facebook
twitter

Наблюдател

Всички обичат Бойко

След като покори ЕНП, Борисов започна да получава похвали и от левите евролидери
14880
Снимка: Архив
Просто е удивително какви невероятни успехи в заздравяването на върховенството на закона, в борбата с корупцията и гарантиране средствата да бъдат харчени за правилните неща, е постигнал Борисов....

Човек никога не знае откъде какво ще му дойде...

Онзи ден водещият кандидат на европейската левица за нов председател на ЕК - холандецът Франсискус Корнелис Герардус Мария Тимерманс, рече в интервю, че България е постигнала невероятни успехи в утвърждаването на върховенството на закона.

Секунда, секунда - кандидатът на левите за стола на Юнкер е похвалил управляваната от партия от ЕНП България? Ами да, Франс Тимерманс рече: “Както се вижда от последния доклад за напредъка на България, тя е постигнала невероятни успехи в заздравяването на върховенството на закона, в борбата с корупцията и гарантиране средствата да бъдат харчени за правилните неща. Мисля, че е важно да го продължим... Още веднъж казвам, че България е добър пример за държава, която може да постигне огромен напредък в тази област”. 

И сега един съвет към предизборния щаб на ГЕРБ - въртете денонощно това откровение на Тимерманс по време на цялата предизборна кампания. Издигнете му паметник на ул. "Вито Позитано" в София, песни му пейте. Нито може да измислите нещо по-хубаво, нито е необходимо да се напрягате. Думите на Тимерманс 

 

приличат на развято бяло знаме над червената крепост

 

Бойко окончателно е преборил корупцията, европарите се харчат само и единствено по предназначение, той е пръв блюстител на закона... За какво е необходимо други хора да драпат към властта, след като си имаме Бойко!?

Какво да се каже - очевидно е, че евросоциалистите подкрепят Борисов, а не опозиционната БСП. С такива думи нищо добро не очаква БСП. По-добре БСП да не си дава зор, а Сергей и Елена да бъдат турени на слънчеви места в евролистата на ГЕРБ и да се свършва тая мъка окончателно.

Разбира се, честно казано, подозирам, че думите на Франсискус са типичното евроговорене, което се изразява в нищонезначещо, но убедително словоблудство. Нещо като реч на комсомолски секретар от края на 70-те години. Човекът е решил с нещо да похвали страната ни, ама не се е замислил кой знае колко кой управлява точно тази територия. Не е вложил мисъл в думите си и така се е получило типичното вебер говорене (по името на кандидата на ЕНП за председател на ЕК. Милият, онзи ден така беше яхнал популизма, че директно обясни

 

как ще пребори рака, ако му дадем парите си

 

Рече: "Представете си Европа, в която никой не умира от рак...") Но да се върнем на Франсискус...

И през ум не трябва да ни минава, че Корнелия Нинова и българските соцевродепутати са брифирали холандеца и са му обяснили колко щастливо живеят те под сянката на падишаха Борисов. Изключено! Въпреки че наскоро получи букет и 5 бона от Цветан Цветанов, доня Нинова има ясното желание да стане някой ден министър-председател и затова води последователна кампания за изхвърлянето на Бойко от МС. Няма как да я подозираме в обратното. 

Не вярвам и Станишев да е обяснявал на европейците какъв добър управленец е Бойко. Напоследък има видим катарзис в отношенията между сегашния и бившия ни премиер - Станишев поздравява Борисов за "Турски поток", Борисов му пише: "Продължавайте да давате поводи за гордост", и т.н. и т.н. Имат даже съвместни инициативи в Брюксел, ама чак да се дават за пример за добър управленец - едва ли. Невероятно е. 

Ако се замислим малко повече, със сигурност ще разберем защо Тимерманс (ПЕС) хвали Бойко (ЕНП). Защото

 

ПЕС и ЕНП управляват заедно европейския кораб,

 

а Тимерманс и Вебер са кандидати на две партии от една управляваща коалиция. Защото левият Франс Тимерманс е първи заместник на десния Юнкер. Защото от началото на този век левите европейци не са печелили евроизбори и за да осмислят съществуването си, бяха принудени да участват в тази голяма европейска коалиция, в която няма значение кой точно е на власт - в тази игра стол има за всеки. Защото днес няма разлика между социалист интернационалист и либерал глобалист. 

В този ред на мисли не е странно, че предизборната еврокампания, която вече активно се води, не е "леви" срещу "десни", а леви и десни срещу общия враг, който вече не се нарича нито "консерватор", нито "евроскептик", а директно е обявен за "националист" - според Станишев даже "крайните националисти", нищо чудно утре да бъде повишен до "фашист". Според Станишев "те предлагат измама", според Тимерманс - "национализмът може само да разбива неща, не може да даде решения". 

 

Какво се получава?

 

Днес левите и десните искат общо, поделено управление, те имат една цел - повече Европа, и за да я реализират имат общ враг - "националистите". Т.е. напълно нормално е левите в Европа в лицето на Тимерманс да подкрепят "десния" Бойко, а не българските националисти. (Горкият Тимерманс сигурно не знае, че българските националисти участват в управлението.)

Когато един хайверен евросоциалист хвали десните управляващи в България, трябва да знаете, че нито на левите, нито на десните българи ще им тръгнат нещата скоро на добре. Не, не - това не означава, че няма да чуем нищо добро от Брюксел скоро, напротив - абсолютно съм убеден, че до края на календарната година Шенгенските порти ще се отворят за нас, примерно. Сигурно гаданията на тема кога ще влезем в еврозоната ще станат още по-конкретни, примерно - през лятото на 2022 г., привечер. 

Но нещата ще тръгнат на зле. Защото, когато се управлява в мъгла и се тъне в безпринципност, нищо добро не може да се случи.   

26

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пердета, но на държавна служба (хранилка)
ЕГН
Стига да поиска, БСП може да излъчи силен кандидат в София

22.07.2019

Таня Петкова

1125 6

Коментари

Baskerville
снимка на Baskerville

 Защото, когато се управлява в мъгла и се тъне в безпринципност, нищо добро не може да се случи

Чувствам се уверен, когато  се намирам в мъгла.Истинска мъгла.Не медийна.Не политическа. 

showstopper

Long Live Simitli

Biberkov

леле мале ....

Във външнополитически план Курнелия е тотална бита карта ... 

Радев - вече се пусна по пързалката със всичка сила ...

В желанието си да се надупят към русия, нашите леви прогресивни сили в бекапе и президентсвото забравиха, че трябва да пазят лицето си поне малко като за пред хора ...

САТЪР
снимка на САТЪР

то па ся неса надупени към пиндостан турция и израел..

цензура

Може, може... тикви на кол виждал ли си?

 

станишгея кака да не го слага у листята, па ние знаем какво да правим... целия зор е до еврогейските избори - после предстои развръзката 😉

Памфуций
снимка на Памфуций

Франс Тимерманс рече: “Както се вижда от последния доклад за напредъка на България, тя е постигнала невероятни успехи в заздравяването на върховенството на закона, в борбата с корупцията и гарантиране средствата да бъдат харчени за правилните неща. Мисля, че е важно да го продължим... Още веднъж казвам, че България е добър пример за държава, която може да постигне огромен напредък в тази област”. 

И сега един съвет към предизборния щаб на ГЕРБ - въртете денонощно това откровение на Тимерманс по време на цялата предизборна кампания. Издигнете му паметник на ул. "Вито Позитано" в София, песни му пейте. Нито може да измислите нещо по-хубаво, нито е необходимо да се напрягате. Думите на Тимерманс приличат на развято бяло знаме над червената крепост.

По-скоро  приличат на резултат от координираните усилия (от поне 2 години насам)  между  Борисов и Станишев за придвижване на кандидатурата на България за Шенген и изкарвамето и от механизма за мониторинг.

Предводител на ...

Има и нещо друго - начело с Корнелия и особено след 03.01.2018 г. БСП все повече се заформя като национал-популистка, а не социалистическа партия. Със съответната анти-ЕС профилировка.

g_ringo

Няма как да е иначе - БСП (Нинова) се стреми да привлече повече избиратели извън твърдото ядро, а това става единствено с популистични послания, когато не си на власт. Когато си на власт може и по друг начин.

 

Сред българския електорат все по-популярни са именно националистичните и анти-ЕС послания, това е положението.

Памфуций
снимка на Памфуций

(Горкият Тимерманс сигурно не знае, че българските националисти участват в управлението.)

Знае много добре. Преди окончателно да яхне метлата на национал-популизма, Нинова лично го уведоми с писмо. А мисля, че подобно писмо прати и до дедо Дол.

JR

Цеков👍 Този път не само в десятката, цялата мишена отнесе.😀

Изборите за колхоза - като кючек от ромейска свадба. Всеки обещава по каруца и два коня, докато има ракия в дамаджаните...

В края на годината пак ще има коалиция, но много по-различна.

Сократ-май

начело с Корнелия и особено след 03.01.2018 г. БСП все повече се заформя като национал-популистка, а не социалистическа партия

Пределно точно казано и допълнително избистря статията.

Предводител на ...

За да избистря напълно нещата, ти си перфектният неин избирател.

mi6osp.

Бойко е толкова удобен и винаги готов за любоф с началниците.

Затова те застават зад него и го обичат, като с едната ръка го поддържат , с другата го тупат по рамото и по гърба. 

Накрая началниците са доволни, че са получили това, което са искали, а Бойко е горд, че са го обичали.

bay Dragan

Силуетът Му е като на Хелмут Кол.

Magi

Може в ЕС всички да обичат Бойко/ дори и Станишев/, но народът ни  , не го обича. "Вервайте ми"!

purkop

Значи, десните са си десни и у нас и навън, докато левите са леви само навън.

Щото, Боку, Юнкер, Вебер - в един отбор, другия - Станишев, Тимерманс...ами Корни?

Корни - И през ум не трябва да ни минава,...

Което вече е добре!

 

TheBoss

 

Може в ЕС всички да обичат Бойко/ дори и Станишев/, но народът ни  , не го обича. "Вервайте ми"!

На изборите от 9 години насам си личи кой кого. А това, че говорите от името на народа е типична *****

Mrx

Те и леви и десни в ЕС са все  ове говна.

Mrx

Те и леви и десни в ЕС са все  ове говна.

Предводител на ...

Няма как да е иначе - БСП (Нинова) се стреми да привлече повече избиратели извън твърдото ядро, а това става единствено с популистични послания, когато не си на власт. Когато си на власт може и по друг начин.

 

Сред българския електорат все по-популярни са именно националистичните и анти-ЕС послания, това е положението.

В такъв случай да си махне определението "социалистическа" от партийното име, или пък да прибави нещо към него, щото простотиите на БСП са всичко друго, но не и съответстващи на социалистическите идеи. 

Сократ-май

ти си перфектният неин избирател

Вече си имам индулгенция черно на бяло. СпоредПпредводителя на не знам какво си - не съм никакъв козяк, боковист или суджукораст, а доказан перфектен курнелист.

Предводител на ...

Ти си цумист. Всичко останало е бонус трак.

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

Поздравления за статията✌️

п.с.Отначало помислих тъмния силует на снимката за Бегемота от "Ну погоди".Слава Богу,има уточняващ надпис отзад.Недовиждам вече.Старост нерадост....

VBA

Обичат го 28-29% от българите и то повече са не преуспели жени.

 

  Най-вече за паричките.

Лoвkия

Силуетът Му е като на Хелмут Кол.

Говореше се, не знам доколко е било верно, че докато е бил на власт, килограмите и показателите на кръвното налягане на канцлера са били държавна тайна.😂

Anana
снимка на Anana

Щом го хвалят "лидерите" на ЕС, без разлика леви или десни (то и няма ралика между тях, де), значи отдавна е трябвало да бъде разкаран от "българската" политика!

Но вие пак си го изберете и ще постигнете още по чутовни "успехи"!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×