facebook
twitter

Наблюдател

Държавата, това е той?

Любомир Аламанов, Фейсбук
7109
Фейсбук
Любомир Аламанов
Борисов даде пресконференция. Т.е. направи изявление. 10% от времето отдели на задържането на заподозрян, който с голяма вероятност е извършителят. И 90% от времето отдели да се кара, че някакви хора очерняли държавата, като му оказвали натиск.

За да съм мил и конструктивен, ето някои неща, които Борисов можеше да направи, вместо да се кара на пресконференцията си:

1. Да има малко приличие пред смъртта на една жена. Даже и да мисли, че други са нямали.
2. Да не злорадства по такъв повод. Нечовешко е. Като историята с кучето и пържолката.
3. Да си даде сметка колко други престъпления са неразкрити.
4. Да се научи, че разкриването на престъпления не е геройство, с което да се хвали, а част от служебната характеристика на всяко едно правителство.
5. Да се замисли защо нивото на доверие в институциите е толкова ниско.
6. Да се замисли защо даже международните му приятели искрено се притесниха.
7. Да си даде сметка, че България е на 111-о място по медийна свобода.
8. Да направи поне една реформа в някой социален сектор, особено в полиция, места за задържане, съдилища и т.н.
9. Да се извини за провала на комуникацията около Конвенцията за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.
10. Да докладва има ли поне една приета промяна в законов или подзаконов акт, която да подпомага намаляването на насилието над жени.
11. Да поиска функционален анализ от министъра на правосъдието защо престъпници с много осъдителни присъди се разхождат по улиците и защо не е въведен кумулативен фактор.
12. Да види колко изнасилвачи имат само условни присъди и да поиска анализ защо е така.
13. Да премахне лудостта за "маловажното престъпление", която възпитава цели поколения престъпници.
14. Да даде анализ колко са арестувани и наказани за сексуални контакти с малолетни и дали е прекъсната „изконната традиция“ да се продават за булки деца на по 12-13 години.
15. Да даде отчет за подготовката на полицаите, защо работят в ужасни битови условия, защо все повече хора отказват да съобщават официално за престъпления, защо има много случаи на отказ да се работи по престъпления, особено свързани с насилие над жени.
16. Да разбере, че уплашените хора имат право на реакции. Работа на управляващите е с действия да успокояват тези реакции. А не да се карат.
17. Да излезе и по същия начин да даде отчет всички други случаи със загинали хора, когато остават почернени семейства, но няма наказани виновни.
18. Да разбере, че обществено доверие не се постига с каране от трибуната на Министерския съвет. А с непрекъснати систематични действия на всички институции.
19. Да проумее, че едно разкрито престъпление е добре, но не е повод за гордост. Защото всеки от нас може да извади по десет случая на неразкрити или неглижирани престъпления.
20. Да разбере, че не трябва да надзирава всяко престъпление. А да осигури независими работещи институции, които сами да правят това.
21. Да спре да олицетворява България със себе си или с някои администратори. Позиция срещу мудната работа на един държавен орган или ръководството му не е позиция срещу страната.

И основното. Да разбере, че е слуга на народа. И е там, за да служи на хората и да брани техния живот, достойнство, собственост, права и всичко останало. С цената на непрекъснат натиск и контрол. Не помня някой да го е карал насила да става премиер. Да се оправя сега. А ако не му харесва, спокойно може да си тръгне. Пак. Но не и да се кара, че някой го ръчка да си върши работата. Априлският пленум отмина.

Поздравления на полицията за добре свършената работа. Иска ми се всеки път да е така, не само когато има международен натиск.

Съболезнования на близките на Виктория.

И да, държавата не е той. Държавата трябва да е общата ни съвкупност от индивиди, административни органи и спазване на закона и процедурите.

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Научно-техническата революция на ПП ГЕРБ - видими неуспехи

16.02.2019

Петьо Цеков

1436 9
Стратегията за детето е истанбулско дежавю
Накрая творчеството на Георги Марков влезе в учебниците

16.02.2019

Димитър Бочев

409 4

Коментари

ирис

Аламанов нещо е сбъркал с друг Фейсбук!

Хр_Атанасов_2

Г-н Аламанов - Топтан оценка (Емотикон: Палче!)

 

Ама що ли ме не напуска усещането, че в страната ни само асансьорите работят. И Вий сол в раните Му (да) триете?!?!  Обидно е някак си, при тез Му напъни танталови... (Емотикон: Саркастичен смях)

Penchobre

И основното. Да разбере, че е слуга на народа.

 

Еее, тук г-н Аламанов прекали! Поне да беше написал "служител", а той - "слуга"! Още малко и - ратай! ?

Force

Поредната доза фейсбук логорея...

Greg Rasputin
снимка на Greg Rasputin

е, той като не е, тогава си ти - световно неизвестен логорей - кибик

ГАМЕН

И не само това Той е държавата. Ма нали сме прозти.

toshko1

   Ако някой слуша Любомир Аламанов всеки петък от 10,00 часа в "Голямото жури" по Дарик радио ще се отврати още докато го слуша. Ехидност и надменност, съчетани с всичкознание.

joro taxi

И с нетърпение чакаш да дойде петък, нали Тошко ? Да слушаш и да се отвращаваш. 

ИЗОМРУТ
снимка на ИЗОМРУТ

даване трибуна/сцена на  посредствен нарцис, е като педофил в детска градина- възпитател.

Влез или се регистрирай за да коментираш