facebook
twitter

Първа страница

Венецуела е най-бедната страна в света с 8 млн.процента инфлация

1261

Инфлацията, която се очаква да достигне 8 млн. процента през тази година, определя Венецуела като най-бедната икономика в света. Южноамериканската нация е на върха на класацията в Индекса на бедността (Misery Index) на Bloomberg за 2019 г. Тя обобщава инфлацията и перспективите за безработица за 62 икономики за пета поредна година.
Венецуела и шепа други в „най-бедния“ лагер се намират в самотна битка срещу високата инфлация, наред с високите нива на безработица, съобщи еconomic.bg

Тайланд отново е с титлата на "най-малко бедна" икономика, въпреки че политиките на правителството за намаляване на безработицата изглеждат по-малко забележими, отколкото подобряването на Швейцария, която е на второ място. Сингапур запазва мястото си от миналата година в Топ 3.
САЩ са се преместили шест места назад до 13-о място, а Великобритания подобрява резултата си с четири места до 16-о място.
Индексът на Bloomberg разчита на вековната концепция, че ниската инфлация и безработицата обикновено илюстрират колко добре трябва да се чувстват жителите на икономиката. Резултатите за тази година се основават на проучванията на Bloomberg, докато предишните години отразяваха статистически данни.
Понякога, разбира се, ниските нива може да бъдат подвеждащи в двете категории: упорито ниските цени могат да бъдат признак за лошо търсене, а твърде ниската безработица ограбва работниците, които искат да преминат към по-добри работни места, например.
Тенденцията на покачване на цените в Индекса на бедността е промяна от миналата година, когато страховете от инфлацията в редица страни повишиха техните резултати относно очакваната бедност. Икономисти, анкетирани от Bloomberg, виждат почти половината от 62-те икономики с по-ниски темпове на инфлация, отколкото през 2018 г., докато по-голямата част от тях се очаква да намалят безработицата.
Русия влошава резултата си до 17-ата най-бедна икономика, което се дължи на прогнозите за по-високи цени и стагнация в безработицата. 
Заедно с Венецуела към най-затруднените  страни са Аржентина, Южна Африка, Турция, Гърция и Украйна - всяка, от които запазва същия ранг като миналата година, показвайки силен икономически стрес и оскъден напредък в укротяването на цените и връщането на хората на работа.

36

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Държавата изненадващо поема нов дълг от 400 милиона лева

20.06.2019

Мила Кисьова

2952 9
ГЕРБ и ДПС ще отприщят тройно финансиране на големите партии

20.06.2019

Таня Петкова

297 2
НЗОК задълбочи проблемите с лечението на деца

Коментари

Страници

Лoвkия

Мда, явно здравите сили са се фторачили в Президент!!! Радев!!!, гост на наведения Василев, затуй не са мецнали, че тая инфлация е заради зловещите американски санкции, а не заради гения на Мъдю...

Manrico
снимка на Manrico

Мда, явно здравите сили са се фторачили в Президент!!! Радев!!!, гост на наведения Василев

Аз случайно прещраках каналите, видях че ген. Десин води предизборна кампания на БСП и превключих да гледам шеф Манчев - човекът хем си разбира от работата, хем говори по-интелигентно и интересно, хем е по-симпатичен. За жена му пък хич и да не споменаваме, макар че тя не се влачи по него да я покажат по телевизията.

сталкер пустиняк

Хубава страна, симпатични хора, особено жените, но не са случили на управляващи. Не че ние може да се похвалим с нещо по-различно, но инфлацията я минахме преди около 20-ина години. 

buratinob

Голяма тъпотия!

Физическите активи са там, голяма част от нематериалните ( население подкрепящо властта ) също.

Обаче имали инфлация.

По света е  имало и по-страшни инфлации например в Германия след ПСВ, после знаете.😂

А Ловките сили, що не гледат Президента?

 

Гaндaлф

Инфлация, курец.

Лъжат като ... като блумберги.

 

Да помогнем на гербавите другарчета.

Инфлацията се определя от цени, а не от валутни курсове.

Oxoboxo

Нас като ни няма в първи списък,трябва ли да се чустваме добре или гърци и испанци са по зле от нас? Bloomberg :)

 

Наблюдател 1

"Фалирала" Гърция е на светлинни години пред нас. И продължава да се отдалечава. Ние на практика доказахме правотата на Arthur Laffer и Milton Friedman. И не просто ги доказахме, а продължаваме да го провим десетилетия. Тъпо и упорито. Та за това не ни търси в тези класации. При нас инфлацията не е достатъчен критерий. Ние си имаме стагфлация. Някой я наричат "стабилност".☺

Slava
снимка на Slava

Физическите активи са там, голяма част от нематериалните ( население подкрепящо властта ) също.

 

😂😂

На венецуелците със сигурност не им е до смях, но се успокоявам, че не четат български вестници и тъпите вицове под статистиката за дереджето им.

Slava
снимка на Slava

6

Пет., 19/04/2019 - 23:21 (нов)

Гaндaлф

Инфлация, курец.

Лъжат като ... като блумберги.

 

Да помогнем на гербавите другарчета.

Инфлацията се определя от цени, а не от валутни курсове.

 

Гениален😂

Жан Виденов - $1 = 3000 лв., цени, които се променят по три пъти на ден. В задачата се пита колко % е инфлацията. Няма да питаме от какво се "определят" цените.

mick

И на нас врътнаха същия номер.. ама ние бързо бързо клекнахме и сега берем плодовете на демокрацията.  Но без лесните пари.. основното и единствено гориво на западната демокрация. Без лесните пари.. демокрацията е мизерия.. все едно сме атакувана страна от санкции. Е не такива като във Венецуела.. ама.. резултатът е същия. Яка декапитализация.. на инфраструктурата и на всичко в държавата. И докато във Венецуела се усещат.. тук - явно никой не го забелязва. И всеки вика да живее демокрацията.. без да знае, че без огромни дефицити и дългове или помощи.. тя води към мизерия. Бавно и полека.. без хората да се усетят. Също като жава в тенджера със завираща вода.

 

 

 

 

 

Наблюдател 1

Уважаеми mick, струва ми се, че сте пропуснари нещо много важно: 

"ДА ЖИВЕЕ ПРОЛЕТАРСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ! УРА ДРУГАРИ!"

☺️

Гaндaлф

Що лъжеш на едро?

Banshee
снимка на Banshee

 най-бедната страна в света

Африка отписахме ли я от света или там всичко е наред, само Венецуела е проблем? И Русия, Турция и Гърция и Украйна също. :) Щеше да е смешно, ако можехме да забравим за това:
МногоУмен
снимка на МногоУмен
Много долно и демагогски е да давате това. Без да кажете от коя страна е, от коя година е ❓ Ако имате малко страх от Бог /започва Страстната седмица/ не бихте поствали това като аргумент за каквото и да е. Само ще ви припомня. Нали знаете как завърши оня западен фотограф , който преди четвърт век снима умиращото от глад негърче и лешояда до него ? Самоуби се. Съвестта му не понесе че е правил "топ-снимка" , вместо да помогне на детенцето... Та така. Вие какво направихте за децата в Африка ?
Banshee
снимка на Banshee

Без да кажете от коя страна е, от коя година е ❓ 

 

От Сомалия е, както можеш лесно да установиш, ако щракнеш върху нея с "търсене в Гугъл". Или ако напишеш в търсене "Глад в Африка" и дадеш на "инстументи" - опция  "последната година".Тази е от по-щадящите. 

Не разбрах от какво да се боя от Бога, ще ме накаже, че е някакво обвинение към него ли? Ми ти го казваш. 

dream team
снимка на dream team

Глупости. Що за измислен индекс. Южна Африка на трето място, а Зимбабве го няма. А инфлацията в Зимбабве също гони милиони и 2 милиона зимбабвийци работят в РЮА.

Banshee
снимка на Banshee

Никак не им се говори за Сомалия и Етиопия. Бяха идентични, и в двете снимаха гладуващи деца, докато в  Етиопия навлязоха икономически китайците и я вдигнаха на крака. 

Devil in Exile

Нагледен пример как САЩ могат да убият една страна с икономически средства. За тези убийци защо няма съд и присъда? Те не се различават по нищо от убийците с бомби и куршуми.

Лoвkия

От Сомалия е

Там кви санкции наложиха САЩ, та сомалийските дечица гладуват?

Banshee
снимка на Banshee

Май не са се сетили, за разлика от тебе, за такава възможност. 

onzitam

Това не може да бъде. Във Венецуела се живее прекрасно, Мадуро е велик водач и рушител на ИмпериализЪма. РАССия, Чайна и Хиндустан ги пазят. Хората са доволни и щастливи. Какви тези пораженски статии за хиперинфлации?

Justinian2
снимка на Justinian2

Това за сомалийските деца наистина е долнопробен спам.  "А вие защо биете негрите" ? 💩

Banshee
снимка на Banshee

Какви невронни спазми под лъжата, че Венецуела е най-бедната държава на света. Или ако не е лъжа, дребна небрежност, че имало толкова бедни държави, че те са си на умиране, какво да ги броим. 

Даже не ни ги показвайте на снимка, че сме много чувствителни и сме пред празници. 

Justinian2
снимка на Justinian2

Ми не е най-бедната в света. Най-бедна стана в двете Америки.  Това грее ли ви ? А венецуелците грее ли ги ? Че на друг континент имало по-бедни и от тях ? 🐑

Гaндaлф

Тц. Тц.

Тва по "номинал", невям.

Banshee
снимка на Banshee

Радвам се, че ме четеш мен, ама заглавието четеш ли го? 

Венецуела е най-бедната страна в света с 8 млн.процента инфлация

 

Коментирай него, лъжа ли е или глупост? И ако се повтори 1000 пъти, какво става с някои мозъци? 

slaughter
снимка на slaughter

Това с повтарянето явно върши работа. Някои хора още вярват , че със Съвецкия съюз начело ще стигнем светлото бъдеще, ще сринем капитализъма и ще пребъдем във вековете. Честито на венецуелците! Те явно много са вярвали на Мадуро , че ще валят от небето кюфтета , ще се лее ракия и всичко ще бъде на шест без да се налага да работят , само да изгонят американците и да си докарат газпром и лукойл.

Justinian2
снимка на Justinian2

Какво да коментирам ? Две картинки и някакъв преразказ на редакцията , която традиционно търси евтини провокацийки ? Па и "Блумберг" , дето след кризата 2008 никой не ги взема на сериозно ?

Banshee
снимка на Banshee

Нищо работа, просто хубав повод да се предъвкват пак редовните "ето, социализма носи бедност", "горките венецуелци, защо не им съчувствате” и т.н.  По този повод ви показвам снимка от забравената от бога държава Сомалия, за която наистина трябва да се притесним;  и я сравнявам с Етиопия, където са влезли (не военно, а икономически) китайските комунисти. Можете да намерите много по-приятни снимки за нея сега в нета.

Това е, малко по-подробно, ще се радвам, ако съм била полезна.

slaughter
снимка на slaughter

Какво общо има Китай с комунизма? И какво общо имат китайските милиардери които отиват да инвестират в Африка с китайските комунисти които  господ знае къде са се изпокрили. Китай е едно голяяяямо доказателство , че страни които загърбят глупостите за комунизма и се опрат на основите на пазарното стопанство и конкуренцията могат да създадат една силна икономика и да дадат на населението си нормално съществуване.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×