facebook
twitter

Наблюдател

Протестите "за" и "против" номинацията на Иван Гешев се разминаха без сблъсък

711
БГНЕС
Участниците в протеста срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор направиха шествие от Съдебната палата по ул. "Граф Игнатиев" до Народното събрание.

Хиляди граждани се събраха във вторник вечерта на протест срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, който бе организиран от "Правосъдие за всеки". Те направиха шествие до Народното събрание, което обкръжиха с жива верига. "Проблемът е системен - и да не е Гешев, ще е някой като него. Затова искаме промяна", заяви в речта си Велислав Величков от "Правосъдие за всеки". Той предупреди, че на митинга има провокатори, които се опитват да опорочат протеста, и призова полицията да не допуска сблъсъци.

В случая Величков визираше две групички яки и мургави мъжаги, които направиха опит да се вклинят в протеста. От отговорите на журналистическите въпроси се разбра, че част от тях са дошли на протеста в защита на Иван Гешев, организиран от ПИК, а други са изпратени от Димитър Желязков-Очите, който в момента е подсъдим, и от бившия кмет на Галиче Ценко Чоков. Те настояваха двамата да бъдат освободени от ареста, защото са жертва на прокуратурата.

Една част от ромите носеха плакати "Гешев е расист" като препратка за изказването на зам.главния прокурор "Лъже като циганин". Ромите обаче не бяха много ориентирани за какво са на събитието - част от тях обясняваха, че подкрепят "прокурора", а други - че на плакатите им пише "Гешев е радост". Други чистосърдечно си признаваха, че са им платили по 20 лв., за да дойдат, и са им казали, че са "против прокурора", чието име не помнеха.

Все още няма коментари

Още

Качествени избори трудно се правят с калпави партии

18.11.2019

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

214 3
Голямата пенсионна бомба
Във все повече страни ваксините стават задължителни

Влез или се регистрирай за да коментираш

×