facebook
twitter

Вие сте тук

17 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Божков: Корумпирани чиновници паразитират върху труда на хората

"Съдбите на мои служители са използвани за натиск и тормоз от страна на организирана група от корумпирани чиновници. И искрено съжалявам, че оцеляването на милиони българи зависи от персони, които безпардонно паразитират върху труда и способностите на хората". Това пише хазартният бизнесмен Васил Божков в позиция на компанията му "Нове Холдинг".

Тя е породена от вчерашното решение на Държавната комисия по хазарта, с което бяха отнети лицензите на "Еврофутбол" за три месеца. Компанията организира залагания  - на живо и онлайн, върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета. 

"Тенденциозното „замразяване“ на работещ бизнес и изпращането на още 2 300 души на борсата през трите месеца, в които икономиката ни е поставена пред едно от най-големите си изпитания, е извън всякаква логика. Некомпетентността на управляващите отново ще бъде платена от държавния бюджет. Не е ли достатъчна финансовата тежест, която умишлено се прехвърля от работещия бизнес към социалната ни система. И защо сега?", пита Васил Божков в своето писмо.

Той допълва, че "правителството призовава бизнеса към продажби на лично имущество, докато продължава да извършва злоупотреби", и задава въпросът това дали "това е стъпката, преди то да бъде конфискувано или запорирано?". "Данъците и таксите, които са били плащани досега по закон могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му също. Ако сте работодател, служителите Ви могат да бъдат задържани, а бизнесът Ви – заграбен. Или национализиран. В бизнеса има правила, които не зависят от желанието за лични облаги на властимащите. Вчера затвориха още една българска компания. В поредните тежки времена за България, хиляди служители и ангажирани в бизнеса, както и семействата им, останаха без доходи", пише Божков.

 

"СЕГА" ПРИПОМНЯ

Разследването срещу Васил Божков и фирмите му в хазартния бранш започна след сигнал от дългогодишните му съдружници в "Еврофутбол" сем. Найденови. Към момента срещу хазартния бизнесмен са повдигнати 11 обвинения - за търговия с влияние, отчуждаване на културни ценности, огранизирана престъпна група, за принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпление по служба. Той се намира в Обединените арабски емирства, а държавата е изпратила искане за неговата екстрадиция.

Към статията във в. СЕГА
Luckbox

Божков: Корумпирани чиновници паразитират върху труда на хората

Това безспорно е така. Но не прави Божков невинен.  Лошото е, че с неизбежната криза, която идва, и чиновниците и божковците ще имат все повече власт.

PS: Съвсем скоро ще разберем в колко хубави времена всъщност живеехме от 2015 до 2020. 

 

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Не мога да се съглася, че хазартът е бизнес, по скоро е "измама с лиценз от държавата", но той може да е и без лиценз, но по важното е друго, че хазартът не създава продукт, но създава луди и проблеми....

Стоф

Банда мошеници се смятат за бизнесмени. Хазартът бил бизнес!? Това, че е е бил легален означава само, че и легализиралите го са извършили престъпление. 

Нафарфор

Все си мисля че държавата му направи услуга, освобождавайки го от плащане на дължимите печалби. Издои кой как можа и излезе набързо от бизнеса. 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Точно Божков е експерт по корумпирани държавни чиновници и като такъв считам мнението му за меродавно.

nobody2

обобщенията на божков май са верни - а, тролчета гербави?

sega_reader

Няма никаква разлика между тези като Божков и онези като Борисов.

Просто едните мошеници-тарикати усулсикиджии са във властта, а други мошеници-тарикати усулсикиджии са извън властта.

Но, и едните и другите играят хоро върху главата на българския народ, грабят го, унижават го и го превръщат в аморфна маса.

Нито едните нито другите мошеници имат интерес народа да е добре.

Кой както иска да го разбира и да си прави изводите.

Тук праведни няма, всички са грешни.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Божков и Барбата са двете страни на една и съща монета.Знаят си и кътните зъби.И номерата, и кражбите, и всичко.Просто на власт е единия.Ако беше другия на негово място, щеше да върши същото.Вярно, далеч по-умно и хитро, тъй като притежава значително повече капацитет.И не е чел сал' една книга.

Rattrack

Черепа е овладял до съвършенство най-лесния бизнес в България - да купуваш политици и да се възползваш максимално от услугите им.

Така че приемам мнението му на експерт. Познава нещата отвътре.

HUMANOID
снимка на HUMANOID

👍

The Pal
снимка на The Pal

България загива ! Най-напред офейкаха Мозъците, а сега и Черепа ...

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Въпросът имаше ли наш Гюро глава е вечен

Скрудж

Трудещият се Васил "Черепа" Божков следва да бъде немедлено удостоен със званието "Герой на труда"!

 

Каубой
снимка на Каубой

👍

НЕРВЕН

Готов е , ако се върне, да поеме КаНиСееБе..

ГРЕЙДЕР
снимка на ГРЕЙДЕР

Нали бил у зандана при арабите? ама е другаде и не в зандана. Иначе изглежда като бит п,,,раст