facebook
twitter

Наблюдател

Празнуването на 9.IX

Какво значи „освобождение на Източна Европа от нацизма“? Нима само Източна Европа е освободена? Нима Западна все още не е? Или ГДР беше „освободена“, пък ФРГ – „окупирана“?
5 394

Понеже и тази година, както и всяка друга по това време, се задава датата 9 септември и вероятно ще бъде отбелязана по най-различни начини, включително и с чествания, се запитах следното: защо не отбелязахме, защо не чествахме и датата 17 юли? Такава важна, такава съдбоносна историческа дата! На 17 юли 1393 г.  Сюлейман Челеби, син на Баязид Йълдъръм, превзема Търнов и освобождава България от монархическия режим на Шишмановци. Защо празнуваме падането на Третото българско царство, а не празнуваме падането на Второто? Що за народ сме?

На тези мисли ме наведе едно съобщение на нашето външно министерство по повод инициатива на руското посолство със заглавие „Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“. Ако не сте чели съобщението, прочетете го – много е свежо. И наистина, от какво се освобождаваме през 1944 г.? От какво? От частната собственост, свободната инициатива, многопартийната парламентарна демокрация и свободата на словото. Също от пенсионния фонд и златния резерв.

 

Пък и какво значи „освобождение на Източна Европа от нацизма“?

 

Нима само Източна Европа е освободена? Нима Западна все още не е? Или ГДР беше „освободена“, пък ФРГ – „окупирана“? Иначе пропагандата е ясна – Русия неуморно очертава границите на своите претенции за влияние. Няма лошо: ако не е едно влияние, ще е друго. Проблемът са цивилизационните оттенъци. Трудно държава, която се брои в една цивилизация, ще наложи влиянието си над държави, които се броят в други. И изобщо това с цивилизациите може да е удобно, когато говорим за древни времена, но в съвремието сякаш не е съвсем прецизно. Ние например с гърците ли сме в една цивилизация, или с финландците? С руснаците в една цивилизация ли сме? В много отношения да, защото по логиката на византийския ойкоменизъм (да не се бърка със съвременния икуменизъм) чрез България Русия приема православието и получава богослужебна литература на подходяща писменост. Това е една обща духовна култура за Pax Byzantina и ако някой иска да я нарича „цивилизация“, нека я нарича. Но тогава в тази цивилизация ще трябва да сложим например и Венеция – хубав византийски град, чиято базилика "Сан Марко" при цялото си великолепие е бледа реплика на „Св. Апостоли“ в Константинопол.

От друга страна, Сердика винаги е била в Западната, а не в Източната Римска империя. Както сега православието е ярък белег за „незападна цивилизация“, така по време на вселенските събори православен е бил Западът, а Изтокът – еретически. Еретически (монотелитски) е бил и славният наш род Дуло поради близостта между Кубрат и Ираклий, докато от другата страна, от страната на православието, са стояли Максим Изповедник и римският папа Мартин I. Така че тая работа с цивилизациите в днешно време бая намирисва на геополитика. Австралия и Ватиканът една цивилизация ли са? Мароко и Иран една цивилизация ли са? Аз не знам, нека кажат специалистите. Но ако са, то очевидно са въз основа на религията – не и на културата и държавното устройство. В такъв случай САЩ и Русия защо да не са една цивилизация, ами даже Хънтингтън ги сочи не просто като принадлежащи, но и като държави ядра на две различни? При тях държавното устройство е почти едно и също. Приличат си много повече помежду си от Австралия и Ватикана.

Може би до известна степен вина има и Русия, а не само Хънтингтън. Нейната доктрина по отношение на света е доста колоритна и наскоро даже пак писахме за това във връзка с противопоставянето Изток - Запад. Тази политическа доктрина напоследък отново се гради върху православието и ето тук идва необяснимото за мен:

защо идеологията на „Третия Рим“ включва в себе си гордостта от съветското минало?

Всичките му там „безсмъртни полкове“, всичките паради на Червения площад, всички паметници на освободители… Нима Червената армия не е участвала във взривяване на църкви и екзекуции на православни свещеници? Много хора са антикомунисти, защото не могат да простят на комунизма едно – безбожието. Сега държавната пропаганда приласкава същите тези хора с православието. Как така и двете заедно?... Сякаш някакъв тайнствен пореден Коминтерн е спуснал директива всички комунисти да станат православни. Те ако станат искрено – слава Богу! Но дали е така?

Доктрините на руския империализъм и руския комунизъм са коренно противоположни поне на теория, поне от гледна точка на идеологията. Дотам, че петолъчката (пентаграмът) яростно заменяше кръста не само върху сградите, но и върху гробовете, може би за да се подчертае към кое ведомство принадлежи душата на починалия.

Руският империализъм (хайде да го наричаме „монархизъм“, защото империализмът вече има други конотации) се основава на византийския ойкоменизъм. Идеята е следната. Властта е легитимна само когато произтича от Бог (а не от народ, класа, раса и т.н.) и когато е санкционирана от Църквата. На едно Небесно царство не може да отговаря повече от една земна проекция и тя е единствената възможна държава. Начело на тази държава стои автократор, който е викарий на Иисус Христос до Второто пришествие и Страшния съд. Автокрацията не е точно монархия, а по-скоро диархия – властта се упражнява заедно от държавата и Църквата съответно в лицето на императора и патриарха. Когато тази симфония на властите се наруши или пък властта премине към поземлената, бюрократичната аристокрация или гражданите, тогава не е власт, а хаос, анархия, δημοκρατία. Автократорът е длъжен да пребивава непрекъснато в състояние на филантропия – тоест, любов към поданиците и грижа за тях. Ако не я проявява в пълна мяра, Божията благодат се отдръпва от него и автокрацията се изражда в абсолютизъм, в тирания. Вижда се, че според тази доктрина самодържецът не е абсолютен монарх.

От друга страна, руският комунизъм е по същество точно обратното въпреки някои силни формални прилики по отношение на собствеността, централизма и административната (партийната) аристокрация. Смешното е, че както свързват комунизма с „Източната империя на злото“, така той е par excellence западно изобретение. Макар и малко опростенчески, може да се каже, че комунизмът е християнство, но без Христос. Да не забравяме, че „антихрист“ не означава „против Христос“, а „вместо Христос“. Комунизмът е богоборческо учение, което се стреми да замести Богочовека с човекобога. Комунизмът е безбожен. За него религията е „опиум за народите“, инструмент за експлоатация. Бог не съществува. Душа не съществува. Единствената форма на безсмъртие е паметта на идните поколения. Така критерий за добро и зло става самият човек, следователно доброто и злото вече са въпрос на обществена договорка. Човекът е мерило за всички неща, но това не го прави господар на света, а бурмичка в огромна и грозна машина, която трака и пухти с абсолютно неясна цел. Известно е, че адът не е нищо повече от отсъствието на Бог.

Под маската на „народовластие“ комунизмът води до култ към личността, който мнозина оприличават на абсолютизъм. Не на автокрация, защото ги няма вече споменатата симфония на властите и филантропия (нали не го бъркаме с днешното съдържание на понятието „филантроп“?). Сталин не е и не може да бъде самодържец, а само тиранин, защото не е Божи помазаник.

Как една система, която инструментализира православието и църквата, как една власт, която твърди, че е богобоязлива и християнска в най-чист догматичен вид, може да се легитимира като наследник и автентичен продължител на антихристовската власт на комунизма? Нима ще кажат, че и комунизмът е бил православен и легитимиран с печата на Светия Дух? Нищо чудно след няколко години и това да кажат. И може би руският народ ще намери основание да им повярва, но други народи ще останат озадачени.

Ето на такива невчесани мисли ме наведе новината, че Русия с двуглавия Палеологов орел на знамето иска да чества Червената армия с пентаграм на каската, а нейните поклонници в България вече са си купили хартиени байрачета за празника на „освобождението“. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

 

48

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Всеки каскет си има своите пет минути слава

13.08.2020

КАЛИН ДОНКОВ

463
Ако те е страх от гражданите, ти вече си нелегитимен

13.08.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

2079 9
5 неудобни въпроса за мутрите и политиците

Коментари

Страници

виждащ
айде тоя пак мисли
ефрейтора

Г-н Стамболов-Сула...Защо публикуваш тук , където си бяла врана , бе брато ? Пиши в Консерваторъ/ разбира се и надругаде /  , не сваляй нивото  , ти си висока топка ! Знаеш ли как изглежда анализа ти след злободневката на П.Ц. и на гърба ти Комарницки ?

дъртреалист

и мисли добре и интересно.

 

Сократ-май

Сула задава въпроса, който си задавам и аз: Абе, от какво, аджеба, ни е освободила Червената армия?

ИлияНиколов

От нацизма, пише го по-горе.

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Западна Европа се освобождава от нацизма през май 1945 г. Национализацията  в България се извършва съгласно решение на Политбюро на ЦК на БРП (комунисти) от 22 декември 1947 г.
На 05.03.1948 г. 6-то Велико народно събрание на България приема Закон за национализиране на едрата градска недвижима собственост.

Еднопартийната (всъщност двупартийна) система се установява в България след 1948 г.

Връзката между религията и опиума се разглежда по ленински с неточния превод. Малко Христос и Антихриста, малко православие, малко комунизъм. Все същия тюрлю-гювеч гарниран с неизменния цитат от Катон Стари.

Както винаги слабо. Понякога се чудя какво пуши Сула в петъците.

Jordan_13 2

Въпросният тип дори краде една от концепциите на  Българското Тенгриянство описвайки руският империализъм и отношенията Бог-Цар

emo1971

Как една система, която инструментализира православието и църквата, как една власт, която твърди, че е богобоязлива и християнска в най-чист догматичен вид, може да се легитимира като наследник и автентичен продължител на антихристовската власт на комунизма? Нима ще кажат, че и комунизмът е бил православен и легитимиран с печата на Светия Дух? Нищо чудно след няколко години и това да кажат. И може би руският народ ще намери основание да им повярва, но други народи ще останат озадачени.

Ето на такива невчесани мисли ме наведе новината, че Русия с двуглавия Палеологов орел на знамето иска да чества Червената армия с пентаграм на каската, 

Глупости...

Просто за разлика от тъпите идиоти, самоопределили се като десни у нас, хората в Русия явно предпочитат да гледат към бъдещето... което е много по-лесно, когато за миналото се подхожда според съвсем небезизвестната формула- за миналото... или добро, или нищо. Нашата либерастия обаче, чиито марксистки корени не са тайна за никого, а оттам естествено и разбирането и, че Историята преди всичко е политика обърната към миналото, изпитва неистова нужда от омраза... и няма никаква надежда да се спре, независимо, че вече за всички стана очевидно, доколко всъщност разрушителна е тази омраза. 

Отдавана намирам за много удачно, хрумването на руснаците да променят, стария герб на царска Русия, променяйки посоката в която е обърнат Св. Георги... в новия, днешен герб на РФ, той вече е обърнат не наляво... към миналото, както е било навремето, а надясно... към бъдещето. Напоследък започвам да се питам, дали не би било разумно да преразгледаме, положението и на централното лъвче от нашия герб?!?   

protor

Едната глава на орела им все към миналото киризи. Да я отсекат!

Invisible

   Русия е лош пример във всяко едно отношение.

   По гаден начин строеше комунизма, а с капитализма също не се справя добре.

   И никакво уважение към собствения си народ.

   Само с евтин ток и парно не става.

   

Минал оттук

"Дискусията" показва-9 септември все още си е на място: сърби, боли, тюхка и не се забравя нито за миг

enlil

 Първата Бългерия както възникнала, така се и затрила.

Първо се довлекли някакви чергари от Изток; прецапали р.Дунав от север на юг. Поогледали се, харесало им трудолюбието на местните, мрежата от транспортни коридори. И останали да ги администрират. После някакви други чергари се довлекли пак от Изток; прецапали Проливите и взели дейно участие във войните между местните, като наемници на тогавашните владетели. Докато се оказали най-голямата въоръжена сила на Балканите. Разбрали веднъж този факт, се самоосъзнали политически. И се заели да администрират указания регион за своя сметка.

Третата Бългерия се затрила по решение на англо-американските демократи, които били съюзници на чудовището Сталин във войната с/у чудовището Хитлер. Щото били прозорливи и далновидни. Съобразили, че туземците като поседят малко под съветско иго, после сами ще тръгнат да се присъединяват към цивилизования Запад. И те наистина тръгнали, но след като им било разрешено от Кремъл. Преди това четвъртата Бългерия (на байтошо) хранила иракския народ със сирене и кашкавал за около един милион ли, милиард ли долара, кой да ти помни. Но веднага, след като построили демокрацията по своите земи, пратили свои солджъри да освобождават иракчаните от Саддам по англо-американски сценарий. Каква им била ползата от цялата тази работа само Сула може да обясни...

Сега, гледам, бойна техника купуват, за бой се стягат. Демокрацията на Балканите ще защитават. Шестата Бългерия се очертава приказно красива и богатаа...

 

Кара Колю

Иване, Иванеее...ни мъ четеш внимателно... Ако беше прочел, как чегъртат петолъчките по гробовете, и ги преправят на кръстове, нямаше да се чудиш на нашите православни комунисти. Нито пък щеше да се чудиш как тъй, аджеба, болшевиките по душа, са станали набожни...

 

д-р Косeв
снимка на д-р Косeв

Нищо кой знае колко чудно нема в това как комунетата стават верващи православни. Биологията е неумолима, като се натрупат годинките човек почва да мисли за наближаващия край. И най-загубеното комуне си е все пак некаква форма на живот и мечтае за безсмъртие.

д-р Косeв
снимка на д-р Косeв

Друг е въпросът каква връзка има каденето с тамян и каканиженето на попски глупотевини с безсмъртието. Никаква връзка нема, като се замисли човек, но съветските мутанти са дресирани не да мислят, а да верват.

Самуил Петков

Русия, дори и да е приела Православие от България, това е станало НЕ ПО волята на Източната Римска Империя ..

Че България тогава воюва с ИРИ ..

Да се чете, да се чете ..

Табов, примерно, или Приселков

ЗИП
снимка на ЗИП

Путин мрази комунизма, той е кръстен тайно от родителите си и самия той е смята Ленин за "предател".

 

Но Путин е изключителен и тактик и стратег.

 

Чрез доброто отношение към "червения период" той държи Китай до себе си защото китайците са луди на тема "ВОСР" и тълпи китайски туристи посещават всеки ден мавзолея и второ  по този начин Путин тотално маргинилизира КПРФ защото и взема коз от ръцете.

 

А изложбата на 09.09 е направена с една единствена цел-да дразни България и другите страни от Източна Европа.

 

По този начин Путин отвлича вниманието от вътрешната политика и управлява безметежно вече 20 години...

 

:)

Споко

Г-н Стамболов,"защо не отбелязахме, защо не чествахме и датата 17 юли? Такава важна, такава съдбоносна историческа дата! На 17 юли 1393 г.  Сюлейман Челеби, син на Баязид Йълдъръм, превзема Търнов и освобождава България от 27 продад

монархическия режим на Шишмановци. Защо празнуваме падането на Третото българско царство, а не празнуваме падането на Второто? Що за народ сме?"

Това сравнение-въпрос е просто нелепо, фалшиво и излишно. 

И друга смешка - за българския златен резерв, дето ни "освободили" от него след 1944 г. 

1989 г. имаме над 34 т. злато в резерва. След 30 г. демократичен възход е около 42 т. Нека г-н Стамболов да напише колко тона са изнесли Дънди от България. Ей тъй, за справка, и какво сме получили насреща :).

50% от златния резерв е издухан /откраднат практически срещу мижави доставки на брашно или зърно/ през 1919 г. от "добряците" от САЩ и се прелива във ФЕД-а след катастрофите - междусъюзническа и Европейска война.

Кви освободени/а други пишат - откраднати златни резерви, продадени за покриване на дългове бе, Стамболов?

UK по едно време през 90-те продадоха към 450 т. злато! Над 50% от резерва си /750 т./!

Добре е г-н Стамболов също така да даде и история по години в тонаж на златния резерв на Царство България и НРБ, та да видим кво става. Разбира се и със стойности. Щото 1919 г. 50% от резерва ни се е равнявал на тогавашни 5,225,780 USD.   

 

КуртиКенаров
снимка на КуртиКенаров

На мен ми се струва, че Сашо Дончев яко е набрал, по свои си причини, както на либерализма, така и на консерватизма. Та затова е наел дебили, като Сульо и Магарини, да ги защитават по такъв карикатурен начин, че всеки здравомислещ да се отврати от тези две идеологии.

Verbis verbis

Хм, а защо тогава банят само когато критикуваш либералдемократите?

Чичo
Към №18: Само тогава ли "банят"? Щото аз съм с впечатлението, базирано на наблюдения, че по-голямата част се дължи на личните прищявки на една-единствена персона. Когато временно и за кратко я нямаше, нещата бяха нормални.
letec55

Лесно им е на "блогърите". Драскат си каквото си искат, мешат в тюрлюгювеча каквото им скимне... Впрочем, корекшън... За каквото се плаща. Обслужването на пропагандни кампании и прокарването на внушения, които форматират съзнанието на четящите само в един определен удобен и поръчан калъп, е добре заплащана работа. Голяма част от което заплащане вече платихме на американското правителство башка самолетите.

Сула, забравил си, от многопартийната парламентарна демокрация сме се освободили на 19 май 1934 г.

Споко

Не си прав. Сула не прокарва внушения. Той си лъже с "философски апломб" над фактите. Слага на тезгяха своята "теза", обвива я в купешки фрази и "размишления", и готово - меша тюрлюговеча и го запича във фурната на в-к "Сега", срещу хонорар естествено. 

Verbis verbis

„Пък и какво значи „освобождение на Източна Европа от нацизма“?„

 

Във ВСВ Съюзниците побеждават НСДАП, нацистката партия в Германия, а не самата Германия.

„Идването на власт на нацистката партия през 1933 г. води до държавен преврат и установяване на правителство на Третия райх, което инициира и води до Втората световна война и Холокоста.„

За което са съдени нейните лидери на Нюрнбергския процес.

„След поражението на Третия райх и края на Втората световна война в Европа, партията е „обявена за незаконна“ от съюзническите сили, които извършват денацификация в годините след края на войната.

Във всички европейски страни, които са били съюзници на хитлеристка Германия, или са били окупирани от Третият Райх,също се провеждат съдебни роцеси срещу лидерите на нацистите в тези страни. Т.н. Народен съд. Отново целта е денацификация.

 

„Нима само Източна Европа е освободена? Нима Западна все още не е? „

Лятото на 44г. започва и нейното освобождаване, но за това  си правят чествания и изложби западните съюзници, защото те я освобождават. То ли освобождават, то ли окупират.. Абе същото, каквото прави и Съв. съюз с И. Европа.

Не се ли чества всяка година десантът в Нормандия?

Там питай за освобождението на З. Германия.

 

 

rodopska_gaida

Ама една "денацификация" провеждат, че майката си трака

Как точно например денацифицираха Райнхард Гелен  или Клаус Барби?

Simplicissima
снимка на Simplicissima

"Макар и малко опростенчески, може да се каже, че" -- вметва на едно място Авторът.

 

Що пък баш малко? Опростяването е велко у  писанията му.

Но това не му е в укор казано, тъкмо напротив.

 

Първо -- това не е дисертация, а е жанр приказка.

А второ -- от приказки имат нужда далеч не само децата. Не дори и читателите на вестници. От приказки имат насъщна нужда изследователите, т.нар. тесни специалисти.

Те тъй лесно затъват в труизми! Тъй лесно губят мярата, затъват в детайли и забравят да търсят отговори на големите въпроси.

За тях приказките, които връзват в едно цялата история, с всичките опростявания и грешки, са супер четиво. Често те нямат време сами да съчиняват приказки. Или нямат въображение, или просто ги е срам да не им се смеят останалите тесни спецове.

 

Затова:

мани се, Сула, с тоя Картаген, ама приказките не оставяй.

Па ако пак почнеш да се мазниш на бай Симо цара или на Боко, ...  ми то е се едно Андерсен да... или ЕТА Хофман... или Селма Лагерльоф да... бррр не ми се мисли. Умната, ей.

Magi

Сула пише както дяволът чете евангелието. Българинът никога не е бил дълбоко вярващ човек, като руснаците, поляците и т.н. Ако ние сме окупирани от Съветската армия, то Германия и Франция не са ли също окупирани от съюзническите войски? Нека Руското посолство си направи изложбата , а ние /които я посетят/ сами ще преценим каква е. Не ни обработвайте толкова нескопосано.

Mrx

 Какво значи „освобождение на Източна Европа от нацизма“? Нима само Източна Европа е освободена? Нима Западна все още не е? Или ГДР беше „освободена“, пък ФРГ – „окупирана“?

 

 А бе какви са тези глупави въпроси. Източна Европа е освободена от Съветската армия, а Западна Европа от хамериканците и ингилизите. Това и котките в квартала го знаят. И глупостите на наш Сульо проължават:

 

Ние например с гърците ли сме в една цивилизация, или с финландците? С руснаците в една цивилизация ли сме?

 

  Сульо ние например сме в една цивилизация с Русия ортодокслнатаа Праволсвна-Славянска цивилизация, понеже ние сме първи създали тази цивилизация. Това е най-голямото ни достижение в цивилизационен смисъл, и ние трябва да държим на това достижение. Статията на наш Сульо е гъмжи от глупости.

 

От частната собственост, свободната инициатива, многопартийната парламентарна демокрация и свободата на словото. Също от пенсионния фонд и златния резерв.

 

 Освободили са ни от непрекъснатите убийства на българи от българи, излагане на трупове  на партизани на мегданите, горенето на къщи на ятаци, разстрела на поручика от Попово на децата от Ястребино, убиствата между членове на ВМРО. Това ли е демокрацията, фашисткият Закон за запазване на държавата. Всичко това беше пресечено. В първата година кой имаше да си отмъщава си отмъсти и след това всиччко беше пресечено. Златният фонд тогава се попълваше от златните мини и от заводите Пирдоп и Златица, сега златните ни залежи са харизани на чужденци. Тогава пенсиите бяха достойни сега са подигравка, след 30 години демокрация. Сульо, ти нъл си бит парче христиенин. Я ми кажи кой измисли глупостта, че "частната собственост е свещенна". Ранните християни са били против частната собственост. Чети "Деянията на апостолите" от Новият завет.  Сигурно това е измислено от някой папа или от монаръх.  И наш Сульо го повтаря като папагал.

 

От друга страна, руският комунизъм е по същество точно обратното въпреки някои силни формални прилики по отношение на собствеността, централизма и административната (партийната) аристокрация.

 

 Сульо основното желание на християните е било равенство. Христос казва "По-скоро камила ще мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в рая." капиш? Само, че християните се надяват на Бог да осъществи това равенство. Ама вече 2000 години Бог го нема и комунистите установиха това равенство.

 

 От друга страна, Сердика винаги е била в Западната, а не в Източната Римска империя. Както сега православието е ярък белег за „незападна цивилизация“, така по време на вселенските събори православен е бил Западът, а Изтокът – еретически.

 

  Айде бе кой те излъга, че Сердика е била в Западната Римска империя. Източната Римска империя се е простирала до Равена в Италия, а при Юстиниан до Гибралтар. Какъв Запад по време на вселенските събори е бил православен?  Атанасий, който е спечелил двубоя с арианите е бил от Александрия- Египет.

 

Нима Червената армия не е участвала във взривяване на църкви и екзекуции на православни свещеници? Много хора са антикомунисти, защото не могат да простят на комунизма едно – безбожието.

 

  Питанка:

 

  Кой български политик е съборил най-много църкви? Комунистите доколкото ми е известно - само една в Русе, за да построят Пантеона. В София нито една. Нещо повече те позлатиха куполите на "Александър Невски".

Отговор: Димитър Петков, 7 или 8 църкви.

 

 Човекът е мерило за всички неща, но това не го прави господар на света, а бурмичка в огромна и грозна машина, която трака и пухти с абсолютно неясна цел. Известно е, че адът не е нищо повече от отсъствието на Бог.

 

 Щом намеси и ада и Господя, явно Сульо съвсем е изперкал. Това, че  човекът е мерило за всички неща не идва само от комунизма, а от Провещението и Западната цивилизация се крепи на Просвещението.

 

Сталин не е и не може да бъде самодържец, а само тиранин, защото не е Божи помазаник.

 

  Опаааа, уйде коню у ряката. Па може Господ да е помазал и Сталин. Знае ли се. Сульо ти питаш ли Господа кого помазва и кого не?

 

  Ето на такива невчесани мисли ме наведе новината, че Русия с двуглавия Палеологов орел на знамето иска да чества Червената армия с пентаграм на каската, а нейните поклонници в България вече са си купили хартиени байрачета за празника на „освобождението“. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

 

   А те не само, че са невчесани, ами съвсем разрошени. Как няма да честват, като всеки един руснак има в рода си един или повече убити през тази война. Малко акъл се иска да се разбере това, ама с такива сбъркани, като нашия Сульо къде акъл. Не луд който яде зелника във вестник "Сега", а този който му го дава да пише такива глупости.

 

 

 

Weiß

Рецензия по Бърнард Шоу:

Сулев запя в хора на властта. Фалшиво.

Verbis verbis

„ Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.„

На два по-малки.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш