Quantcast
Борова гора изчезна мистериозно до любимия стадион на Бойко Борисов | СЕГА
facebook
twitter

Първа страница

Борова гора изчезна мистериозно до любимия стадион на Бойко Борисов

Според местните дърветата са изсечени, за да се отвори място за трибуна
4 576
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Част от дънерите са покрити с клони, а по други е мазана кал.

Десетки борови дървета са били изсечени само за няколко часа до оградата на стадиона в софийското село Бистрица, съобщи пред „Сега” арх. Димитър Димитров от сдружението "Граждани за София". На стадиона играе мачовете си първодивизионният футболен отбор „Витоша”, част от чиито ветерани е премиерът Бойко Борисов. Боровете са изрязани и извозени от мястото за изключително кратко време, което говори, че сечта е била много добре организирана и проведена, каза още Димитров. Дърветата са садени преди 40-50 години и са били напълно здрави към момента на отсичането, поясни още той.

Проверка на "Сега" на място показа, че в района още мирише на прясно отрязана дървесина. Част от дънерите са покрити с клони, а други са намазани с кал, за да не личи поголовната сеч отдалеч.

Кметът на Бистрица Николай Гюров заяви за „Сега”, че разрешенията за рязане на дървета в района се издават от районната администрация в Панчарево, и препрати за въпроси към нея. Гюров потвърди, че доскоро на мястото е имало горичка, и поясни, че не знае кой и защо я е изсякъл. Липсващите дървета се намират непосредствено до помощния терен до централното игрище на стадиона на ФК „Бистрица”. Според местните на мястото може да се построи трибуна, от която зрителите да гледат мачовете.

БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ

От администрацията на район „Панчарево” поискаха „Сега” да внесе писмено въпросите си във връзка с отсечената гора и обещаха да направят проверка, но до редакционното приключване на броя отговори не дойдоха. Въпросите, които бяха зададени, са: издавал ли е отдел „Екология” към район "Панчарево" разрешение за извършване на сеч, има ли одобрен проект, въз основа на който да се извърши тя, заснет ли е предварително районът от архитект, маркирани и кубирани ли са дървета, от лицензирана фирма ли са извозени трупите, предвидено ли е компенсаторно залесяване и т.н.

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Всеки пети пенсионер се пенсионира на над 66 г.

18.12.2019

ЯНА НИКОЛОВА

23945 35
КЕВР призна, че вдига цената на водата на сляпо

18.12.2019

МИЛА КИСЬОВА

7960 6
Страсбург осъди Норвегия за отнети деца

18.12.2019

18018 5

Коментари

сталкер пустиняк

Пълни профани са това герберастите!

Хайде бе, няма ли някой да се хвърли на амбразурата и да защити поредната простотия на ГЕРБ?

PlaNed
снимка на PlaNed

От добре информиран бахурлия получихме информация, че през последните дни, представители на жГЕРП многократно  са забелязали в района КорНи, на червен кон, приидружена от представители на "определени политически сили, с определени олигархични интереси и определени журналисти, които ги обслужват" ( край на цитата! )

kissсинджира

Боеко няма нищо общо, със сигурност, той изобщо не си е пожелавал да има трибунка, да го гледат, да му се радват, да му ръкопляскат. 

Миряна Б.

 

Това е по-престъпно от апартаментстването. Масово убийство на дървета, цветя, птици, катерички... Бих му дала поне 10 мандата зад бодливата тел. Решетките може и да ги прегризе. 

Миряна Б.

 

Светът не знае по-жалък диктатор.

Миряна Б.

 

 

абе, сама ли ще правя преврата? хунтата готова ли е, допълзя ли?

RanBosilek
снимка на RanBosilek

Десетки борови дървета са били изсечени само за няколко часа до оградата на стадиона в софийското село Бистрица, съобщи пред „Сега” арх. Димитър Димитров от сдружението "Граждани за София". На стадиона играе мачовете си първодивизионният футболен отбор „Витоша”, част от чиито ветерани е премиерът Бойко Борисов.

Ако някой може да направи връзка между цитираното и коментарите, то той/тя са в групата на доказалите Голямата теорема на Ферма̀ на половин страница - такива има много, някои са кротки и плескат тъпни по форуми, по-буйните ги обличат с едни дрешки с дълги ръкави, да не им е студено. Последните не пляскат тъпни по форуми по технически причини.

RanBosilek
снимка на RanBosilek

абе, сама ли ще правя преврата? 

сама ами, СЕГА като нема вече "къхъм-къхъм" и - айде у фризеро, и другарето ти се обезвериха.

вила

Сънувал снайперисти в горичката и...я обръснали лофките му ибрикчии

Johnny2965

Едва ли е направено незаконно. Не закон, а моралът е това, което ни липсва. 

Уверен съм, че нито един случаен или неслучаен свидетел, не се е опитал да попита кой и защо реже дърветата. 

Влез или се регистрирай за да коментираш