facebook
twitter

Вие сте тук

16 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Каракачанов: Коалиция "Обединени патриоти" трудно ще оцелее

Шансът "Обединени патриоти" да оцелеят като коалиция не е голям. Това каза в интервю за NOVA вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. По думите му Волен Сидеров е свободен да напусне, когато поиска. Патриотичните упреци през медиите започнаха преди изборите, но не завършиха с тях.

„Няма да ставам звероукротител. Още миналата година ноември месец свалих синята каска и казах: „До тук”. Без каска, военният министър посреща изстрелите на единия си партньор. Последният - от вчера.

„Резултатът на ВМРО е в резултат не на честен вот”, каза преди дни лидерът на „Атака” Волен Сидеров. „Защо той не спечели по някакъв по-честен начин? Кой е нечестният начин? Препоръчвам му на г-н Сидеров да си погледне резултатите в Ямбол и да види 3-4 цигански секции - бие ГЕРБ, бие ДПС включително. Това сигурно е по любов.Социологията е ясна – о,о3% от ромите са гласували за ВМРО.  Това прави по-малко от 450 гласа. Това ли решава изборите. Ще му ги подаря тези гласове, но и те няма да му стигнат да прескочи 1%. Шумът, който се вдига от моя „партньор” на практика скрива истинските купувачи на ромски гласове”, отговори  Каракачанов.

Без любов в коалицията можело, но да е и без скандали поиска Каракачанов. „Аз нямам намерение да лекувам този или онзи. Ако някой смята, че е дошло времето да напуска коалиция „Обединени патриоти”, да бъде така добър да го направи”, заяви той и добави, че евентуалното напускане на Волен Сидеров нямало да застраши нито парламента, нито правителството.

Министърът на отбраната коментира и сделката за изтребителите. Над 1, 6 млрд. долара е сума, на която България няма да се съгласи, обясни Каракачанов: „Те дават таван, до който американското правителство може да сключи договор. Това не означава, че България ще се съгласи или ще плати такава цена”.

Още се преговаря, но компромис с въоръжението и поддръжката нямало да се прави. „Финалната цена ще бъде съгласувана и ще включва абсолютно всичко – поддръжката, обучението на пилотите, осигуряване на инфраструктура на земята”, каза посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин.

Очаква се договорът за нови изтребители за Военновъздушните сили да се сключи до края на лятото.

Субсидиите за партиите трябва да бъдат намалени. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на „Плюс-Минус. Той обясни, че съществува и вариант, при който може да бъде поставен таван на субсидията. Той обаче отново нямало да гарантира равнопоставеност.

„1 лев е символично, но пък, както виждате, с темата със субсидиите опозицията винаги спекулира, когато е в опозиция, а когато е във властта, не прави нищо. Ето сега премиерът им предлага едно решение, парламентът ще го обсъди. Дали ще отидем на този вариант или на вариант, при който субсидията има таван –  пак няма да има равнопоставеност. Ако една партия е взела 300 000 гласа, дали ще вземе 300 000 лв. или по 10 000 лв., а друга партия е взела 1 млн. гласа – субсидията пак не е равнопоставена. В Германия законът е много простичък. Има определена субсидия, но над някаква рамка – например 5 млн. –  няма субсидия”, каза Каракачанов.

„Ако търсим вариант, при който партиите да бъдат финансирани от държавата, за да не бъдат зависими от външно финансиране, това като че ли е по-добрият вариант, отколкото да ги лишиш от субсидия. Въпрос на обсъждане е, ще има дебат”, каза още лидерът на ВМРО.

 

Към статията във в. СЕГА
Sapienti_sat

?

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Социологията е ясна – о,о3% от ромите са гласували за ВМРО.  Това прави по-малко от 450 гласа.

Стъкмистиката е ясна , а не социологията. Има значителен брой смесени секции, като например тези в 25 МИР, където не е никак ясно кой как е гласувал.

Васик

Без каска, с бяла риза, развял знаме "Джудит Бътлър или смърт" в едната ръка и ядащ филия с мас с другата, военният министър посрещна с достойнство изстрелите на единия си партньор.

dissidentbg

Нито коалиция, нито отделна партия има шанс да оцелее, когато политиците й са безпринципни и непоследователни.

СКАЛПЕЛ
снимка на СКАЛПЕЛ

НЕ СИ ПРАВ Я ВИЖ ГЕРБ...как  оцелява толков агодини..

със страх всяване на паника и терор лесно се  оцелява?

Диагностик

ВМРО да си припомнят тази годишнина:

 

https://www.faktor.bg/bg/articles/bkp-ustroyva-karvava-nosht-za-lideri-na-vmro

MAPOH

Шкембелията да си подава оставката, за нищо не става...?

JollyRoger's

Развод “по македонски“...? А Той и Горанката тръпнат от ужас и си шият фесове и потури, докато все още има жълтици от субсидията...

Управление та дрънка!???

JollyRoger's

Последното е дадено на ишлеме на ТПК “Северномакедонска мечта“...?

Banshee
снимка на Banshee

Те затова са се устремили да завладеят БСП, да има къде да се приютят, като осиротеят. :))

Диагностик

Цветелина Пенкова беше утвърдена като ковчежни.

Петър Витанов е водач на Делегацията на българските социалисти в Европарламента

За председател на Делегацията на българските социалисти в ЕП беше избран Петър Витанов

Петър Витанов е водач на Делегацията на българските социалисти в Европарламента

За председател на Делегацията на българските социалисти в ЕП беше избран Петър Витанов

Петър Витанов е водач на Делегацията на българските социалисти в Европарламента

PrevNext

7 юни 2019 | 14:42

 

БСП предлага Сергей Станишев. да е ръководството на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП

 

Новоизбраните членове на Европейския парламент от „БСП за България” проведоха своето първо заседание на 7 юни 2019 г.

Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

 

За председател на Делегацията на българските социалисти в ЕП беше избран Петър Витанов. Цветелина Пенкова беше утвърдена като ковчежник. Преизбран беше Станислав Котцилков за секретар на Делегацията.

 

На своето учредително заседание, членовете на ЕП обсъдиха приоритетните за България въпроси, по които е важно да работят в предстоящия си мандат като евродепутати.

 

На срещата беше обсъдено и разпределението на българските евродепутати от „БСП за България” в комисиите интерпарламентарните делегации на ЕП, както и възможността в ръководството на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП да бъде предложен Сергей Станишев.

JollyRoger's

А Лила ханъм за какво ще я утвърди Той? За брюкселска саксия, за банков фикус, или за дюшек????

Диагностик

Вицепрезидент 

Miranda
снимка на Miranda

Сидеров едва ли така лесно ще се успокои след загубата, която сам си изработи...

А и Каракачанов така обича да му натяква колко пъти повече гласове от Атака има ВМРО...

Вече дори е весело...

 

paragraph39

MIRANDA,

/:/Сидеров едва ли така лесно ще се успокои след загубата, която сам си изработи...

........................................................................................................................

Така е!

Сидеров и "Атака"/ и аз преди тях!/ определиха националните Избори за Европарламент като НЕважни/даже НЕнужни- по мое мнение!/ за България и "Атака"! И решиха да изпозват тези Избори, за да отработят модерен и демократичен, и 100% преференциален, начин за издигане на кандидати на други Избори- чрез кастинг и телевизионни дебати между кандидати/млади хора!/, които, обаче, НЕ ги предлага ръководството или орган на партията, НЕ са изявени членове или въобще НЕ са членове на "Атака", а ги подкрепя и издига зрителската аудитория на телевизията на "Атака"- ТВ "Алфа" в нарочното предаване "Политическа академия 2019"- https://www.alfa.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B8/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F-2019-c106/1.html

Така че, Сидеров и "Атака" поеха риск с този начин на издигане на кандидати на тези Избори/за евродепутати/, но с поглед и визия за бъдещи Избори/парламентарни и общински/! И може да се окаже, на бъдещи Избори, че рискът е печеливш?!?