facebook
twitter

Наблюдател

Западните посолства взеха България на ръчно управление

Спецслужбите ни се използват само за камуфлаж и рекет, а не за реална борба срещу престъпността и прането на пари
19015
Министерски съвет
Американският посланик Ерик Рубин информира премиера как милиони от Венецуела са в сметка в българска банка.

В рамките на три дни западни посланици направиха за смях българските спецслужби по два фрапантни случая - отравяне на бизнесмен с нещо като новичок и канал за трансфер на стотици милиони от Венецуела. Същите тези служби, които побъркват гражданите и бизнеса с всякакви бюрократични изисквания уж с цел предотвратяване на прането на пари. А най-нахалното е, че хванати натясно, началниците им от най-висок ранг се оправдават неумело колко много работели и какво чудесно съдействие си оказвали с други, неработещи като тях служби. Явно разчитайки на дипломатичното отношение на западните си партньори, които

 

няма публично да се оплачат от тяхната некадърност

 

Всеки гражданин, ако иска да се разпореди със собствени пари над 10 000 лв., ще трябва да подпише декларация за произхода им, като го заплашва наказателна отговорност и дори затвор, ако излъже. Ако пък реши да си купи жилище, специално ще се изпрати справка към ДАНС за проверка за пране на пари или пък дали с въпросния имот не се финансира тероризъм. Всяка фирма, работеща с клиенти, трябва да представи на ДАНС план за обучение на служителите си за пране на пари. Всяка фондация трябва да има вътрешни правила за контрол и предотвратяване изпирането на пари, които да изпрати на директора на финансовото разузнаване за утвърждаване. Десетки хиляди фирми трябва да декларират кой е действителният им собственик, като на службите отново са дадени огромни правомощия да проверяват и да глобяват. 

На този фон същите служби

 

са проспали или пък умишлено са си затваряли очите

 

за това как през сметка в една неголяма банка са се въртели стотици милиони долари от Венецуела. При условие че регионът е обявен за рисков и всяка финансова операция трябва да се гледа под лупа. При положение че търговският оборот на България с латиноамериканската държава е едва няколкостотин хиляди долара. И сигурно каналът щеше да си работи, ако не бяха американските служби, които подадоха сигнал до българските власти. Те дори се застраховаха - за да не се замете всичко под килима, беше направена публична среща при премиера. Разбра се, че парите са блокирани, както и че тепърва ще се правят проверки.

По същия начин се процедира и по случая с отравянето на оръжейния търговец Емилиян Гебрев - само дето не беше американският посланик, а колежката му от Лондон. Срещата бе свикана веднага след като в разследващия сайт "Белингкат" изтече информация, че агент на руското военно разузнаване ГРУ, за когото се предполага, че е участвал в отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри, е бил в България. И че е напълно възможно да има отношение към отравянето по подобен начин на български бизнесмен насред София. И след срещата в премиерския кабинет се разкри доста

 

тъжна картина на състоянието на прокуратурата и службите

 

Как например да си обясним, че 4 години не стигнаха на службите да установят как, къде и с какво точно е извършено покушението срещу Емилиян Гебрев, неговия син и един от производствените директори на фирма "Емко"? Защо тепърва ще се установяват и разпитват хората, които са вечеряли с него в столичен ресторант през далечната 2015 г.? Защо едва сега се иска помощ от Лондон за експертиза на отровата, която е използвана?

Едва ли има по-ясен сигнал за пълния провал на българските служби, които постоянно се хвалят с нищо незначещи доклади и отчети, от това, че западните служби и посолства са ги взели на ръчно управление. И няма никакво значение

 

дали става дума за некадърност или за корупция

 

Безспорният факт е, че службите в България се използват повече за камуфлаж, политически интриги и услуги, отколкото да свършат някаква работа в полза на обществото. Те се настървяват само когато трябва да бъде ударен някой икономически или политически "враг" на властта. Те се захранват с милиони левове годишен бюджет и се обзавеждат с всевъзможни привилегии. А ефектът е нулев. Признават си го самите те. Например миналата година финансовото разузнаване е описало всевъзможни схеми за пране на пари, които било установило, но прозаичната реалност е, че е успяло да спре само 19 сделки за скромните 1 923 468 евро. 

Все още не е ясно и защо специалните служби допуснаха фалита на четвъртата по големина банка КТБ. Ако приемем тезата на прокуратурата, че банката е източена от своя собственик, службите трябваше да са се сезирали и да са реагирали много преди краха. Но не са. И никой даже не ги пита защо.

Затова е основателен въпросът за какво са ни такива служби, ако не могат да предотвратят или поне да предупредят за рискови операции и криминална дейност? И ако не са западните медии и служби, които да дават тласък за разследвания като тези с отровения бизнесмен и траншовете от Венецуела, ще работят ли тайните агенти изобщо? И ще доживеем ли при някой провал началниците им да подадат оставка? Последният въпрос е риторичен!

27

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Силата на демокрацията е само в свободата

25.05.2019

Петьо Цеков

2333
И в икономиката, и в културата има Бог
Набоков - гений или "безнравствен старец"

Коментари

Meto_ot_Interneto

Некоректна и противна статия, която защищава нарушаването на законите, обвинявайки прокуратурата и службите, че не са нарушили законите.

Доктор УдХаус

Крайно време беше, тъй като управляващите тази пародия  на държава напълно се самозабравиха. Време беше някой зашлеви звучен шамар на т. нар. "служби", та току виж се осъзнаят, че те не са частна охранителна фирма, грижеща се за интересите на тримата дебели мъже, които приватизираха България.

БАСТЪР
снимка на БАСТЪР

60 милиона в пасквилчето са " въртели стотици милиони долари от Венецуела. "

ред глупости тон тъпотиии.

  за преди 4 г  трябвало посланик да ни каже че някакъв миндил  като че ли бил тровен  и все оживява..

за милиони от Венецуяла тези  никъде не е казано чее престъпление..

ами то има и от канада и от турция"въртене" на  милиони даже миляреди...бахти нескопосаните дописки!

Biberkov

Кефи ме как някои 80процентнициу кълват на гол бастър .... тоест - бастун.

Спаc

Западните посолства взеха България на ръчно управление

Много ясно, че ще я вземят на ръчно управление. Службите са пълни с червени боклуци и техните отрочета, работещи за БКП/ДС мафията и господарите им в Москва.

Десетки хиляди фирми трябва да декларират кой е действителният им собственик, като на службите отново са дадени огромни правомощия да проверяват и да глобяват. 

На този фон същите служби са проспали или пък умишлено са си затваряли очите за това как през сметка в една неголяма банка са се въртели стотици милиони долари от Венецуела.

Много ясно, че са си затваряли очите. Службите са пълни с червени боклуци и техните отрочета, работещи за БКП/ДС мафията и господарите им в Москва.

Как например да си обясним, че 4 години не стигнаха на службите да установят как, къде и с какво точно е извършено покушението срещу Емилиян Гебрев, неговия син и един от производствените директори на фирма "Емко"?

Много ясно, че ще смотат и потулят случая, няма да работят срещу господарите си я!. Службите са пълни с червени боклуци и техните отрочета, работещи за БКП/ДС мафията и господарите им в Москва.

Затова е основателен въпросът за какво са ни такива служби, ако не могат да предотвратят или поне да предупредят за рискови операции и криминална дейност? И ако не са западните медии и служби, които да дават тласък за разследвания като тези с отровения бизнесмен и траншовете от Венецуела, ще работят ли тайните агенти изобщо? И ще доживеем ли при някой провал началниците им да подадат оставка? Последният въпрос е риторичен!

Много ясно, че не ни трябват такива служби, пълни с червени боклуци и техните отрочета, работещи за БКП/ДС мафията и господарите им в Москва. Трябват ни служби, прочистени напълно от червени боклуци и работещи за България и съюзниците ни в НАТО и ЕС.

 

fractal

Бритиш Американ Табако купи Булгар Табак

Ашкулсум аркадаш берекет версия

 

 

protor

Безспорният факт е, че службите в България се използват повече за камуфлаж, политически интриги и услуги, отколкото да свършат някаква работа в полза на обществото. 

Долу Цацаров! Закривай ДАНС! Чистка на пасольството! 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Добрутро

 

За всички, които вегетират охолен животец върху наш гръб, е супер изгодно да бъдем управлявани именно от негодници.

(негодник  ще рече първом човек негоден, а чак вече после -- и провален като божествен проект за човек)

 

Така Западът и Изтокът използват територията и пъплещото по нея усърдно население, ама без да носят никаква отговорност. Прехвърлена е върху негодниците.

 

Да не говорим колко е изгодно за негодните работодатели. Така биват покривани и техните золуми.

 

А сега, почти без угризения за тривиата:

Когато в една страна правителството ѝ не спазва Конституцията*, що за държава е това? Не е дори доминион/колония, това е бардак.

 

_______________________________________

* Чл. 59.(1)

Anana
снимка на Anana

Що за идиотска статия? Поръчкова вероятно?

Някой си ял гъби и се натровил, ама по това време в България имало руски туристи и следователно е отровен с новичок! 

А какво общо има новичок с руснаците е въпрос на който отговор няма. Оказа се, че се произвежда там, където са отровени скрипалите, но пак руснаците са виновни!

В една българска банка има пари на чужда компания, като нито банката нито чуждата компания са нарушили какъвто и да е закон или правило. Проблема е, че компанията е венецуелска, а банката българска! Как така, без разрешението на "световния джандар" някаква си банка ще оперира с парите на венецуелска компания, придобити от американски петрол?

 

  Спасе, погледни в огледалото и ще видиш боклук! Дано се успокоиш!

Спаc
генек

Това новина ли е?

Или не помните Сол Полански, да не говоря за френския педал с ябълките...

---------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

fractal

Аз когато работех за З долара англичани си купуваха къщи в България

Сега България е стабилна държава в Европа и някой иска да я потурчи и турците да имат територия в Европейския съюз

Rasmussen

И с какво България е стабилна държава в Европа СЕГА???

Jules

Ако рекат тези, които трябва, и англичаните ще започнат да работят за три долара. Както германците са работили за 0,003 долара преди войната. Човек трябва да гледа малко по-далеко от носа си и да не нарича всичко, което не разбира "конспиративни теории".

fractal

Лева е стабилен вече 22 години пенсии и заплати са валидни цял месец до следващия месец 

това че политиците са некадърни е друг въпрос

 

GAGAROV

Каква Москва, бе Спасе, като всичките се отчитат само зад океана. И като им гледат вътъка ги викат периодично на закуски да им набиват правилните обръчи. Ами ти нали захлебваш, все Москва ти е в устата.

mi6osp.

Никога не сме били на друго управление.

Западните посолства просто вкараха територията в поредната коалиция на желаещите.

Evasion

Ми не им остава време на хората от административните простотии, дето са им вменени да ги вършат...

Нашенец

По долу сме и от африканските страни, бивши колонии. А какви ибрикчии имаме в политиката и журналистиката - се вижда от тая статия. Пари от продажба на петрол, използвани за покупка на храни, се обявяват от едни миндили за мръсни. И тукашните измекяри скачат в тяхна защита. Сигурно добре захлебват. 

 

kempes

"Западните посолства взеха България на ръчно управление"

Драга редакция, това се случи на 11.11.1989 г.

След като на 10.11.1989 г. България бе пусната от посолството на СССР, веднага още преди да е паднала на земята, във въздуха бе поета от топлите братски ръце на САЩ.

И така до ден днешен.

HBK

Да се каже, че „службите” в България не работят е почти комплимент за службите, или по-точно замитане на антидържавната дейност на службите; Те са нещо като ДС по време на БКП. Ако, разбира се, някой намира разлика между „службите” и ДС, или пък между БСП и БКП.

 

Службите, особенно частно-партийните милюции ДАНС (на парти-функционерите) И ГДБОБ (на мутро-милиционерите) са антинародни и анти-държавни обарзувания (тумори захранвани от жизнените сокове на народеца по Територията) с ЕДИНСТВЕНА цел – охрана на отрочетата на бившата номеклатура и рекет на „бизнесмените” от противниковия клан.

 

Трите най-вредни „институции” за народа и държавата в момента са: Парламент- Правителство- Съд (по специално прокуратура).

 

Спасението:

 

ЛУСТРАЦИЯ-НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ (на вече приватизираното)-ЕВРОПЕИЗАЦИЯ.

Biberkov

Под тая статия е голяма гмеж.

Бекапейци громят империализма, бекапейциу защитават източване на Венецуела, бекапейци защитават отравянето на Скрипал и Гебрев ....

А статията е съвсем за друго нещо.

Сталкер

Така е то - след като сме се оставили зависими от чужди служби мутри да ни управляват, ще трябва да търпим и такива нагли писания като горната статия...

Тоя АА някой знае ли го какъв е - прави впечатление че сякаш са го активирали специално за тоя случай - преди ударната поредица от 4 статии само за него има една единствена друга статия в "Сега"...

КуртиКенаров
снимка на КуртиКенаров

Сашо има деца да рани. Ако не носи пари, жена му няма да пуска. Трябва да му влезем в положението на момчето.

 

Журналистиката е най-древната професия. Или поне журналистиката в СЕГА е най-древната професия.

enlil

Мили ми Шашко,

Компанията каква беше?Венезуелска!Така.За нейните пари кой проплака?Хамериканските служби!Щотото - какво - парите дошли в българска банка, нали така?Така. И какво излиза?Че хамериканците плачат за венезуелски пари в български ръце! От което следва, че имат венезуелската петролна компания за своя, с все всичките нейни активи. И са ядосани, че още преди да е станала официално тяхна, някъв балкански цървул неофициално я търмъчи. А българските служби бездействат. За което хамериканският амбасадор бие чембери на бългерския истаблишмънт. Айде от народа си дето по седем кожи смъква, това иди-ела! Ама от на приятелите петро-доларите да отмъква, това си е наистина не само незаконно ами направо скандално!

Правилно ли съм те разбрлал, мили ми Шашко, или напротив?

Ако е правилно, пиши и мен в екипа! Белки и на мен подхвърлят някое кайме от тия, венезуелските.

HBK

!Щотото - какво - парите дошли в българска банка, нали така?Така. И какво излиза?Че хамериканците плачат за венезуелски пари в български ръце!

 

Доста манипулативно.

 

1. Американците на плачат за Венецуелските долари. Те си имат. Доста.

 

2. Венецуелските долари не са в Български ръце. Де да беше. България е само пощенска кутия за да може парите на Венецуелския НАРОД да се изперят и приберят от венецуелските социалист-башибузуци (пардон, социалист-боклуци).

 

3. А Българските „ръце”, които ще се облажят от венецуелските пари са една калинка-банкерка и един ДС-тарикат в ролята на адвокат.

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

Александър Александров е идиот.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×