facebook
twitter

Вие сте тук

9 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Още записки по Симитлийската конвенция

Поводът за днешната ни хроника са думите на доц. Мангъров, че Бойко Борисов в личен разговор му казал: ако бях жена, щях да правя любов с теб (малко опоетизираме цитата, принципно с други думи се изразяват тези мъже). 

Темата за приятелството е вечна тема на поетите и политиците. Поетите, ако си нямат тема, винаги могат да драснат един химн на дружбата - как истинският другар винаги ще ти подаде ръка, няма да ухажва жена ти, ще мине през огън и лед в името на безкористната привързаност и други фантасмагории. 

На политиците пък им гледат под лупа приятелствата, защото тия връзки обикновено не са чак толкова безкористни като в поемите. Някои поети дори прокламират лирическата теза, че такива отношения като на политиците не са и не могат да бъдат истинско приятелство. Но ако някой такъв поет се сближи с даден политик от силните на деня, обикновено си променя възгледите и от първа ръка се уверява, че не всички политици са такива и дори някои от тях са напълно компетентни и достойни за искрени приятелски чувства, основани на взаимно уважение, братска любов и общуване без задни мисли

През годините Нашият лидер се е самоописвал и по двата начина - и като човек с приятели, и като човек без нито един приятел. Защото е лидер обединител и заема повече позиции. 

Идентичността на Бойко Борисов е като цяло контекстова - променя се според обстановката. 

По отношение на приятелството понякога е казвал за себе си - "Нямам приятели, сам като куче седя в Банкя"; и дори "едни женски гащи няма в спалнята ми". Сиреч и приятелка си няма, и нито един истински близък, защото той няма личен живот, а цял се е отдал на обществото и практикува брахмачария. Брахмачарията е нещо като целибат и включва пълен отказ от удоволствия (полов живот, месо и животински продукти, песни, танци, таратанци), за да може човекът да отдаде силите си само и единствено за общото добруване. Примерно Махатма Ганди, баща на индийската нация, на някакъв етап от живота си минал на такъв режим и всичко си спазвал, само дето с "помислите" имал проблеми. И веднъж пил козе мляко по лекарска препоръка - след сложна морална акробатика, с която се самоубедил, че не нарушава обета си за въздържание. 

Така и Нашият лидер - като Махатма Ганди, има леки отклонения в аскетизма си. 

Затова в други ситуации честно си казва, че има цял куп нежни приятелства и истински другари. 

С Валентин Златев навремето играели карти, но спрели, защото по думите на премиера - Златев много лъжел, викал терца на вале, поп и деветка. (А Гешев наскоро каза, че с такива като Златев Главният прокурор не контактува.)

С други хора пък контактите му са по-дискретни и даже пред обществото се правят, че нямат интимна близост. Говорят си само с огледалото, а кого виждат там, си е тяхна работа. Примерно сътрудничеството на Борисов и Пеевски в Зоната на медийния комфорт е реално и вълшебно; хем си правят хубави работи, които не са за пред всички, хем са управляващ и опозиция. За разпространението на печата сте чували, че Пеевски няма нищо общо, но пък в сектора имаше известни проблеми. Борисов разреши проблемите като одържави разпространението, хвърли вестниците на пощите, и заедно с пачките вестници хвърли едни 20 млн. И Пеевски пак няма общо с разпространението, но разходите му по тая дейност чувствително се облекчиха. 

***

Що не съм жена да се раздам на истинските мъже! 

***

Сега в корона-времената Борисов отново има приятели. Те са двама емблематични лекари, които не могат да се понасят помежду си, но и двамата бяха обявени от премиера като негови близки - Мутафчийски и Мангъров. В коронарните социални процеси у нас тези двама лекари станаха лица на двете медицинско-философски течения - изолационизъм и дарвинизъм.

Борисов бил такъв приятел с Мутафчийски, че го направил шеф на ВМА и само на него давал да му прави едни прегледи. (Подчертаните пасажи са цитати.) Малко пак стана като в поговорката, че с едната ръка гали... С другата половина на мозъка злепоставя този близък приятел, като твърди, че го е направил началник. И после го праща на "интервю с райбер", където стана мазало, че много взе да вири рейтинг тоя близък приятел. 

Другият пък близък приятел - Мангъров, днеска ходи и цитира любовните признания на премиера, с което отново извади на дневен ред болезнената тема за Симитлийската конвенция и Легендата за кмета на Симитли, която няма да припомняме, защото и нас ни боли. Пък и обществото би трябвало да е научило тая легенда, всеки народ трябва да си знае митовете и да се позоваваме на тях без подробни разяснения.

Въпросът е защо Мангъров прави този странен акт на интимни разкрития - премиерът, разбираш ли, ми каза, че ако бил жена, щял да ми се отдаде без задръжки! И айде пак - лавина от недостойни подмятания, анализи, словесен разврат, духовна поквара, колажи и мемета с кмета на Симитли, Мангъров и Борисов. Фейсбук е полудял. 

А защо близкият приятел Мангъров съобщава тая смешка? Той както е близък, също се явява подчемберен, щото и в приятелството си има старшинство, нищо, че е искрена близост между равни. 

Според мен - може и да не съм прав, разбира се - Мангъров не плямпа на своя глава, а пак има някакво съгласуване и диктовка. За какво му е на Мангъров да злепоставя старши приятеля си, дето дори не му прави "едни прегледи", защото тия прегледи ги прави Мутафчийски.

Винаги съм бягал от тезата "отвличат ни вниманието с глупости", но в случая наистина прилича на такова нещо - Горанов се клати като есенен лист, а падне ли той, не се знае какво ще остане от непоклатимата стабилност. Той е повече от ключов министър, неслучайно оцеля във всички грандиозни скандали досега - НАП Лийкс и Кръстника с безплатния апартамент само да вземем. А той си седи финмин. А сега бившият уважаван бизнесмен Божков, дето и той си развали сума приятелства, един след друг вади тежки уличаващи компромати, които се трупат в кабинета на Горанов, ама той не си спомня. Много неприятен разговор, дай по-добре да си бърборим за клизми, проктолози и симитлийски глазури!

Спомняте ли си предния път, когато Томислав Дончев щеше да става финансов министър? Аз си спомням - февруари 2013. Беше номиниран за мястото на "постната пица" Дянков, ама работата не стана, щото кабинетът "Борисов Едно" падна.

Към статията във в. СЕГА
шиши

Виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна

Твърди се, че това е посланието на симитлийската кокона към Мангъров. След тази реплика следва многозначителна тишина. 18+

fisherman

А на него му е писнало.

https://www.youtube.com/watch?v=zVtiubHb_6g&t=6s

emo1971

Допускането би било логично, ако живеехме занам ли... може би примерно в Холандия. За България обаче, ролята на алфа-мачо е решаваща. Всички помним, какво костваха напрмер на Станишев, някои подозрения свързани с Вигенин. Едва ли Борисов, умишлено би предприел подобен риск, за да прикрие каквато и да е друга издънка. По-скоро всичко си е чисто спонтанно и естествено, Освен Симитли и това с доктора, всички помним, че имаше и още един случай... част от историята около "Ти си го избра" и пр. "да не би да ги вземаме девствени"... в която Борисов в пряк текст си беше признал, че би предпочел да е пеЕерассс... т.е.... ми цели три пъти вече, при положение, че е добре известно, доколко е невъзможно, да съществува дим без огън... та... крайно време е да си признаем... представяния от медии и пр. ултра, свръх, алфа мачото Боко, несъмнено е латентен... хомосексуал...

kokojambo
снимка на kokojambo
От комундетата логиката бълва изобилно: ту милиони за гадже+дете+къща в Барселона, ту симитлийски напеви.
А разберете се за последно какви говн@ ще дъвчете, щото електоратя и досега не ви хващаше вяра, а сега - още по-малко, видно от как ви върви на избори.
Още по-видна е драстичната липса на разум у чугун-ушанките, не че някой е очаквал друго, де.
emo1971

Нищо не пречи на латентните пеЕрасси да бъдат с жени, а също и да имат деца. Точно затуй им викат и латентни, т.е. пеЕрасслъка им е строго подтистнат, прикриван, стаен... само с много редки прояви, примерно понякога с някой кмет от Симитли...

Относно комундетата... щв викате тъй на герберастията и на техните симпатизанти! Аз в БКП никога не съм членувал, нито родителите ми примерно. Да, имам някои роднини които членуваха, но имам и такива, дето са били в Белене. Съвсем естествено е обаче, когато страната се управлява от ОПГ, аз да бъда привъженик на най-сериозната им опозиция- БСП, колкото и да е слаба в момента. Тази партия поне, не се ръководи от бившо, упорито при това, тарикат-комунде, от късното БКП, какъвто и аз, пак да повторя, за разлика от мръсната мутра на герберастията, никога не съм бил. Пък и тия дето ги върши... сексуално сбърканата мутра.. Вижте например лъжите и лицемерието му, вижте го колко е щедър с чуждите... т.е. с нашите пари, вижте как ликвидира, процъфтяващия по времето на Станишев, малък и среден бизнес в България или доколко разду, паразитиращата бюрокрация на държавна хранилка, и вообще кое ли не, от това което може да се види, като негова политика... бившо тарикат-комунде от късното БКП... пар екселанс...

kokojambo
снимка на kokojambo
Долавя се някаква ревност (тип съсела<>вигенин) в иначе пак досадното писание...
sharp007

Борисов е латентен пидал и абсолютно корумпиран. Само пълни дебили, корумпета от обръчите, купени медии и платени тролове го възхваляват.

На тъщата зетя

Е това е - докато има на всяка манджа кокоджамбо, ще ядете шменти-капели! Няма друго толкоз гламаво племе, за съжаление.