facebook
twitter

Технологии

САЩ: Този път ще останем на Луната

1095

Ръководителят на НАСА очерта амбициозния план на космическата агенция, за да се върне на Луната и този път да остане там, за да изследва спътника, както никога досега.

В "смел отговор" на задачата, дадена от президента на САЩ Доналд Тръмп - за първи път след 1972 г. американците да напуснат орбитата на Земята и да се отправят в Космоса, администраторът на космическата агенция Джим Бриджтаун написа статия, с която кани частни американски компании и индустриални лидери да "помогнат" за проектиране и развитие на човешкия скок към Луната.

Бриджтаун разкри близките и далечните цели на агенцията, включително връщането на астронавтите на Луната и изпращането на първите астронавти на Марс. Ръководителят на НАСА обясни, че изпращането на хора на Луната не означава, че те ще отидат "по същия начин, както преди 50 години".

"Ще отидем на Луната с новаторски нови технологии и системи, за да изследваме повече места на повърхността, отколкото смятахме за възможно. Този път, когато отидем на Луната, ще останем там", написа той.

Бриджтаун каза, че НАСА е поела ангажимент да работи с девет американски компании, за да започне да изпраща нови научни инструменти на повърхността на Луната.

Амбициозният проект всъщност стартира следващата седмица, когато Бриджтаун се среща с бизнес лидери в централата на НАСА. Екипът планира да извърши първото си кацане на повърхността на Луната до края на 2020 г.

Бриджтаун напомни, че новата мисия ще представи Луната на две трети от американците, които не са били родени по време на легендарното кацане на "Аполо".

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Гугъл мапс" случайно разкри секретни обекти на Тайван

16.02.2019

1004 1
Опасно мобилно приложение набира популярност сред децата

10.02.2019

3392 43
Семена от памук покълнаха на Луната, но не оцеляха

17.01.2019

1961 27

Коментари

Емил Станоев

То ако може всички кравари да отидат на Луната и да си останат там ще е най-големия подарък за Света.

panteraivan

А те ходили ли са там?

Амене Менема

Ако подобна каша от самохвалство и самопожелания беше излязла от устата на кой да е руснак, досега тук щеше да се е образувало море от партнерски изфъргания. Но глупостите на Наско от Наса се търпят безпрекословно.

БайПоцелуйко

Джек Уайт, «Скелет в скафандре НАСА»

Перевод статьи "Скелет в скафандре НАСА" опубликованной на вебсайте www.aulis.com

Джек Уайт (Jack White, 1927–2012) имел степень бакалавра в области журналистики, интересовался искусством и историей, и он сделал успешную карьеру в рекламном бизнесе. Будучи в течение более половины столетия профессиональным фотографом, Джек Уайт был специалистом во всех областях фотографии, но его специализацией был фотоанализ. Несомненно, Джек Уайт являлся экспертом в деле об убийстве президента Джона Ф. Кеннеди и работал в качестве фотоконсультанта для специального комитета по политическим убийствам (HSCA) Палаты представителей США во время слушаний. Уайт выпустил две видеокассеты о своих фото-исследованиях этого убийства, а также был консультантом фильма Оливера Стоуна "Джон Ф. Кеннеди: Выстрелы в Далласе".

Влез или се регистрирай за да коментираш

×