facebook
twitter

Вие сте тук

4 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Борисов включи и "Балкански поток" в предизборна употреба

Броени дни преди местните избори премиерът Бойко Борисов включи и изграждането на "Балкански поток" в предизборната реторика. Той присъства на откриването на разширението на газопреносната мрежа по трасето на "Балкански поток" в участъка от българо-турската граница до компресорната станция "Странджа". Оттам Борисов отчете, че имаме две газови магистрали. "Това много политици са го говорили, но ние го изпълняваме, за да може в следващите години новото поколение да получава такси от транзит", съобщи при откриването премиерът Борисов.

В стила на шефа си вицепремиерът Томислав Дончев отбеляза, че "такова полагане на тръби е, че не ни стигат заварчици". "Най-важното е, че върху тези площи вече се засява пшеница, царевица и вече не ги виждаш тръбите. Казвам го заради еколозите. На практика за една година няма разлика в хумуса на почвата. Селскостопанските производители може да използват почвата както намерят за добре", разреши премиерът.

Роудшоуто на Борисов продължава, въпреки че от ЦИК обявиха, че ще глобят премиера за непозволена агитация. Повод за жалбата от страна на левицата стана поредната обиколка със служебната джипка - този път в района на Велико Търново. Компания на Борисов в джипката правеше досегашния кмет на града и кандидат за нов мандат Даниел Панов.

Премиерът и вчера използва новите канали за комуникация - в социалните мрежи той отбеляза, че "В района на Кнежа проверих строителството на "Балкански поток". Този проект (българската му част) е по-евтин от "Южен поток", който беше спрян заради корупция". По думите му благодарение на отсечката и на интерконектора с Гърция потребителите ще могат да ползват най-евтиния газ.

"24 вагона на ден докарват тръби тук и над 60-70 тира. Огромен строеж, огромно съоръжение - 1 милиард и 200 милиона долара, 1 милиард по-евтин от "Южен поток" - ето за това го спряхме, за корупция, помните кои управляваха тогава", каза пред журналисти Борисов.

За 250 дни ще бъде изграден участък с дължина от около 308 км от компресорна станция "Полски Сеновец", намираща се в землището на община Полски Тръмбеш, до българо-сръбската граница. Изпълнител на проекта е саудитското обединение "Консорциум Аркад".

 

"ЕТИКЕТ"

"Как е Вучич (Александър Вучич, президент на Сърбия, б.а.)? Да го цунеш от мене специално!", обърна се премиерът Борисов към сръбския министър на енергетиката Александър Антич, който присъстваше на събитието. Поздравите за Вучич били, защото той не вярвал на Борисов, че този проект ще се реализира. Борисов се обърна към министъра с "брато", а към представител на посолството с: "Къде си, бе, амбасада!", предаде dnevnik.bg. "Малко е прашно, вие сте свикнали само по килими да ходите в Сърбия", продължи премиерът, докато подканяше гостите да видят по-отблизо обекта. "Гледай какви сме убавци!" - заключи премиерът, след като всички официални гости се наредиха около него за снимка.

Към статията във в. СЕГА
Тренд Петков

И този е лицето на държавата ни пред света? Във висша степен...простотия.

Sir Mano

Ганьо Балкански!

mustak

Само Тиква може да се гордее, че ще купува руска газ от Турция.

 

×