facebook
twitter

Наблюдател

Последната година на Борисов

Заплахите вече не действат! Страхът си отива! Днес до всяка дупка на селски път има хора с табели за протест
Снимка: Архив
Той е уморен, изхабен, огорчен...

Иде Коледа. Заваля "опозиционният" сняг и властта драматично се изненада от климатичната логика. Вместо да се пекат суджуци за Коледа, взеха да палят автомобили, за да скрият "суджуците на властта". Усърдието е потресаващо и вече асфалтират снега. Няма сила, която да спре желанието да се "угоди" на всяка новина, но да не се угажда на хората…

На пръв поглед всичко тръгна по план. Европредседателството - национална цел номер едно!

 

Който протестира, е враг на народа

 

и иска да ни изложи пред чужденците. През това време полицаите получиха 100 милиона, за да не протестират, а да пазят кабинета от народна любов. Хората в неравностойно положение също бяха залъгани и така спокойно си проведохме балканската промоция в рамките на 6 месеца. Темата балкански пътища, железници, газопроводи и сигурност бе продадена на ЕС с идеята, че всички ще ни "благодарят", а нашият "Кисинджър" ще остане в историята.

Хората у нас разбраха, че това е много хубаво, но не разбраха защо. Добре че бе темата за двойния стандарт при храните, та и на село схванаха какво значи да сме равни. Подкрепата на Брюксел по темата затвори устите на ксенофобите, които вече се готвеха да обяснят, че "злият Запад" ни мори нарочно с храната. Кабинетът инстинктивно отхвърли акцента, защото бе подет от омбудсмана Мая Манолова, но после бързо се преориентира и се долепи към темата.

Току притихнали еврофанфарите, и козичките на баба Дора "нападнаха" кабинета. Неспособността да се управляват процеси и кризи се вижда дори в работата на една агенция като БАБХ! Чучела, сълзи, живи вериги, конспирации и накрая евтаназия. Съсипващо - хората са убедени, че удрят бедните и беззащитните. Защо? Няма значение.

 

Протестът на Майките бе емблемата на тази година.

 

ГЕРБ и съдружници в добра спортна форма ги удариха, вместо да помогнат на страдащите. Вече няма председателство и могат да правят каквото си искат, нали?!  Е, ДА, ама НЕ, както казваше Петко Бочаров. Обвиниха ги, че чужди сили ги финансират с един милион, опитаха да ги разцепят, пратиха контрапалатка, организираха контрапротест, настроиха синдикатите срещу Майките, изгониха Омбудсмана от Тристранката, хвърлиха оставката на ресорния министър, лъгаха в текстовете на закона... какво ли не. И така 7 месеца. Накрая приеха исканията. Не само това, а подадоха оставката на вицепремиера Валери Симеонов! Малко преди това Борисов твърдеше, че това не може да стане, защото ще се "счупи" правителството. Е, не се счупи. Заплахите вече не плашат! Това е голямата новина от мандата на Борисов 2018.

Колкото и да се приемат вампирски закони за конфискация, за арести без уведомление на роднини, колкото и да влачат Иванчева във вериги - страхът си тръгва!

Наистина, продължава паническото разграбване през лобистки закони, смачкващи малките бензиностанции, милиарди за три пътностроителни фирми, стотици милиони за БКК,

 

но това е паника и мародерство

 

Дори не смогнаха да си вземат комисионите за новите влакове в БДЖ и наказаха "неизвършителите".

Има какво да се вземе от България, но не може да се върне заплахата. Преди протестираха единици, интелектуалци, опозиционери вдясно, зелени... А днес до всяка дупка на селски път има хора с табели за протест. На снега се играят протестни хора, а цената на бензина блокира половината страна.

В последната година на Борисов намаляха и приспивните песни на анализатори, които казват, че няма смисъл от избори, защото съотношението на силите е същото. Не, не е същото, защото хората не чакат спасение от БСП (и за това си е виновна БСП), но

 

се увеличават хората, които искат Смяна на Системата.

 

Защото видяха, че тя ги ограбва и убива, както стана на пътя за Своге. Властта на Борисов три месеца слага една мантинела! Какво да си мисли човек за такава власт?! А властта е Борисов, а не ГЕРБ! Той така пожела да бъде. Колкото и министри да сменя, ще бъде така. Кабинетът е безсилен дори да смени статута на една болница, а какво да очакваме за управление на цяла страна?

По-грамотните в ГЕРБ

 

вече правят индивидуални аварийни планове

 

за тихи пристанища, в които да се спасят от идващата промяна. Те знаят, че следващ път няма да има. Борисов е сензитивен и обикновено го прави преди всички, но този път от Изток са го хванали за "тръбата", а от Запад не му дават да мръдне, докато "не вдигне самолетите". Така става с пишман дипломатите, които искат всички да ги харесват. Ето защо заедно с Корнелия Нинова мразят някакви върколаци и джендъри, заедно обичат Орбан, руската тръба и призрака на АЕЦ „Белене“.

Някога се твърдеше, че външната политика е израз с дипломатически средства на вътрешнополитическите процеси. Сега стана обратното - на прага на евроизборите всеядната външна политика се превърна във вътрешен проблем. Всички помнят жалкия опит да станем "преводачи" на Ердоган в разговора с Брюксел и срамните обяснения пред Путин да не се сърди на по-малкия брат. САЩ удостоиха Борисов тези дни с ниво зам.-министър на външните работи. Все пак е редно да похвалим кабинета и премиера за сравнително адекватната и активна политика спрямо Македония. Въпреки коалиционните си партньори Борисов успя да се върне на масата в Скопие с ясна позиция и подписан документ.

Така си тръгва последната година на Борисов - с много хора, които не искат да живеят така, с малко яхти и много армия в Черно море. Патериците се изчерпаха, в далечината се смалява една възпълна фигура, а самият Той чака самотните дни с объркания поглед на Живков на последния пленум. Остарял, уморен, напълнял, но с незатихващо желание да бъде обичан. Късно е. Иде Коледа!

 

41

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Възходът на Борисов започна и ще приключи в София

14.10.2019

Людмил Илиев

6212 9
Удържането на крепости на свободното слово е първостепенна задача

14.10.2019

Таня Петкова

709 4
Три фискални идеи за Бюджет 2020

Коментари

Страници

Manrico
снимка на Manrico

Бих посъветвал автора това, което е употребил, да не го пренася през граница.

пинятата
снимка на пинятата

споко манрико

некои афтори са учудващо ловки трафикантес;

 

а фосфорециращото жълто е пълна безвкусица и кич

Maximus III

Да-а-а, за всяко прасе идва коледа... 

 

уа-ха ха ха 

 

А всичко на тоя грешен свят е суета. Да ги питаш, за какво са им пари и власт.

 

Наскоро четох някъде, един проучвал богатите, че са все недоволни и нещастни, излиза че проблем не е бедността, нямането, проблемът е в мозъка, в болния мозък.

agabaga

Късно е. Иде Коледа! Ще го колим.

 

wreckage
снимка на wreckage

👍

Братя Стругацки

Готин текст!

Но пък е вярно, че идва Коледа, от герберастите се чува квичене!

FuFighter

През това време полицаите получиха 100 милиона, за да не протестират, а да пазят кабинета от народна любов.

 

Глупости на търкалет. И да не ги бяха получили, пак щяха да изпълняват разпорежданията. просто не може да вденете, че в МВР се изпълняват заповеди.

SSlavov

 Остарял, уморен, напълнял, но с незатихващо желание да бъде обичан. 

 

Копнежът на лирическият герой е обективиран в душевното състояние и преживяване на автора - мечтата за стройна фигура след сутрешните терзания пред огледалото . В битността си на исперкт-кал по политически маркетинг с усещането ,че най-краткото определние за маркетинг е : манипулация на съзнанието ,автора желае да се потопи във въображаемото завръщане на политическата софра .Лелеяният копнеж го е въвел в едно сюрреалистично време : мечтано и най-драматичното -  невъзможно за реализиране в обозримо бъдеще .

кертик
снимка на кертик

С най-голямо удоволствие чета есетата Ви Бабикян. Продължавайте така!

Minderbinder

Автора - 👍

spanopolski

Време му е!

Пантелей

Ухааа... и таа година ще има дренки...

kempes

Аз бих предпочел варено жито, ама щом казваш.

Sine_metu

They Shoot Horses, Don't They?

Slava
снимка на Slava

Още ли има заблудени вярващи, че като си отиде Борисов, на следващия ден ще скочат в рая.

Чипът, господине Бабикян, чипът! Няма как  да ви се получат нещата с този материал. Пък вие си пишете, работа е все пак.

RanBosilek
снимка на RanBosilek

На това "матриалче" мястото му е в комедийния раздел, заедно с останалите смехории за мечки, дренки, лисици, грозде, кочови дисаги и прочие мокри сънища.

Billy-Joe Winchester

Г-н Бабикян 👍

вила

Идва неизбежната българска Коледа и...квич от Слав ните му  бахурести манерки,демек,палашибрикчии...

На тъщата зетя

Чак да не повярваш!!! И тук си имало тролчета!!! Красота! Бабикян поне има смелост да каже какво мисли с името си, друг е въпросът дали не приема желаното за истина. А тия,дето само плюят и мрънкат, скрити зад някакъв нищо не значещ нейм - дано поне някой им плаща. Иначе не виждам що ручат жабетата...

mi6osp.

Господин Бабикян, стигнали сме до положение , когато свалянето на Борисов от власт ще е крайно недостатъчно, за да  се промени нещо в държавата. Борисов построи система, която е карикатура на соца- прости , некадърни и крадливи подчинени на всеки пост в администрацията, никакви контролни органи за тях, прокуратура и съд - пародия- органи-бухалки за политически и икономически репресии на властта, калпави закони, бюрокрация.. Тази система ще надживее Борисов. И ще доунищожи България.

Siya

👍

генек

Нма да е последна година. Дебили има още. Вижда се по някои коментари. И пак ще гласуват, защото той е прост, и те са прости... Подхождат си...

-----------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

SSlavov

получиха 100 милиона, за да не протестират

 

и вечният въпрос - защо за едни може , а за нас не .Какво не сторихме ,за да заслужим доверието да браним и какво трябва да напишем още за общата кауза ,но можем и да продължим ,защото

По-грамотните в ГЕРБ вече правят индивидуални аварийни планове

 

и напрежението е трудно удържимо .Желаещите компетентна исперктиза чукат на вратата . Зад всеки спечелил наднича ПР . Славните времена на безхаберие безвъзвратно отминаха и няма сила да ги върне .Не всяваме паника и страх ,но всеки се нуждае от  безкористна подкрепа - на терена няма отбор само с една деветка .Някои ни изпревариха и написаха книги , но нашата ще затъмни посредствеността . Имаме общи черти ,а защо не и общи мечти .

Mitnicharъ

Леле, колко слаб текст... На ниво ПИЦ и БЛИК.

дядо Илия

Бабикян се е опитал да пише саркастично-хумористично обобщаващо четиво, но според мен не му се е получило. Увеличили се били тези, които искали смяна на системата. Твърде безотговорно искане  - коя система? Тя, "системата" ги убивала по пътя за Своге? Властта на Борисов три месеца слагала мантинела по пътя до Своге? Глупости на търкалета! Това, че някой безотговорен началник или бригада не са си свършили работата, за която са получили заплащане какво общо има с властта? Такива случаи е имало винаги и вероятно ще има, а за преодоляването им си има законови мерки. А относно лобистките закони - почти всички журналисти и анализатори като автора ревяха по времето на предните парламенти, че имало твърде много юристи в НС, а сега реват, че законите са калпави. Не може да се угоди. И както Слави Трифонов каза веднъж " не може и щепсела докрая и душата в рая!".

Solace

Проблемът е, че протестиращите са до дупките, т.е. разделени. Ако се обединят - сила. 

Това с платените протестиращи работи само едностранно, и е обвързано с кокалче след следващите избори. Нещо, което БСП не може да обещае...

ИлияНиколов

"Това, че някой безотговорен началник или бригада не са си свършили работата, за която са получили заплащане какво общо има с властта?"

 

Ще ме извиняваш, адаш, ама не мога да се съглася с тебе.

Смяна на системата означава, че се иска изгонване, изхвърляне на всичките 240 дебелосерковци от Народното събрание, както и на всички партии, защото партиите отдавна не са сбор от членове с ясна идеология, дисциплина и строга йерархия, а сбирщини от мераклии за келепир. С две думи, сегашният политически модел на управление е напълно компроментиран.

Властта е именно тази, която трябва да озапти подчинените си, да ги дисциплинира. Иначе тя става безотговорна, щото търпи безотговорни.

Вече дори и приказките от сорта "К' ва файда като ги изгоним"? или "Всички са маскари" не хващат дикиш. Щото не можеш да търпиш до безкрайност неумението на разни индивиди, с повърхностни познания, да градят държава.

Минал оттук

Да бе, дано ама надали.............

Manrico
снимка на Manrico

На вярващите на подобни предсказания да припомним, че днес, 21.12.2018, се навършват шест години от края на света.😃

Sapienti_sat

Бабикян 👌

За съжаление аз се сещам за една пиеса - "Догодина, по същото време".

 

Истина е, че не можех да си предствя и Тодор Живков да "падне"... Така че Dum spiro, spero. 😌

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×