facebook
twitter

Технологии

Microsoft сменя логото на Edge, Facebook сложи името си на Instagram

188

След като реши да продължи да разработва Microsoft Edge, базиран на Chromium на Google, Microsoft ще направи още нещо, за да даде на браузъра по-голям шанс за пазарен успех.

Логото на Edge, което по някаква причина е проектирано да бъде подобно на Internet Explorer, вече няма да напомня на потребителите, че „сърфират“ с браузър, който е наследник на този „прословут“ и остарял браузър.

Новото лого на Edge ще бъде в стила на иконите, използвани от Microsoft за техните продукти, като например тези от Office.

Логото представлява океанска/морска вълна, което със сигурност трябва да се асоциира със сърфирането. Формата, създадена от вълната, също е проектирана така, че да напомня на буквата "E".

--
След 15 години съществуване Facebook също реши да промени своята визуална идентичност. Компанията има ново лого, което вече използва, но не в самото приложение Фейсбук, а в Instagram и WhatsApp. Така Фейсбук подчертава интеграцията с двете популярни приложения, които бяха купени от компанията. Новото лого не е кой знае колко по-различно от старото, но авторите казват, че така поставено, трябва да ни говори за свобода. 

С този ход, според блога на Facebook, компанията иска да отдели смислово приложението Facebook, което остава самостоятелна марка, и останалите социални мрежи и компанията.

„Хората трябва да знаят коя компания прави приложенията, които използват, и затова е направена тази промяна“, се казва в официалното съобщение.

Facebook стои зад Facebook, но също така и зад Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus, Workplace, Portal и Calibra.

Facebook промени имената на WhatsApp и Instagram, които сега се наричат ​​WhatsApp от Facebook и Instagram от Facebook.

Все още няма коментари

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

368 3
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

1667 23
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

3980 83

Влез или се регистрирай за да коментираш