facebook
twitter

Вие сте тук

89 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Подкрепата на референдума в Русия скочи на 78%

В полза на промените в Конституцията на Русия са гласували 77,93 %, а против са били 21,27 % от имащите право на глас, съобщи ЦИК след обработката на 90,04 % от протоколите, предаде БГнес. Срещу са гласували  По последни данни избирателната активност е достигнала 65%.

На Чукотка вече са обработени всички протоколи. Там 80,3% са подкрепили промените, против са били 18,6%. Преброени са и всички бюлетини на Сахалин, където измененията в Основния закон са подкрепени от 74,84%.

Първоначално референдумът се планираше за 22 април, но бе отложен заради пандемията от коронавирус. Гласуването продължи цяла седмица, започвайки от 25 юни. 

Участието в референдума бе поощрено с томболи с награди, даващи шанс гласуващите да спечелят всичко - от ваучери за пазаруване до кола или апартамент.

Опозиционните лидери отхвърлиха целия процес като фарс, лишен от подходящ мониторинг или независим контрол. Промените в Конституцията придобиха действаща сила още преди референдума и когато хората гласуваха, основният закон вече бе отпечатан и се продаваше в книжарниците.

Гласуването разчиства пътя на Владимир Путин да остане на власт до 2036 г., ако реши. Тогава ще бъде на 83 години.

Най-големият ремонт на конституцията от 1993 г. насам включва текстове, насърчаващи патриотичното образование, забраната за еднополовите бракове и добавя изрично споменаване на Бог - всичко това е в съответствие с нарастващия културен консерватизъм на управлението на Владимир Путин.

Към статията във в. СЕГА

Страници

Boris65

Недоволство, погроми, полицейщина от страна на режима в Раша - разединени шати америки

Boris65

Да, точно! 66 % е повече от 100 %. Браво на нашето европейско образованиеи! 66 години е повече от 100. Ех Европа! 

paragraph39

TRENDA,

/:/Рехава работа- имало е избори , когато са получавани повече гласове от живущите в страната.

.........................................................................................................................

В случая НЕ става въпрос за Избори, а за Референдум/"общоруско допитване"!

П.П. В НЕнародната/след 1989 г./ "демократична" Република Бългаия са проведени само 2/два/ Референдума: един по инициатива на държавната власт и един по инициатива на Слави Трифонов и "КУ-КУ"-вците! И в двата референдума участието на българските Избиратели е "рехаво"- почти наполовина от това на референдума в Русия сега!!!

Epikur

 

 Има ли друго обяснение освен това, че руснаците си харесват Путин?  Дали харесва на нас, на евроатлантиците, на онези зад Океана или който щем, това за руския човек е важно колкото муха влетяла в стаята. Квит ! И никой няма право да ги съди, защото никой не познава по-добре Русия от руснака. Харесват си лидера, избират си го, всички останали трябва само да се съобразяваме с техния избор и го уважаваме. А който философства дървено, очевидно е празнодумец и глупак. Дурак-казват те. Ще  видим скоро политолози, антрополози, социолози и прочее..."олози" по нашите медии- празни дърдорковци, "високоумни" философи, клатещи знаещо, евтино платени глави...

diana

Епикур, " обнуление" е най-малкото нещо за което гласуваха в Русия!

Каубой
снимка на Каубой

А, те и за чичко жо плачеха. После се оказа, че не е баща на народите, сега пак го връщат. Странна е тази душа - "Щом ме бие, ме обича".

 

ПГеоргиев

Съвсем повърхностно и първично противниците на конституционните промени наблягат на мандата на президента-прословутото нулиране и започването на чисто. Но ако някой си даде труда да прочете около двадесетте страници промени ще види много по-стойностни примери.

Но най-важните са забраната за двойно или чуждо гражданство, за сметки и собственост в чужбина на висшето държавно ръководство, на съдии от КС и ВС, на сенатори от Съвета на Федерацията.

Бетониране на територислната цялост на страната-никой следващ президент, било то и някой заблуден либералианец, не може да проявява инициативи и да връща Крим, Курилите или друга руска земя. Иначе на гилотината.

Гарантирано образование, жилище, медицински грижи за всеки гражданин. Грижата за децата се издига в култ.

Ежегодно актуализиране на пенсии и заплати. МРЗ вече ще се формира не спрямо средната заплата за региона, а според средната заплата за Русия. 

Силовите министри ще се предлагат на Съвета на Федерацията-горната палата и ще се утвърждават от нея. 

Така че руските граждани само ще спечелят от тези промени. 

А шепата платени либералчета, които се помъчиха да саботират референдума, могат да започнат да си ядат вратовръзките. Без горчица и пармезан. 

Epikur

 

  Благодаря, не знаех тези факти, те обясняват вече и с аргументи защо руснаците си харесват лидера. Аз написах емоционалния си коментар, защото е твърде примитивно да съветваш някого, да "даваш акъл", без изобщо да си наясно. А такива в България, колкото щеш. 

Guro Gurov

👍

diana

ПГеоргиев, благодаря! Най-после да прочета нещо адекватно за Русия в този форум! Дали отворковците ще Ви дочетат до края, не знам.76,20% "за"!

Лед тронулся...

geo_19

Аз си мислех, че знам доста неща за Русия. Но проф. Иво Христов ме разколеба и разбрах, че всъщност много малко знам. Добре ще е всеки да изгледа неговото интервю:

 

Русофили и русофоби не познават предмета на своята любов и омраза - Русия

 

https://www.youtube.com/watch?v=_XCxN8ewRJM

вале

👍Точно казано.

Калпазанче

👍👍

Поясненията са изключително важни, защото нашите СМИ мълчат за същността на промените, които са фундаментални и укрепват РФ ! Не са случайни гласовете на хората в подкрепа на промените.

Калорифер

 

Няколко въпроса за доизясняване към другаря П. Георгиев:

 
Но най-важните са забраната за двойно или чуждо гражданство, за сметки и собственост в чужбина на висшето държавно ръководство, на съдии от КС и ВС, на сенатори от Съвета на Федерацията - досега не беше ли така?

 

Гарантирано образование, жилище, медицински грижи за всеки гражданин. Грижата за децата се издига в култ - досега не беше ли така?

 

Ежегодно актуализиране на пенсии и заплати -  досега не беше ли така?

 

МРЗ вече ще се формира не спрямо средната заплата за региона, а според средната заплата за Русия - не беше ли така по Брежневото време?

  

Така че руските граждани само ще спечелят от тези промени - а досега не печелеха ли? Или иначе казано - какво изгубиха досега руските граждани без тези мерки?

 

Дяд Омраз

Както и предвиждах - здравите сили победиха категорично здравия разум.

Boris65

Хубавата колониална конституция написана от американските съветници на алкохолика Елцин я поокастриха (  Жалко! 

vrana2

  Поправките не ти харесват?

майор

Ще ме скъсаш от смях...

Смяташ, че ги е чел?!

Просто мрази Русия

Ференги

Epikur

 

 Има ли друго обяснение освен това, че руснаците си харесват Путин? 

Има.

Фалшификациите. Гласуването без наблюдатели. Гласуването под строй. Гласуването без записване на паспортни данни. Гласуването от "дома" с някакви хвърчащи листи... гласуването по СМС с фалшиви карти... все електорални изобретения.

 

Руснаците вече не могат да го дишат твоя Путин, но все още не могат да направят нищо. Примирили са се да го чакат рано или късно да се махне сам. Носят се слухове, че приемник щял да се обсъжда наесен.

Преди това, по идея, Путин трябва да бъде намразен за ред неизбежни непопулярни мерки, като девалвация на рублата, ограничение търговията с валута и т.н. И със сигурност няма да си  тръгне преди да договори имунитет за себе си и за своята хунта.

 

Всъщност има две важни неща в т.нар. поправки, и обнулението на Путин не е между тях.

Първото важно изменение, е разширение личната власт на Президента да назначава цял куп висши служители, съвети, органи и т.н., което размива разделението на властите. Премиерът щял да носи лична отговорност пред Президента...

Второто е вътрешен имунитет срещу решенията на международни съдилища.

А обнулението е кьорфишек, за да се фокусират дискусиите на ниво кабачна политология.

 

Също такъв кьорфишек, са и религиозните текстове за православието и историческата "истина".

Честито на всички путинисти, с такава конституция, Русия е вече религиозна монархия, подобно на С.А., а с новия топ "орган" наречен съвет, който ще бъде на подчинение на върховния религиозен водач, Русия вече мяза и на Иран.

 

А красивите глупости отнасящи се до децата са пропаганда за най-убогите гласоподаватели.

 

Ограничението за двойно гражданство на държавни служители първоначално беше в поправките, после изчезна... дали го има в окончателния вариант не видях, а и няма голямо значение. Колкото 2% увеличение на данъка биха могли да засегнат офшорките на Путинския олигархат, толкова и тази поправка ще спре личната му кохорта държавни бухалки да си поддържат тайно имотите и паспортите. Тази поправка е мъртво-родена.

Boris65

Писанки за 30 гривни) 

Guro Gurov

Ференгетен, мноо си набрал!

Което е прекрасно!

Гали ухото.

Яни-Янаки

Аз бих казал, че високата активност на гласоподавателите на референдума за поправките в конституцията на РФ и високият процент на одобрение са по-скоро израз на протестен вот срещу пълната мобилизация на силите на колективния Запад по сдържането на Русия.  Колкото и да се умоловажава действието на санкциите от държавното ръководство, то те са удар най-вече по доходите на населението, (един вид „война с тенджерите“),  по социалните програми, здравеопазването, образованието.  

Да не се спирам на тоталното принизяване на руснаците до хора втора категория, когато след разпадането на СССР, те са се оказали граждани на обособилите се като суверенни държави бивши републики.

левъ

Защо им трябваше да убиват царя, след като сега трябва да правят референдум?

 

Зазимен

Ние пък убихмe Асеня Първи.

словата МИ

За да разкарат наложената им в деветдесетте години окупационна конституция, и да си върнат независимостта.

За да се превърне Русия във фактор и играч в така любимата ви геополитика.

 

Мда!

И още същият ден, първа стъпка, касаеща регионът ни.

 Встреча лидеров России, Ирана и Турции

https://www.youtube.com/watch?v=kfJYG_LzS-4&t=5s

Светозар

Но Цар Борис III пак болшевиките го убиха с отрова.

Boris65

Приятеля му Адолф подпомогнат от  Чърчил му видяха сметката. 

Светозар

„Княгиня Мария Луиза Българска посочва в интервю, че няма категорична версия за случилото се, но че е убедена, че баща ѝ не е отровен от нацистите, или от англичаните, а от Изток.“ - bg.wikipedia.org/wiki/Борис_III

 

mick

Явно има два вида държави - едните са а явен управляващ държавата - президент или правителство, парламент -  публични личности. Има и други държави дето им викат уж демокрации, реално при тях обаче имаме управляващи - кукли на конци - които се отчитат на скритите истински собственици на държавата.. то и затова в тия държави управляващите нямат охрана, щото от тях нищо не зависи.. и да ги отвлекат и да ги гръмнат - голяма работа, други ще ги заместят.

 

Оказва се, също така, че колективното управление на една държава - не е адекватно. Щото там всички се държат все едно са на футболен мач.

оnzi
Дръжте се! Скоро процентите в полза на Путин ще станат 101, като сто и един далматинци.

Страници