Quantcast
"Дубиоза колектив" подгряха на Женския пазар за "Арена Армеец" | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
СЕГА администратор
"Дубиоза колектив" подгряха на Женския пазар за "Арена Армеец"

"Дубиоза колектив" изненадаха българската публика с акустично шоу на необичайна сцена - Женския пазар в София. Бандата от Босна и Херцеговина заби край сергиите със зарзават точно в 12 ч. на обяд. Мястото е избрано, защото според музикантите, известни с категоричните си социални и обществени позиции, "пазарът е истинското огледало на града". 

Вечерта балканските веселяци свириха и в клуб "Терминал 1" като подготовка за големия концерт в "Арена Армеец" на 29 ноември. Точно преди две години "Дубиоза колектив" напълниха същата зала с жизнерадостна смесица от ска, пънк, реге и балкански ритми. "Първото ни шоу в България беше преди около 6-7 години и бяхме изненадани колко хиляди хора дойдоха да ни слушат. Оттогава имаме тази любовна афера с българската публика всеки път. Тук получаваме едни от най-добрите преживявания на концерти", заявиха Бранко Якубович (клавишни) и Ведран Муягич (бас). "На Балканите езиците и проблемите са близки. Хората успяват да се свържат с музиката и да отговорят емоционално. Ако погледнете колко хора гледат видеата ни в мрежата, ще разберете, че темите, за които пеем, ги вълнуват и в тази връзка музиката наистина свързва хората", споделиха те пред Bulgaria on Air.

В "Арена Армеец" на 29-и бандата ще изпълни някои съвсем нови песни, намерили място в предстоящия им десети албум; но ще чуем и познатите Kokuz, Balkan Funk, Kazu, Free.mp3, Firma Ilegal, U.S.A, No Escape (from Balkan), Hay Libertad, Vlast i policija, One More Time и др.

Вчера бе и премиерата на новата песен на "Дубиоза колектив" и Ману Чао - Cross The Line:

Към статията във в. СЕГА