facebook
twitter

Вие сте тук

16 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Горанов уверява, че не знаел за безобразията в хазарта

Министърът на финансите Владислав Горанов продължава да твърди, че не е имал представа за поразиите в хазарта - въпреки че този бизнес е в неговия ресор и че той лично назначава председателя на Държавната комисия по хазарта.

 

"Ако се установи моя лична вина или компетентност по Закона за хазарта, отговорността не само ще бъде поета, а ще се сведе до друг тип отговорност", каза Горанов пред журналисти в Народното събрание по повод на обвиненията на прокуратурата, че държавата е пропуснала да събере стотици милиони левове такси от двете популярни лотарии на Васил Божков. 

Тактиката на министъра още в самото начало на скандала с частните лотарии е да се дистанцира от работата на комисията по хазарта и от упреците, че в продължение на години не е защитил интересите на бюджета. "Ако съм знаел, не бих допуснал", каза той пред медиите днес, старателно избягвайки думата "оставка" .

 

След като прокуратурата погна хазартния бос Васил Божков, Агенцията за финансова инспекция влезе на проверка в ДКХ и установи, че в последните 5 години частните лотарии силно са намалявали размера на плащаните такси и това е ставало с благословията на чиновниците от хазартната комисия. Двама вече бивши шефове на ДКХ - Огнемир Митев и Александър Георгиев, получиха обвинения заради несъбраните такси. 

Преобладават коментарите, че е невъзможно в Министерството на финансите да не се забелязали колко скромен е приносът на процъфтяващите игри на късмета към бюджета, че е имало политически чадър над лотарийния бизнес на Васил Божков и че случаят е толкова скандален, че изисква Горанов да подаде оставка.  

Критиките срещу финансовия министър се засилиха, когато в разгара на прокурорските акции срещу Божков той предложи скандални промени в Закона за хазарта, които на практика щяха да намалят таксите, събирани от организаторите на "игри на щастието". Под напора на общественото възмущение Горанов оттегли предложението си.

Преди дни министър той смени целия състав на Комисията по хазарта и прати на председателския пост там своя началник-кабинет Георги Йорданов. Назначенията са временни, тъй като се очаква злополучната комисия да бъде трансформирана в агенция.

 

Към статията във в. СЕГА
Magi

Ами като не е знаел/ а е трябвало да знае/, защо още е на този пост?

 

hamer

Ми той и Нено не е знаел, ама... А за Своге тогавашният министър Нанков дали е знаел, ама Светиня му го махна, нали?  Пък и нали за всички граждани незнанието не е оправдание.Тук има, тука нема....

 

mi6osp.

Толкова е просто:

Горанов отлично знае какво не трябва да знае като министър на финансите.

Борисов не маха Горанов, защото този министър знае за Борисов това, което никой не бива да знае.

Тренд Петков

абе тоя никога не е знаел...досущ като началника си.  тези простотии са за дебили...просто няма начин да не знае. достатъчно е да си е пуснал телевизора поне веднъж последите пет години..ма не, той не бил знаел. и има подчинена структура финансово разузнаване, нап, данс със дирекция и прочие...Не се заблуждавайте...това е дежурното оправдание...а иначе няма начин на този пост да не е бил осведомяван надлежно. АКО ТОВА НЕ Е ВЯРНО, ОСТАВА ВЯРНОТО, КАЗАНО ОТ ПРЕЗИДЕНТА ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ РАБОТИ ЗА НАРОДА СИ, А ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ,ВКЛЮЧАЯ И СЕБЕ СИ

Wolf ACE

Тоя сам се уличава в некомпетентност и безхаберност...

За какво си на тоя пост, като не знаеш какво правят подчинените ти и лично от теб назначените?!

Егати вдлъбнатите личности!

Аладар
И за КТБ надзора нищо не знаеше. Симеон Дянков знаеше ама не можеше да приказва пред медии. Горанов добре приказва ама не знае. Достатъчно е било да види печалбите на Божков от обща култура и да му светне лампата. По едно време беше напуснал ГЕРБ от безпаричие. Може да е бил при Божков да го храни след като давал надник 10000 лева/ден.
аман бе

"...По едно време беше напуснал ГЕРБ от безпаричие...."

Тц, подобна груба грешка не е правил. Напусна парламента, защото сал на една депутатска заплата не му се живеело, докато приятелите му ставали ударно милионери. И той жена и деца храни, ръйш ли.... А сега на една министерска заплата се стиска и натиска вече колко години... Направо ми се къса сърДцето! ?

HBK

Типична позиция на една окаляна личност – „Ама аз не знам кой ми с.а в гащите”. Дълбоко се надявам, че този тарикат е попаднал в „списъците” на двете крехки създания от американското посолство. Нещо повече, макар и по-плахо се надявам, че може и да попадне в полезрението на Гешев.Особенно след инструктаж във Вашингтон.

 

И да не забравя: Очаквахме генерал-губернатор от чужбина. Поличихме даже две, генерал-губернаторки.  

Хулиган

Що питате него?

Питайте кръстницата.

Тя ще ви обясни, че юнакът е бил фрустриран и не му е било до лотариите...

............................................

http://www.drago.info/

atlantis

Ами открихме личната ти вина. Незнаеш, какво става в подопечното ти предприятие. Всички знаят, сал ти незнаеш.

Доц.Трътлев

Горанов уверява, че не знаел за безобразията в хазарта

 Той и Нено Димов не знаеше, но изгоря. 

bilbotorbins

Все си мисля, че на всяко билетче за търкане има един номер, до който пише, че е на  МФ. Проста справка в регистъра с номерата, който явно се намира в подчиненото му ведомство, би показала колко билета са се продавали на годишна и месечна база.

Ясно е, че когато е имал желание, е намирал начини да знае, например за бензиностанциите как направи да отчитат онлайн колко литра гориво са продали за деня. Но както каза мангото, може да е имал голямо желание, но да не е искал.

Интервал

Дори още утре да разкарат министър Влади, трябва да ви е ясно, че нищо няма да се промени. Не той решава къде да си затваря очите и къде да стъпи на някого на врата. Обикновено човече с ограничени способности, но послушно и назначено да изпълнява. Толкоз. Очевидно, дори не осмисля глупостите, които дърдори, а и че го уличават в безхаберие относно подчиненото му министерство. Класическо бушонче.

Послушко

Не го закачайте. Такива хубави бюджети прави момчето. Винаги накрая остават по няколко милярда за усвояване.

Никола Николов

     

    Тоя  финасов  гений   като  нищо  не  знае  как  така  стои  само  на  заплата   ли  я  кара   или  гълта  комисионн като  ламя! Явно  бърза  да  стигне  по  капитал  Божков!

×