facebook
twitter

Вие сте тук

3485 постове / 0 нови
Последно съобщение
SEGA ADMIN
Киното

Линк към темата в стария форум:
http://old.segabg.com/replies.php?id=233850

Страници

mercury
снимка на mercury

Голямо благодарско!

Аз съм стигнала до 240 страница на тази тема - четене и евентуално гледане на филми по предложения на форумци, та ми се щеше да продължа нататък. :) 

мизийка
снимка на мизийка

Ето ни на правилното място. Лили, къде си? Имаш си нова-стара тема.

 

Ред.

живаче, сетих се откъде ти е аватара. имаше я тази миловидна и умна монголка в една от щурчовите теми.

 

и аз ще си сложа, ама първо трябва да разуча как да си вляза в профила.

 

mercury
снимка на mercury

Тази е киргистанка. :)

В профила се влиза, като най-напред излезеш. После пак се логнеш, и ти излиза профилната страница. Там избираш РЕДАКЦИЯ - втория бутон, и си качваш снимка. Тя доста се редуцира, така че избери нещо едро в средата на снимката, като излишното го изрежи с програмата на компютъра ти. Аз така изрязах цялата банкнота и оставих само физиономията на балерината от Киргистан.  

мизийка
снимка на мизийка

Kirgizstan, верно, те ли пишеха на латиница?      

В ред.

Сега погледнах Брит. Енциклопедия да видя къде беше тази държава. Много се изненадах, под снимката на Чингиз Айтматов написано Bubamara. Какво ще рече това, някаква връзка с  Кустурица? A, дe!  Където и да кликнеш, все на киното налиташ.

https://www.britannica.com/place/Kyrgyzstan

 

ще взема да си поиграя още малко с аватара да го наглася в подходящия мащаб.

/done/

Lillian
снимка на Lillian

ура! да живей!??

Lillian
снимка на Lillian

ама вие много сте се разхубавили?

ще положа усилие и аз

мизийка
снимка на мизийка

ще положа усилие и аз

 

Lili, това огледало ли е или портал към друго измерение?

мизийка
снимка на мизийка

ох, твоя аватар ми прилича на някоя от звездите на саветското кино, но се колебая коя точно.

тя ли игра Наташа Ростова? 

 

и в същото време ми прилича на една наша джазова певица дето игра в "Търновската царица". сега е сянка на отминала слава, но като млада беше голяма красавица. 

mercury
снимка на mercury

Bubamara

Хубаво звучи. ☺️

Очаквам Лили да сложи като аватар някой скандинавски килър. ☺️

мизийка
снимка на мизийка

Очаквам Лили да сложи като аватар някой скандинавски килър

Понеже е перфектна домакиня тук и в къщи, Диан Кругер като Степфордска съпруга* най ще ѝ пасне като аватар. Бях пуснала навремето една снимка и тя си я хареса, ама вече съм с нова машинка и моят архив  отиде се не видé. Ако се поровя малко ще я намеря в старата тема.

 

*Само да уточня, че Диан Кругер не играе във филма, само позира като такава. Там в главната роля е  Никол Кидман. Забавна лента, ако не сте го гледали

https://www.imdb.com/title/tt0327162/fullcredits/?ref_=tt_ov_st_sm

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

Понеже е перфектна домакиня тук и в къщи, Деян Кругер от "Перфектните домакини" най ще ѝ пасне като аватар. Бях пуснала навремето една снимка и тя си я хареса, ама вече съм с нова машинка и моят архив  отиде се не видé. Ако се поровя малко ще я намеря в старата тема.

За цитиране може да използваш кавичките от лентата над прозореца, макар че самото оформление на цитата е повече от куцо ?

мизийка
снимка на мизийка

кавички или цвят, все се разбира че е цитат. това, което липсва е, че не може да се цитира точно с ника на адресата. а и постинга излиза под неговия/нейния пост и се губи нишката на диалога. ако си решил да отговориш на няколко души в един пост и да ги цитираш, не виждам как на практика ще се получи.

това, което е добро, е че не ти отчита колко пъти си се редактирал и въобще че си се редактирал. можеш да нахвърлиш нещо в бързината и после да се върнеш да си оправиш спелинга.

мизийка
снимка на мизийка

правилното цитиране може и да не го науча, но разбрах как се пускат линкове 

и как се получи това сега?? вместо да те цитирам тебе, се самоцитирах

няма да ги пипам тези кавички за нищо на света

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

Mad Mikkelsen?!

 

Или нещо подобно на това ?

мизийка
снимка на мизийка

Още за аватарите от един майстор на киното

Ready Player One

https://www.imdb.com/title/tt1677720/

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

Да се върнем към класиката тогава: „Tron“ и продължението му *-)

b.beni
снимка на b.beni

Минавам само да ви кажа какво прочетох сега- снима се филм по "Азбучните убийства" на Агата Кристи, представете си, с Джон Малкович като Поаро. Юни са почнали снимките, ше се пръсна от лубопитство да го гледам тоз Малкович с праз-мустаци. В Ница като бях и го срещнах на улицата, няма майтап, питах го той ли е, а той казва- ами ту льо монд тук знаят,че съм аз, имам къща в съседното курортно градче :) Та си поговорихме за живота, ама никак не му отива дедектива, ....да видим.....

п.с-тез гащи на аватара са погрешка, ама ше ги оставя за разнообразие, символ на глобалното затопляне били, чукнах ги вместо Поморие морето

мизийка
снимка на мизийка

b.beni, това не може да си ти! Като франкофонка няма начин да не знаеш, че Poirot няма нищо общо с poireau. Думите са просто омофони, звучат еднакво.

 

Джон Малкович, ако не се вторачва много дълго в пъпа си и ако не се лигави много, може да изиграе всичко, дори и ходещ праз.

Ще потърся в нета да видя дали се задава такава продукция.

 

О-о, чакай малко, доколкото помня, в "Азбучните Убийства" не участва*  световноизвестният детектив Поаро, разказът се води в първо лице от името на убиеца и е страхотно подвеждащо защото поддържа напрежението до самия край. Читателят е напълно в неведение на двойнствената интрига до последната страница.

 

А за срещата в Ница, оукей, страхотно ...селфи направи ли?

 

А аватарът ти е супер, само при този мащаб не се схваща много идеята, но повечето наоколо са я виждали тази снимка да циркулира из нета, от доколенките до прашките.

 

*упс, позабравила съм книгата. Там е Поаро, наистина трябва да я прочета пак.

Всъщност, продукцията с Джон Малкович е на БиБиСи, с договор за серия от телефилми по Агата Кристи.

moni

b.beni, това не може да си ти! Като франкофонка няма начин да не знаеш, че Poirot няма нищо общо с poireau. Думите са просто омофони, звучат еднакво.

 

Мизийка, това съм аз - Льо Клер! Мони тоест.

Заигравката Poirot / poireau е лично на Агата Кристи. Тя самата е знаела перфектно френски. Един вид, Поаро идва от народа /празът през ония години, че и сега е смятан за храната на бедните/.

 

мизийка
снимка на мизийка

Здравей, Мони! Ох, много трудно се вижда кога някой ти е отговорил, нещо трябва да се направи по въпроса, да светва лампичка, да мига нещо да дава знак, че има ново мнение някъде отгоре.

 

Сега за Поаро и праза като храна за народа. Поаро е замислен като едно денди и самовлюбен нарцис, и като такъв няма нищо общо с човек от народа. Той, обаче, е любител на кремсупа от тиквички (des courgettes) и когато си купува къща в английското кънтри, решава да ги отглежда сам, нещо което се оказва непосилно за него и опитът завършва катастрофално. Първият опит, после успява да произведе толкова много, че раздава на съседи и приятели.

 

Но като храна за народа могат да се вземат самите книги на Агата Кристи и вероятно това е имала предвид старата дама, когато казва, че храни хората с 'poireaux''. При нея имаше сакрална традиция да пуска нов роман за всяка Коледа.

мизийка
снимка на мизийка

това съм аз - Льо Клер! Мони тоест.

 

Мони, с теб се знаем от s.c.b. нали, още от началото на века. Там пишехме с истинските си имена. Разбрах, че си и приятел с Лили, а приятелите на моите приятели ..... Еми, радвам се да те видя, пак. 

мизийка
снимка на мизийка

Погледнах и наистина Малкович предизвиква Брана на филмов дуел. Става врло интересно.

И добре изглежда Джон в паралелна версия на Еркюл, сериозен и убран в лицева растителност.

Всеки интерпретатор дава  различен прочит, то така и трябва да бъде за да е интересно.

 

https://www.hollywoodreporter.com/news/john-malkovich-is-hercule-poirot-abc-murders-first-look-amazon-bbc-1122148

 

Трябва да си припомня пак книгата, че мина доста време откакто я четох. 

b.beni
снимка на b.beni

аз съм бе Мизи, ама името ми някой го заел вече, та съм будалата бени, а ти малко четеш бай Димитри Иванов от днес, а трябва...Той, като стар франкофон е лиазонвал праз лука като аспержи за бедните и като основа на името на Поаро, ама така е завъртяно.....виж там как го написал, аз само го почти цитирах.

мизийка
снимка на мизийка

Е, много се радвам, че си тук и свежарка след почивката.

 

Така си и помислих, че е пунтаж по ДИ. Той нали знаеш, като направи някой правописен гаф, никога не си признава, ами почва да носи от девет кладенци вода да ни убеждава, че е прав.

Но Ларус, Пти Робер и Литрé, плюс речникът на Академи Франсез, единодушно и гръмко казват как е правилното.

 

 

 

Harald
снимка на Harald

? ? ?

Lillian
снимка на Lillian

Lili, това огледало ли е или портал към друго измерение?

празна рамка за портрет, не съм си избрала още? 

мизийка
снимка на мизийка

празна рамка за портрет, не съм си избрала още

 

дотук добре. ако можеше и да си инсталираме слайдшоу, but it's too much to ask? 

Lillian
снимка на Lillian

а Harald какво ли споделя?

мизийка
снимка на мизийка

според мен е гледал някакъв стар филм ? (или филм по книга) по телевизията ? и му е харесал ?. да си каже сам какво е искал да каже

Lillian
снимка на Lillian

още не съм  ок с това място, прилича на детска игра, а не на вкъщи като другото, не знам за какво да пиша тук, чудна работа?

Страници