facebook
twitter

Вие сте тук

12 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Премиерът видял "чудовищни бомби" на картинките от Пловдив

Вместо да разкритикува прокуратурата и службите, че надълго, нашироко и бомбастично описаха случая с пловдивския "терорист", премиерът Борисов доля "масло в огъня". 

"Бяха разпространени видеоматериали на бомбите, те са страховити. Помолих колегите от Отряда за борба с тероризма, с които съм служил, да отидат да ги видят- те казаха, че това са чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора, и са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово", обяви той пред журналисти, цитиран от "Фокус". Само ден по-рано той съветваше медиите да не анализират и критикуват много-много, а повече "да гледат картинките", имайки предвид пуснатите снимки от МВР, на които се виждаха знаме на "Ислямска държава", шишета белина, болтове и кутии.

В сряда Борисов дори защити прокуратурата и службите, че разгласили случая, и се накара на медиите. "Няма как да не оповестим случая, защото влиза в съда. Не можем да го скрием, влиза в съда. Хайде да си мерите приказките! Не трябва да губим доверието в институциите и в такива моменти да можем да го съхраним", каза той. Неговата реплика се противопоставя на острите експертни и обществени критики срещу държавното обвинение и специалните служби, че предотвратили голям терористичен акт, без да има конкретни доказателства за това. 

От неговите думи излезе, че всеки в Пловдив е знаел за случилото се, кое е момчето и семейството му. Което не може да е вярно, след като за първи път информацията дойде от прокуратурата. „Кой е човекът, кое е семейството му - всеки може да се сдобие с тази информация, като тръгне по улиците на Пловдив, за 1-2 часа един добър журналист ще стигне до хората! Въпросът е в изкушението да го напишеш и да се направиш на велик, в случая това ни носи щета“, коментира Борисов. Веднага след това той добави: „Благодарих на медиите, които пазят информацията. За мен те са истински медии. Благодаря им“. Включи се и вътрешният министър Маринов, за да обяви, че ако информацията за младежа е изтекла от службите, това щяло да се разбере веднага. Той не уточни какво има предвид под веднага, след като данни кое е момчето се появиха същия ден.

Всъщност само една медия обяви кое е момчето, къде учи, кои са родителите му. Но вече два дни Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) не успява да вземе мерки. Оттам уточниха, че санкциите за оповестяване на данни, свързани с дете, са от 1000 до 3000 лева при първо провинение. При повторно провинение глобите са от 3000 до 5000 лв. 

"Това е нарушение на Закона за закрила на детето, който регламентира, че не следва да се разгласява информация за дете без съгласие на неговите родители. Ако детето е над 14 години, трябва да се вземе и неговото съгласие", коментира пред bTV Живка Георгиева, главен инспектор в ДАЗД. Агенцията е започнала проучване за установяване на административно нарушение и са уведомени дирекция "Социално подпомагане" - Пловдив, и Областната дирекция на полицията в града, за да се окаже подкрепа на детето и семейството. Но до момента никой от агенцията не се е срещал със семейството. Поведението на прокуратурата в случая не било проблемно. Но ДЗАД изпратила писма до специализираните служби за борба с тероризма да ги насочи как да работят в подобни ситуации.

АНТИТЕРОР

В сряда премиерът обяви, че и сега има антитерористичен център, но ще бъде направен и нов. „Подготвяме се да направим един център, където на едно място да концентрираме службите. Не че сега няма, но и случаят в Пловдив ни даде основание, за да можем да заключим информацията в максимално малък брой хора, поименно“. „Имахме Съвет за сигурност, участваха и хората на президента. В момента сме ситуирали мястото, когато станем готови, ще го финансираме. Имаме отделени средства, така че много тихичко ще го направим“, обяви Бойко Борисов. „В такива времена много малко хора трябва да работят по случаите. Сега по медиите тръгнаха психолози, коментатори, анализатори. Особено има един, дето джебчийка не е арестувал през кариерата си, докато е бил в МВР, от сутрин до вечер дава оценка на колегите. Познавам го добре колко беше хлабав. Ще му спестя името“, каза още той.

 

 

 

 

Към статията във в. СЕГА
Хулиган

Като чух Боко да се кара със сърдит тон на неудобен въпрос, спомних си оня с облещения поглед от Разград, който въведе ласкавото обръщение "олигофрен".

После си спомних, кога Юпитер е гневен...

http://www.drago.info/

mi6osp.

Хъм, пак е гледал филми за възрастни, с чудовищни бомби.

indiec

80

Васик

Околийският управител издаде нова депеша: Детето да се оповести, експертът да му се спести името, лабав е.

дядо яга

мила родна картинка...Неукия има шанс да го научиш, но който си е прост- то си е до живот....Да видим какво знаем...Едни родители, загрижени и вече уплашени че синът им си е сменил поведението, имали са и някакви подозрения ...подозрения, не доказателства.....решават да помогнат някак си,  дете им е. Допитват се до кого мислите? Ами най-логичното...До родната полиция ви пази...по Цветановите простотии. Там са ни учили,че хората са компетентни, разбиращи от всякакви ситуации, с огромните държавни възможности зад гърба си и прочие,  ...хайде няма пак да ви навирам Цветанов. Той от компетентните беше най-отгоре. Съдете за останалите. Та същите тези хора, отговорни и бля-бля...им помагат компетентно,  и тези мили родители ще помнят  тази помощ  цял живот. Та помощта е следната: След като научават от родителите, претърсват и намират....амониева селитра, неща ,които ги има във всяка железария, и разни книжки и знаменца, и без да привличат погледите, все пак става дума за дете,   не за закоравял престъпник с двеста присъди и цял живот затвори, то още нищо не е освен заблуден тинейджър ....деликатно помагат като се изтъпанват по телевизиите....и хвалби до небесата...какъв удар са направили, какви бъдещи взривове са предотвратили...Те, които и понятие не са си имали през цялото време. И най-долното е , че вместо да ги навре в кучи гъз заради простотията им, , нашето Премиер, ...нещо, което имаме като Борисов, по Цветанов.....ги насърчава...Така се правило.  Замислете се , вече някой ще отиде ли в тази полиция с доверие,че ще бъде разбран и авторитета му съхранен.   Не мила, отвратителна и тъжна родна картинка на овластени простаци

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

?

Simplicissima
снимка на Simplicissima

?

циникЪтхедонист

?

Миряна Б.

?

 

Сънувал е чудовищни женски гърди без сутиен.

Миряна Б.

И дамски прашки без връзки. Детето е имало прашка и торбичка с камъчета.

Миряна Б.

И една гола Маха в Барселона. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thu...

Аз уважавам херцогиня Кайетана Алба, защото е имала десетки котки и ги е разхождала лично из имението си. Източник - „Гоя или Трудният път към прозрението“ от Лион Фойхтвангер.

×