Памфуций
снимка на Памфуций

Хахахаха.... Сякаш не го предрекох. Има си хас да повдигнат обвинение. Това е системен проблем на "усвоителството" , Банов е извършил патрьотичния си дълг, че да наместят документално нещата , щото нали - европейски средства се усвояват и не трябва да се връщат. Че нали , ако му повдигнат обвинение, цялото "усвоителство" на държавата на ГЕРБ отива на кино. В момента се наслаждаваме на поредния епизод от този сериал , озаглавен "Ремонтът на Графа".

Асол
снимка на Асол

Има си хас в територията да е престъпление висш слуга на народа да съветва народа как да си преоформи документите със задна дата и да пише в тях еди си колко дъждовни дни (каквито по метеосводките, които впрочем се признават и в съда, не е имало), за да не плати планирана неустойка при забавяне.

Е колко случки още ти трябват да разбереш, че родната прокуратура още не е стигнала до урока за "конфликт на интереси"? Мисля, че е крайно време прокуратурата да бъде избушена и разформирована - трябва рестарт. В това блато с кръпки няма да мине

 

Миряна Б.

 

 

Боже, алото в Хасково ли било директор на театъра? Кощунство. спрямо Рангел Вълчанов.

 

Там правихме с него постановка на един автентичен водевил. Директорът и всички сътрудници бяха ентусиазирани. Както и първият секретар на окръжния комитет на БКП в Хасково - Румен Сербезов. По- късно спектакълът бе показан и в София, толкова голям беше интересът.

Памфуций
снимка на Памфуций

Е колко случки още ти трябват да разбереш, че родната прокуратура още не е стигнала до урока за "конфликт на интереси"? Мисля, че е крайно време прокуратурата да бъде избушена и разформирована - трябва рестарт. В това блато с кръпки няма да мине

Да беше само прокуратурата, с мед да ги намажеш. Цалата "антикорупционна машина" у нас е построена в условията на конгликт на интереси - затова, всяка поредна комисия и всяка поредна структура, а такива от управлението на Станишев насам се появиха няколко, е обречена на провал, защото почива на схемата "управляващи да контролират управляващи". Затова Дянков и Трайков , а и Прокопи ще го отнесат заради продажба на акции през борсата, а не са си направили по стар тертип някой уреден приватизационен "търг", нагласен така, че подбран човек да го спечели. За сметка на това, лицето Георгиев през КПКОМПИ провери лицето Владко Горанов, а СЕГА, лицето Горанов през НАП проверява лицето Георгиев.  Всичко точно.

kissсинджира

Пишеш пълни глупости, Трайчо, Прокопи и Дянков ще го отнесат, или поне Прокопи за корупция. 

america1332002

сега се открива повод пред корнелия да покаже че е дама а не селянка от крушовица и да се извини. хайде да видим

fierсe
снимка на fierсe

корнела пък тука кво оПщо?!?

тука е еленка, ама ти от многото

местене по апартаменти и тука и в

щатско пак не си доразбрал!?

christo

За какво да се извинява МА?

america1332002

интересно ми е дали ще бъде потърсена отговорност от онова сбръчканото злобно ленче затова че обиди и наклевети почтения човек.

Гaндaлф

Бе незнам, ама почва да ми се струва, че Иванчева ще замине депутат в Брюксел, а за симетрия тука че намине ка беше румънката Кьовеши ли, да поразчисти из прокуратура ......

Manrico
снимка на Manrico

 15:01 (нов)

Гaндaлф

Бе незнам, ама почва да ми се струва, че Иванчева ще замине депутат в Брюксел, а за симетрия тука че намине ка беше румънката Кьовеши ли, да поразчисти из прокуратура .....

Да ти се привиждат такива работи късно вечер или дори в малките часове - бива. Ама да се направиш така още в 15:01 не е прилично.

Страници