facebook
twitter

Вие сте тук

42 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Божков осъди държавата заради "Еврофутбол"

Бизнесменът Васил Божков, който пребивава в Дубай, се похвали тази сутрин, че е осъдил Държавната комисия по хазарта заради отнетия лиценз на "Еврофутбол". "Хунтата съсипа българска компания на четвърт век, а хиляди служители и партньори на EUROFOOTBALL останаха без работа и доходи.  Отговорността за това носи основно Владислав Иванов Горанов и пряко подчинените му ДКХ и НАП", написа Божков на страницата си във Фейсбук.  Той коментира, че "с решението си съдът показа, че отнемането на лиценза на "Еврофутбол" е напълно незаконосъобразен акт, и за пореден път изобличи методите за държавен грабеж".

 

Да припомним какви са фактите.

Пунктовете за спортни залагания на "Еврофутбол" бяха затворени, след като на 14 февруари Държавната комисия по хазарт (ДКХ) връчи на компанията акт за 328.9 млн. лв., а на 25 март взе решение да й отнеме лиценза за срок от 3 месеца. От ДКХ обявиха, че дружеството има големи задължения за периода 18 декември 2014 - 31 декември 2019 г. в размер на над 261.1 млн. лв. държавни такси плюс над 67.7 млн. лв. лихви.

"Еврофутбол" обжалва отнемането на лиценза пред Административен съд – София град. Сега става ясно, че на 1 юли съдът се е произнесъл и отменя решението на ДКХ от 25 март 2020 г., с което се отнема лицензът на компанията за три месеца. Успоредно с това дело фирмата на Божков води и друг съдебен спор -  за начислените такси и лихви за близо 329 млн. лева.

 

СЪДЕБНОТО РЕШЕНИЕ

Причината за обрата с лиценза са гафове, допуснати от комисията в процедурата. Тъй като "Еврофутбол" оспорва акта за дължими такси и лихви, ДКХ не е имала право да отнеме разрешителното на компанията заради неплатени задължения - вземанията не са окончателно установени с влязъл в сила административен акт,  смята съдът. Освен това се оказва, че хазартната комисия сама е предложила на "Еврофутбол" да представи обезпечение за спорните задължения и компанията го е направила, а лицензът й все пак е бил отнет.

Ето защо съдебният състав е уважил жалбата на компанията на Васил Божков срещу отнемането на лиценза и отменя решението на ДКХ. Комисията може да пристъпи към повторно отнемане на лиценза, ако спечели другия съдебен казус - за дължимите държавни  такси и лихви, които "Еврофутбол" оспорва, гласи решението. То обаче не е окончателно и може да бъде оспорено в 14-дневен срок. Засега не е ясно как ще реагира Комисията по хазарта. 

 

БОСЪТ

Васил Божков се намира в Дубай. Той напусна България в началото на годината, след като стана мишена на прокуратурата. В рамките на няколко месеца хазартният бизнесмен получи 18 обвинения в различни тежки престъпления. Хазартната му империя, градена десетилетия, рухна, след като стана ясно, че фирмите, организатори на лотарийни игри и на залагания, са тълкувал Закона за хазарта и са прилагали облекчен режим на облагане, спестявайки си стотици милиони левове.  Божков неизменно настоява, че не е нарушавал закона. Наред с това обаче в последните седмици твърди, че е давал подкупи на най-високо равнище, за да получава добро отношение към бизнеса си. Твърденията си придружава с различни "доказателства" - като разменени есемеси, комикси и извлечения от банкови сметки. 

 

ПРОКУРОРСКА КОНТРААТАКА

Точно в момента, в който Божков обяви за съдебното решение, прокуратурата и тежковъоръжени лица започнаха масирани операции в София срещ негови приближени.

Екипи на полицията, Бюрото за защита към главния прокурор, а и прокурори от Специализираната прокуратура са влезли в къща на ул. "Бяла черква" №1 в квартал "Симеоново". Там е задържан бивш служител на МВР, който се е грижил за охраната на обвиняемия и укриващ се в ОАЕ бизнесмен Васил Божков, обяви БНТ. Атакуван е и офис на охранителна фирма на ул. "Черковна" №38.

По неофициална информация акцията има връзка с проследяването и заснемането на един от наблюдаващите прокурори по разследванията срещу Божков. Преди седмица бизнесменът пусна снимка на зам.-шефа на спецпрокуратурата Ангел Кънев как излиза от сградата на НАП.

Днес, 3 юли 2020 г., Специализираната прокуратура извършва действия по разследването за събиране на доказателства във връзка с текущото разследване за извършени криминални престъпления от обвиняемия В. Б., обяви по-късно официално държавното обвинение. Провеждали се претърсвания на адреси на територията на София и град Сандански, в т.ч. в офисите на търговско дружество, свързано с В.Б., с цел да бъдат иззети веществени доказателства, относими към предмета на делото.

Бизнесменът Васил Божков обяви във фейсбук профила си, че се фабрикуват доказателства: "Очевидци са категорични, че при задържането на Веселин Балтов полицаите са напъхали в джобовете му вещества с неясен произход. Арестът е извършен на улицата, без представена заповед. Прокуратурата унищожава истинските доказателства и се опитва да фабрикува фалшиви", написа той.

 

Специализираната прокуратура пак влезе в ролята си на наказателен отряд. Задържани са мои бивши служители. Сред тях е и...

Posted by Васил Божков on Friday, July 3, 2020

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Без

Божков се гаври с некадърното розовобузесто уонаби мафиотче. 😁

ivan4o.I

Дали се гаври Б., важно е друго: Отнет е лиценз чрез порочна процедура. Фирмата има загуби, ще съди (осъди) държавата заради пропуснати ползи (загуби) за стотици милиона лева. Ще плащаме всички граждани заради НЕКАДЪРНО управление, краят му не се вижда.

mitkomm

Аз не искам да плащам заради грешките на някой некадърник...Предлагам да си ги плаща той, защо да му ги плащам аз?

Нафарфор

И к'во ся?! Пак народа да плаща! А баш тулуп нема ли да извади от чемеджето или там само се слага?!

Каубой
снимка на Каубой

Адвокат на БоШШШкоф ли пише? Някой помни ли КОЙ преора Родината на + метра с металотърсачи И Какво Изнесе? ООО, брането, го черепугата, той ващ чирвив кадър.

Светозар

Г-н Гешев на 26.06.2020 г. в БНТ по „Панорама“ нарече критиците на прокуратурата „платени от олигарси“ или „нацисти“:

„Не всички, които критикуват прокуратурата, са платени от олигарси. Някои искрено вярват, че държавното обвинение не си върши работата - те са като нацистите".

рogled.info/avtorski/Velislava-Dareva/zdraveite-natsisti.117913

Г-н Божков трябва веднага да бъде арестуван, като олигархо-фашист и капиталист-народен изедник!!!

Тренд Петков

Да се гаври...Щото тези тези некадърници, начело с тулупа си го играят богове...на МЕН само трябва да ми се кланят, да ми благодарят, че сме им началници, и да тичат като малоумни по държавата да се показват на хората като циркова трупа. А хората по команда да са строени, да им се възхищават и благодарят за пред камерите, и с удоволствие да ги псуват,след като се ометат...

скайспирит

Охраната на Божков е обучавана в Израел, и един от похватите е да се снима всичко около охраняваното лице. В колите имат панорамни камери, а понякога и специален човек с камера, чиято задача е да снима всичко. Ако забележат съмнителни коли и хора,  преглеждат записите назад колко често се появяват около ВИП-а. 

Иначе не виждам Каскетурата по какъв член ще съди бившия МВРеец. Дори и да е снимал прокурора, никой не е забранил да се правят снимки на обществено място. 

ivan4o.I

Правилно съди държавата, а не служители, тя им е дала печат. После държавата би могла да ги съди, да иска пари от тях ( ха босия цървулите).

human_capital

Некадърна прокуратура се бори с мафиот със супер възчожности.

Това значи ли, че Божков е невинен и прокуратурата е виновна?

„Господин” Божков, както го наричат зависими от него  аналлизатори, сега организира есенни бунтове срещу другия мафиот на власт....

Хляб и зрелища да има.

Жалко, че отнеха на простолюдието надеждата с търкащите талончета .

ivan4o.I

Има стар лаф: Цялата рота не е в крак. само старшината е. Т.е. Г. - ефектът е видим.

ivan4o.I

Има стар лаф: Цялата рота не е в крак. само старшината е. Т.е. Г. - ефектът е видим.

Solace

Ами, прокуратурата да намери доказателства и да осъди Божков - нещо да ѝ пречи? Дали е мафиот трябва да се докаже.

Ето, Божков атакува действията на ДКХ и печели. По нормален начин, нямащ общо с възможностите му.

kokaracho

Некадърна прокуратура се бори с мафиот със супер възчожности.

Това значи ли, че Божков е невинен и прокуратурата е виновна?

Няма връзка. До влизане в сила на присъда, от български съд, е невинен. След присъдата - може да е виновен.

PlaNed
снимка на PlaNed

Милиционери, толкова могат! 💨

ejko

👍

Evasion

Мърлячи, но чевръсти в изпълнението на заповеди...

nottheone1

Не е трябвало да съди държавата защото всъщност наказва всеки един български гражданин, който си плаща данъците

колега, бг гражданина има задължение  пред всички - да си плаща данъците; и отговорност пред себе си - да избира кой да му управлява данъците. щом избира тикви да му управляват данъците - ще си сърба попарката.

ejko

👌

Marina Lubomiro...
снимка на Marina Lubomirova Nedeva

НЕ на всички ТИЯ

Елемент Э
снимка на Елемент Э
И сега свищовския възпитаник какво ще измисли????
noooo1

Черепа с лекота спечели делото у нас. Само си представете какво ще стане, когато почне да ни съди в европейските съдилища.

noooo1

Ами например: за нарушаване на конституцията, където ясно и точно е написано кои сектори, могат да бъдат държавен монопол. Хазартът не е държавен монопол. Това достатъчно ли ти е?

Каубой
снимка на Каубой

Там са нащи адвокати!

R32

Евала! Нагледен урок им изнася на тия смешници

inventus

Когато от Народното събрание е приет и гласуван некадърен закон който може да се тълкува и така и онака става точно това. Не е луд Божков че изял няколко зелника наведнъж а кривият закон който му е позволил това.А за причините довели до приемането на такъв закон може да се говори на дълго и на широко на преди всичко трябва да е ясно че не е приет по погрешка по случайност или от недоглеждане.Моля уважаемият форум да се съсредоточи именно върху това което е първопричината а не върху настъпилото последствие. щото докато не се изкорени причината последствията ще възникват постоянно и на всякъде.

kokaracho

Когато от Народното събрание е приет и гласуван некадърен закон който може да се тълкува и така и онака става точно това. Не е луд Божков че изял няколко зелника наведнъж а кривият закон който му е позволил това.

Тезата е удобна и пробутвана от проправителствените медии, в резултат всички почнаха да я повтарят. Но, проблемът е в детайлите. Лицензите на фирмите за хазарт са с изтричен текст "организаторът събира комисионни" (т. 2 от лиценза на Национална лотария), което е основание за плащане на по-ниски данъци.

Това води до следваща стъпка - Горанов, членовете на комисията по хазарта и Божков да бъдат разследвани за ОПГ. А дано, ама надали. 

mitkomm

Само, че тоя закон не е приет случайно така!От процентите, които са дават с облекчение срябва да цуцат всички маймуни от клона- да има за тях и да остане за Божков.Тия 700 милиона, че Божков ги дължи, са приказки за найвници...Те отдавна, отдавна са раздадени по предназначение!

Без

Ще плащаме всички граждани заради НЕКАДЪРНО управление, краят му не се вижда.

Ще платим, но цената е ниска за подобен спектакъл.

редник

Вероятно държавата няма печеливш ход - ни да прекрати обвиненията, ни да продължава...

Божков вероятно ще осъди държавата за стотици милиони - да се надяваме, че родолюбието му ще надделее над огорчението и ще дари парите примерно за нова съвременна детска болница с неговото име...

 

Такова дарение ще му запази място в историята.

Страници