facebook
twitter

Вие сте тук

214 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Борисов поиска оставките на Горанов, Маринов и Караниколов

Министър-председателят на България и председател на управляващата партия ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов. Решението беше взето след среща на премиера с областните координатори на партията. Тримата са се съгласили и още утре оставките ще бъдат гласувани от парламента.

По време на заседанието координаторите на партията поискаха от Борисов освобождаването на тримата министри с мотива да бъдат опровергани "внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски". Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.

Тримата министри бяха освободени с благодарности, като се подминават всички скандали, в които те са замесени. 

От ГЕРБ заявяват, че партията оценява високо приноса на финансовия министър Горанов за приемането на България в чакалнята на еврозоната и водената политика на финансова стабилност. Нито дума не се споменава за връзките му с хазартния бос Васил Божков или апартамента. 

По време на срещата беше дадена и висока оценка и за вътрешния министър Маринов, под чието ръководство "МВР отбеляза добри резултати в борбата с контрабандата, битовата престъпност и трафика и търговията на наркотици". Отново не бе отворена дума за бруталното полицейско насилие срещу мирно протестиращи. 

Беше оценен и приносът на икономическия министър Караниколов "за увеличението на чуждестранните инвестиции в България". ГЕРБ подмина странните сделки, одобрени от икономическото министерство.

Протестиращите срещу ГЕРБ и главния прокурор Иван Гешев обаче казаха, че трите оставки не са достатъчни. Те настояват за оставка на целия кабинет начело с премиера Бойко Борисов. "Подхвърляне на кокалчета от царската софра няма да приемем. Искаме главата!", коментира пред БТВ един от организаторите на протестите Владислав Минеков.

По-рано днес стана ясно, че в ГЕРБ обсъждат три варианта за излизане от кризата след започналите масови протести срещу правителството на Бойко Борисов и искането за оставката му. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев, след като по-рано днес е имало среща между Борисов и представители на ръководството на управляващата партия. "Има три варианта - правителството остава, отива си или ново правителство в рамките на този парламент", посочи Дончев пред Би Ти Ви.

"Трудно е решението, защото трябва да се намери баланса между гражданския мир и желанието ни да не се вкарва държавата в хаос", допълни той. По думите му всеки от вариантите е възможен, а настроенията в партията са разнопосочни. Крайното решение ще бъде ясно скоро. "Може би след няколко дни, след съвета в Брюксел. Добре е и да мине европейският съвет в Брюксел, добре е да мине вотът на недоверие в парламента", обясни Дончев.

Все пак даде да се разбере, че в ГЕРБ надделява мнението, че предсрочните избори ще са най-безболезнени за тях. "От партийна гледна точка имаме интерес от бързи избори, веднага. Много нови проекти не са структурирани, а ние като партия сме винаги готови за избори", добави той. "Всички варианти за нас са лоши", коментира още вицепремиерът.  После допълни: "Дори при предсрочни избори, това ще дръпне датата с два месеца, но трябва да се прояви максимална чувствителност към това, което се казва от площада".

Той отхвърли и възможността да стане премиер в кабинет в рамките на това НС. "Не бих искал да приличам на премиера Орешарски, нормално е отговорността от лидера на партията да се носи", заяви Дончев.

Според него гневът и разочарованията са теми, които ще продължат и занапред. Основната причина хората да излязат така масово навън е загубеното усещане за справедливост, каза още той. По думите му "очевидно това, което имаме като резултат, не е това, което очакват хората".

"Има политически лидери, които се опитват да употребят гражданската енергия, засега несполучливо. Тази енергия не трябва да се употребява - когато има граждански натиск, институциите функционират по-добре", обясни Дончев. "Гняв има, но трябва да бъдем по-смирени", каза той по отношение на декларацията на ГЕРБ от сутринта, в която се отправят груби и обидни квалификации по адрес на протестиращите.

"Не ни е приятно да ни наричат мутри. Аз каква мутра съм", заяви Дончев. По думите му на площадите в страната е пълно с нормални хора, спонтанно излезли там.

Томислав Дончев призна, че в годините назад е имало теми, в които управлението е трябвало да бъде по-решително. "Това са хора, които са ни подкрепяли или търпели, а сега са ни гневни", каза той.

Към статията във в. СЕГА

Страници

Амира

Поздравче за баце, томиславино и компания!

https://www.youtube.com/watch?v=MzQV5_z4fcc

maestrata

Пеефски ще ги замести по съФместителство!Хвала!😁

ЕМОКОМ

за Маринов добре... прочел е моят пост...

Sine_metu

Балончета, пръчици леки - като перц-а-а-а

Neymar

А Барни Ръбъла остава, за да се грижи за доброто ни настроение.

Begemot
снимка на Begemot

Готов йе.

Светозар

Според областните координатори на ГЕРБ, министри в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски, са:

министъра на финансите Владислав Горанов (става член на ДПС още на 21 години),

министъра на вътрешните работи Младен Маринов (част от квотата на ДПС в СДВР още от 2014 г.),

министъра на икономиката Емил Караниколов (влиза в правителството като номинация на „Атака“, която е на къс сребърен синджир към ДПС).“ –

(на база инфо от - dnevnik.bg/politika/2020/07/15/4091567_borisov_poiska_ostavkite_na_goranov_marinov_i/?ref=home_NaiNovoto)

Коментирайки новината, г-н Борисов е заявил, че волята му за борба срещу доганизацията на България и срещу задкулисието е не по-малка от тази с която прасе се бори с тиква.

wreckage
снимка на wreckage

на 17-ти почва пазарлъкът.

 

Никъф пазарлък с теа!

Иваноф, Нинова, Радеф, опичайте си ъкъла.

nafta

Дайте им каквото искат бе! Оставка! Избори в средата на ноември!

Sine_metu

а-а-а, не. Средата на януари 2021

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Томислав Дончев призна, че в годините назад е имало теми, в които управлението е трябвало да бъде по-решително.

 

Не по-решително, а не толкова алчно. 5% чорел не ви ли стигаха? Сега разбраха, че ГГЗ не е градска легенда.

Aniki

Оставката на каскета е задължителна. Дори и съвестта му изненадващо да се появи е достатъчно компрометиран.

PlaNed
снимка на PlaNed

Ридакцията, сигурни ли сте, че това е казал Томиту? И няма нито един цитат на Гьоте?

Силно съм притеснен!

Това не е бил той, а някой се е пошегувал или Томиту нещо се е поболял?

Дяд Омраз

Опитвам се да си представя състава на един бъдещ парламент (дали при предсрочни или редовни избори - не мисля, че резултатите ще са много различни).

И не успявам.

ДПС - първа парламентарна сила?

Част от плъховете ще напуснат кораба на ГЕРБ - инстинкт за самосъхранение. ГЕРБ ще се спихне, но не достатъчно.

Слави?

На кого ще заложи Черепа?

БСП - имат шанс да имат най-много депутати, но в момента са заети да си забиват ножове в гърбовете - ходят като таралежи.

ПатрЕотите и Марешки - ще имат ли достатъчно пари да си купят места?

Христо Иванов - ще успее ли с подхода си активно да се противопоставя на нерезодоганите?

Въобще, има всички шнасове да е някаква насипна консистенция с Мая за подкваска.   😁

Туз
снимка на Туз

и пак на бял кон щот 80% преструкторирани дебили на сиджимка на задокеанските госодари...пфу.

ЛюдоедкаЭллочка

Тъжна вест: Помпео заплаши България: Излезте от «Турски поток», той е инструмент на Кремъл, в противен случай ще си понесете последствията

труфалдин

и с бял роял и бяла гръд

devane

Толкова са готови за избори, че трябваше да карат цветнокожи с автобусите от провинцията за контра-протеста

Памфуций
снимка на Памфуций

"Не ни е приятно да ни наричат мутри. Аз каква мутра съм", заяви Дончев.

Ма защо все изтикват некой друг да изрече тая сакрална фраза "Аз мутра ли съм" - я Сачева, я Дончев , я Караянчева (за нея е ясно каква е) ? Защо лидерът на ПП "ГЕРБ" не излезе и не зададе реторичния въпрос "Аз мутра ли съм? Каква мутра съм аз" .... 

Тъмно пиво

Или МВР - шефът

wreckage
снимка на wreckage

Магнолий е обратното на лебед.

И също е мутра.

Коста Атанасов

Магнолий е обратното на всичко и даже и за мутра е нефелен.

Stern

В изказването прозира някаква готовност плъховете да почнат се разбягват.

Предводител на ...

Аз каква мутра съм", заяви Дончев

Грозна.

ЕМОКОМ

👍аз го гледах на живо и реагирах точно така....

Бронщайн
снимка на Бронщайн

*

Предводител на ...

Защо лидерът на ПП "ГЕРБ" не излезе и не зададе реторичния въпрос "Аз мутра ли съм? Каква мутра съм аз" ....

Той е спяща мутренска клетка ...

wreckage
снимка на wreckage

При гербавите веригата од адаптивни реакции към дадено трагично събитие (отрицание->гняф>пазарлък->депресия->приемане) се прекъсва преди приемането и тръгва на loop:

 

отрицание->гняф>пазарлък->депресия->отрицание->гняф>пазарлък->депресия->отрицание->гняф>пазарлък->депресия->отрицание->гняф>пазарлък->депресия->отрицание->гняф>пазарлък->депресия->отрицание->гняф>пазарлък->депресия->отрицание->гняф>пазарлък->депресия->отрицание->гняф>пазарлък->депресия->отрицание->гняф>пазарлък->депресия->etc.

 

Flamand

Както вече писах тук, Баце да дава оставка, Радев да назначава служебно правителство и то да се оправя с вируса, дето го няма и да раздава пари и работа на хората. Пък след 2-3 месеца - избори.

wreckage
снимка на wreckage

Предлагаш на Радеф да ти даде пари, за да тролиш ф негова полза ли?

 

хмм...ноо сте меркантилни, еееей.

Страници