facebook
twitter

Вие сте тук

213 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
180 нови случая на коронавируса бяха отчетени у нас

Заразените с COVID-19 у нас са нараснали със 180 души, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ на 5 юли.

Така общият брой на регистрираните случаи у нас досега достигна 5677, от които 2538 са активни. Най-много са новозаразените в столицата – 58 души, след което идва Велико Търново и Варна с по 16 нови случая, Пловдив и Сливен с по 11.

Инфекцията е взела и две нови жертви. Починали са жена на 70 г. със сърдечно заболяване и диабет и мъж на 57 г. със сърдечно и белодробно заболяване.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират 463-ма пациенти с доказана коронавирусна инфекция. 29 от тях са настанени в интензивни отделения.

COVID-19 е констатиран при 446 медицински служители, от които един е за последното денонощие.

ВЛАСТТА ОСТАВЯ НЕЩАТА ПО-СТАРОМУ

"Ние няма да затваряме сега", отговори премиерът Бойко Борисов на журналистически въпроси дали властите ще предприемат по-строги мерки. Темата стана особено належаща след признанието на члена на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев, че "нещата се изпуснаха". "Аз взимам за отправна точка мача Левски – ЦСКА, където бяха най-много души. 10 дена след това нямаше увеличение", обясни Борисов своето разбиране за епидемиология.

"Като беше затворено, всеки ден питахте: кога ще отворите? Почнахме постепенно да отваряме – ресторантьори и други, сега викате: що не ги затворите? Ами, туристическият сектор иска да стоят отворени ... 40 процента дори не вярват, че има вирус ... Ние няма да затворим сега. Колкото и да е тегаво, усилваме болниците, даваме повече пари за пътеки, юли-август, колкото може да го преминем това като заболяване", обясни стратегията си премиерът.

Той разкри от какво се опасява: "Представете си вече – ноември-декември, дъждове, други грипове, простудни заболявания – това ще ни смаже тогава. Затова контролирано, внимателно." И не скри, че се опасява от обществено недоволство, ако се върнат строгите ограничения в страната: "Представяте ли си да им сложим КПП на Бургас, да има 15-километрова опашка, предварително електронна декларация, всеки сам да си е платил PCR-теста, а не както сега искате – държавата да ви го плати."

АБИТУРИЕНТИ В ОПАСНОСТ

Болният от COVID-19 абитуриент в Търново е заразил близо 60% от присъствалите на бала.

В Американския колеж „Аркус“ във Велико Търново има епидемично огнище на Covid-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града. С положителни проби към днешна дата са 59,5 % от присъствалите на абитуриентския бал на училището на 27 юни.

Общо 42-а са били участниците в бала на частния колеж миналата събота. От тях положителни проби за коронавирус вече са дали 16 ученици, шестима учители и трима придружители. „Данните са показателни за наличие на епидемично огнище в ЧПГ „Аркус“, посочиха тази вечер от РЗИ.

Установени са потвърдени случаи на Covid-19 при лица, които не са присъствали на бала на училището, но били в дискотека с абитуриентите същата вечер.

Издирените досега 142 контактни лица са поставени под карантина. В областта със заболяването до сега са диагностицирани 84 случая

„ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВЗЕМЕМ В РЪЦЕ”

На по-различно мнение от премиера беше проф. Ива Христова, зам.-директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

„Една част от обществото има съзнание и спазва мерките, но предполагам, че ако се наложи, мерките още повече ще се затягат, за да не се претовари здравната система. Освен това и лекари се разболяват, те излизат в карантина, а ние нямаме безкраен резерв от специалисти, напротив, имаме дефицит“, посочи проф. Христова пред БНР.  

„Може да стане още по-лошо, ако решим, че няма вирус и той не се предава. Нещата са се променили и ние бързо трябва да си изградим хигиенни навици ... Когато дадеш свобода на някого, той съвсем забравя за ограниченията“, допълни специалистът.

Тя определи като тревожно, че заразяването в страната от клъстерно става дифузно. „Катерим може би пореден пик. Не може да се говори за втора вълна. Такава ще посрещнем през есента“.

ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА С COVID-19

40-годишен водач на ТИР, завърнал се от Великобритания, е бил настанен тази нощ в реанимацията на благоевградската болница с COVID-19, предаде БГНЕС.

Мъжът е правел курсове в Германия, след което е посетил семейството си във Великобритания. Всичките са били с положителни проби за коронавирус.

Шофьорът е бил със затруднено дишане и температура от 4 дни. Сега е настанен в реанимацията на МБАЛ-Благоевград с тежка двустранна пневмония и е на апаратна вентилация.

ЧАСТНИ ЛАБОРАТОРИИ

 5987 души са тествани в цялата страна от 6 април до 5 юли в частни лаборатории с бързи тестове за антитела, показва статистиката на сайта LabTestCovid19.com. От тях в 121 случая (2%) са регистрирани положителни проби за антитела IgG, а в 62 случая (1 %) - за антитела IgM. Първото означава, че тестваният е прекарал инфекцията, а второто - че заразата е в ранен етап.

Има и 57 проверени (1%), при които са открити и антела IgG, и антитела IgM. Тестваните с по-бавните, но считани за "златен стандарт" PCR-тестове са 796, от които 14 (1.8% ) са дали положителна проба за коронавирус. Статистиката в сайта се базира на извършени тестове от лицензирани лаборатории в страната, които са се регистрирали в системата и споделят данни.

Към статията във в. СЕГА

Страници

Предводител нa ...

Кой ли дебел нанкащ самозванец послушаха?

Джиджи

👌👍👏

Без

40-годишен водач на ТИР, завърнал се от Великобритания, е бил настанен тази нощ в реанимацията на благоевградската болница с COVID-19, предаде БГНЕС.

Пропуснали сте "с множество придружаващи заболявания".

аман бе

Дори и да не са пропуснали нищо. Водачът отива при семейството си, всички членове на което са серопозитивни( ако използваме терминологията от СПИН), във Великобритания, "налапва се" добре с вируси и след като се почувствал зле се сетил да се върне в България. Ако това не е поредният журналистически фейк, този си е направо за съд.

bilbotorbins

Ако съпоставим броя на заразените към общия брой на населението за всяка държава от Балканския полуостров, получаваме едно число. За България то е 0,0008 и е с три до 6 порядъка по-малко от тези на Турция, Румъния, Сърбия и Македония. Което навежда на мисълта, че тук нещо се манипулира. За Гърция е още по-малко. Сигурно има някаква връзка с туризъма. 😄

HKAndersen
снимка на HKAndersen
Съвсем сигурно има. 😁
Minderbinder
снимка на Minderbinder

Ти, билбо, явно не знаеш какво е 'порядък '.

mail123456

Починали са жена на 70 г. със сърдечно заболяване и диабет и мъж на 57 г. със сърдечно и белодробно заболяване.

 

Преди няколко дни пак имаше подобна "грешка". Съобщава се за жена, пък в базата писали мъж. Сега съобщават за мъж, пък в базата писали жена ...

 

424602    368105    57    F    26/06/2020, 20:52:39            Пазарджик    Пазарджик    55155                            deceased    0                            1    0    0        SDE    26/06/2020, 23:19:35    SDE    04/07/2020, 09:59:28    04/07/2020, 08:26:17    4400    09/07/2020, 20:52:39
428857    395425    70    F    30/06/2020, 04:01:51            Кюстендил    Кюстендил    41112                            deceased    0                            1    0    0        SDE    30/06/2020, 05:24:05    SDE    04/07/2020, 09:59:28    04/07/2020, 07:31:07    2500    13/07/2020, 04:01:51

SvSophia
снимка на SvSophia

Юни си отиде,

ковидът не,

Мангъров не си скъса дипломата,

мангъренето вилнее право пропорционално на вируса,

Той в джипа също вилнее - щастлив и самодоволен.

 

Мила родна картинка в пет изреченийца.

HKAndersen
снимка на HKAndersen
Вие сте срам за човек с претенции за образованост и академична култура. Откъде го взимате това нахалство ? Вие сте АБСОЛЮТНО НЕВЕЖА по медицинските въпроси , но нямате задръжки да давате квалификации на лекари с огромен опит , знания , експертиза , хабилитирани , уважавани от стотици пациенти на които са помогнали или спасили живота ? Това е рядко дебелоочие. Разбирам да бяхте тъпоъгълен трол , който отбива смяна да троли ...ама ? Имате проблем. Хипохондричка сте. Човещина , разбираме. Ами вземете си оправете проблема , идете при ОПЛ ! Идете при психиатър , не е срамно да потърсите специализирана помощ. Вместо това дудуните в сектантския хор "Мангъров да си скъса дипломата..." . Вие си скъсайте университетската диплома.👎
Джиджи

Нед., 05/07/2020 - 09:21

SvSophia

Юни си отиде,

ковидът не,

Мангъров не си скъса дипломата,

мангъренето вилнее право пропорционално на вируса,

Той в джипа също вилнее – щастлив и самодоволен.

 

Мила родна картинка в пет изреченийца.

Софѝ, 👌👍💞

PlaNed
снимка на PlaNed

Няма да се страшите! 

Вече определихме правилния брой изследвани и страната ни най-после уверено се изкачва във всички класации. 

Ура, другаре!

 

Без

https://i.imgur.com/WOkbrh5.jpg

 

Борците срещу ковидизма имат сбирка в парка.

 

😁

Джиджи

Борците срещу ковидизма имат сбирка в парка.

Тцъ, на стадиона! Където чакат останалите фенове. 😜

 

Щото са много, силни са, ииии ... ПАНДЕМИЯ нема ... 👺😵😁

duzov2

Е па НЕМА!

Джиджи

😊😜

Без

Вие сте срам за човек с претенции за образованост и академична култура. Откъде го взимате това нахалство ?

Ами ти кат се изцепи с "вируса на HIV", господин доктор по медицина? Ти не си ли срам за лекарската гилдия?

Aniki

Би ли обяснил защо е грешно да се пише това и как е правилно. Не съм лекар и наистина нямам представа.

 

п.п. "вируса HIV"? 

 

п.п.п. добре, ако ти не желаеш, някой друг може ли? 

Без

Идете при психиатър

Каза човекът, който твърди, че от Брюксел нареждат на Балканите да произвеждат Ковид. 😂

Джиджи

Каза човекът, който твърди, че от Брюксел нареждат на Балканите да произвеждат Ковид.

А отгоре на всичко се прави и на доктор по медицина!!! 👺💩👎

 

А аз много се надявах тази зараза да вдигне поне малко авторитета на лекарите тук и по света.

 

Но поне у нас се оказва, че този авторитет – ако не срутен,

то поне докаран от българските цигани до минимално равнище,

не може да бъде възстановен лесно. 😢

 

P.S. И използвам думичката "цигани", а не "роми",

тъй като ТЕ САМИТЕ се наричат така /писала съм тук някъде ЗАЩО 😄/!!!

 

Както и защото т.нар. ПОЛИТКОРЕКТНОСТ ни докара дотук, поне в това отношение!!! 👎👎👎

 

Кара Колю

Аз много се надявах тази зараза да вдигне поне малко авторитета на лекарите тук и по света.

Тези защо ги слагаш при лекарите?

Джиджи

Тези защо ги слагаш при лекарите?

Кои, МА? 😃

 

Пардон, БЕ ... 😅😅😅

SvSophia
снимка на SvSophia

Вие сте срам за човек с претенции за образованост и академична култура. Откъде го взимате това нахалство ? 

От доц. Мангъров и поклонници, как откъде. 😇

Джиджи

😁👍💞

 

А на мен с таквиз като него повече не ми си занимава ... 👎👎👎

SvSophia
снимка на SvSophia

Имате проблем

Наистина имате проблем, ако се съди по поста Ви - обърнете се към психолог, ОПЛ, психиатър. Не е срамно в края на краищата. 

Хайде сега спокооойничко се огледайте в текста си, целият се огледайте в целия си текст:

Вие сте срам за човек с претенции за образованост и академична култура. Откъде го взимате това нахалство ? Вие сте АБСОЛЮТНО НЕВЕЖА по медицинските въпроси , но нямате задръжки да давате квалификации на лекари с огромен опит , знания , експертиза , хабилитирани , уважавани от стотици пациенти на които са помогнали или спасили живота ? Това е рядко дебелоочие. Разбирам да бяхте тъпоъгълен трол , който отбива смяна да троли ...ама ? Имате проблем. Хипохондричка сте. Човещина , разбираме. Ами вземете си оправете проблема , идете при ОПЛ ! Идете при психиатър , не е срамно да потърсите специализирана помощ. Вместо това дудуните в сектантския хор "Мангъров да си скъса дипломата..." . Вие си скъсайте университетската диплома.👎

 

 

Сократя

Вие сте срам за човек с претенции за образованост...

Откъде го взимате това нахалство ?...

Вие сте АБСОЛЮТНО НЕВЕЖА...

Това е рядко дебелоочие...

Разбирам да бяхте тъпоъгълен трол , който отбива смяна да троли ...

Хипохондричка сте...

Идете при психиатър...

дудуните в сектантския хор...

Вие си скъсайте университетската диплома

 

Колко много злоба в един кратък пост!

Такава настървеност може да има само у хора, принудени да водят борба, в която не вярват.

Без

Би ли обяснил защо е грешно да се пише това и как е правилно. Не съм лекар и наистина нямам представа.  

ХИВ (от английски: HIV – Human Immunodeficiency Viruses, „човешки имуннодефицитни вируси“)

 

"Вирус на HIV" е нонсенс.

Aniki

т.е. трябва да се пише само "ХИВ", без "вирус"?

аман бе

А ако се пише "вирусът на СПИН", по-правилно ли ще е?

geni1

Кога ще видим истински статистически данни, открити хора, носители на вируса, от колко направени тестове, а не брой направени тестове?

 

https://youtu.be/LpM9SrhUV8U

 

 

 

Страници