facebook
twitter

Технологии

Роботът Стан ще паркира колите на Gatwick

367

Едно от най-големите летища в Обединеното кралство - Gatwick, скоро ще започне да тества робот за паркиране, което може напълно да промени начина, по който ще паркираме колите си в бъдеще. Вместо да поиска свободно място за паркиране, което да е далеч от входа на сградата на летището и след завръщането си от пътя, искайки паркирана кола, грижата за него ще бъде оставена на роботи.

Преди пристигането на летището потребителите ще могат да запазят място на паркинга посредством приложение в своя смартфон. След това те ще получат известие за входа на паркинга, на който трябва да се явят. След като пристигнат, те ще оставят колата си на Стан - малък, но много умен робот, който ще отговаря за паркирането на превозното ви средство.

Стан ще използва сензорите си, за да анализира параметрите на автомобила, ще го вдигне леко и ще го отведе до предварително резервирано място. Тъй като в автомобила няма хора, които трябва да излязат от колата и да отворят вратата, колите могат да се паркират по-близо, спестявайки място. Например на паркинга на Gatwick, на който в момента е планирано да паркират 170 коли, след стартирането на робота Stan ще могат да се подредят цели 270 превозни средства. Стан e разработен от френската компания Stanley Robotics.
Разбира се, роботите за паркиране могат да се използват и в други големи паркинги, различни от летищата, и по този начин хората ще спестят време и нерви, а паркингите ще увеличат печалбите си.

Все още няма коментари

Още

НАСА публикува снимка на космическия си апарат Curiosity, заснета от орбита около Марс

14.07.2019

3651 2
Приложения на "Гугъл" се сринаха, засегнати са милиони

03.06.2019

19809 18
Чистка във Facebook на руски страници

07.05.2019

2521 19

Влез или се регистрирай за да коментираш

×