facebook
twitter

Чужбина

Мицотакис започва с намаляване на данъците

601
ЕПА/БГНЕС
Новото гръцко правителство се събра на първо заседание, което бе излъчвано пряко в национален ефир.

Новият консервативен премиер на Гърция Кириякос Мицотакис обеща, че внася първи законопроект за намаляване на данъците в Гърция веднага след свикването на новия парламент. Това ще стане на 24 юли. Вчера новото гръцко правителство проведе първото си заседание, което бе излъчвано пряко в национален ефир. В кампанията Мицотакис обеща да намали данъка върху недвижимите имоти, данъците върху доходите и данъка върху печалбата за бизнеса.

Мицотакис обяви 12 приоритета, по които той и правителството му ще работят, сред тях са постигане на стабилен икономически растеж чрез повече инвестиции и по-добри работни места, укрепване на сигурността, подобряване на здравните и образователните стандарти, защита на околната среда, съживяване на средната класа, електронно управление, което да премахне спънките на бюрокрацията.

"Няма нито ден за губене", каза 51-годишният бивш банкер, връчи на министрите пътна карта до декември и предупреди, че ще бъдат "непрекъснато оценявани".

---------

Началникът на полицията на Гърция Аристидис Андрикопулос подаде оставка по искане на новия министър на вътрешния ред Михалис Хрисохоидис. Причината е, че директорът на полицията е сниман от медии да присъства на предизборни митинги на СИРИЗА. Последната снимка е от централния митинг на партията непосредствено преди изборите за Европейски парламент през май, на който Андрикопулос е заедно с министри от тогавашното правителство. Шефовете на държавната телевизия ЕРТ и на държавната информационна агенция АНА-МПА в Гърция Янис Псилос и Михалис Псилос пък подадоха оставка пред новия министър и говорител на премиера Стелиос Пецас.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

В Израел се проведоха учения за борба с руските ракетни системи С-400

18.11.2019

3922 57
Борисов се срещна с посланика на САЩ в Гърция

15.11.2019

618 13
Гърция чака от Турция още екстрадирани джихадисти

15.11.2019

133

Коментари

сталкер пустиняк

Шефовете на държавната телевизия ЕРТ и на държавната информационна агенция АНА-МПА в Гърция Янис Псилос и Михалис Псилос пък подадоха оставка пред новия министър и говорител на премиера Стелиос Пецас

 

Говорителят си има министерство ли? Нещо като министерство на говорителите?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×