facebook
twitter

Икономика

Животът ни е поевтинял с 0.1% през ноември

112

След  три месеца на инфлация ноември е донесъл спад на потребителските цени - макар и само с 0.1 на сто. Това показват данните на НСИ. По стокови групи картината изглежда така: храните и безалкохолните напитки са поевтинели с 0.2%, облеклото и обувките - с 0.1%, а цигарите и алкохолът са поскъпнали с 0.1 процента.  

Интересното е, че в месеца на "черния петък" с уж големите намаления цените на някои от най-търсените стоки са спаднали, но други са пораснали. Например при хладилниците, готварските печки, както и при козметиката има леко поскъпване, но при мебелите, климатиците и мобилните телефони е обратното. Според НСИ битовите ни сметки - за ток, вода, отопление и т.н., са нараснали с 0.7% през ноември. 

При храните най-голям скок на цените миналия месец е отчетен за краставиците - 26%. Следват лукът и чесънът с 9.9 и 4.6 на сто.  Най-голям спад е измерен за зелето - с 11%, южните плодове - с 10.2%, и доматите - 5.5 на сто. Бензинът само за месец е спаднал с 6-7%. Самолетните билети също са поевтинели - при това с над 8 процента, според данните на НСИ.

 

 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Счупена стрелка е причината за инцидента на гара Пловдив, твърди фирмата превозвач

17.02.2019

327 3
С почти 5% намаляват продажбите на нови коли в България

15.02.2019

563 3
РВД ще обслужва и летището в Истанбул

15.02.2019

844 8

Коментари

ablepsia

Сериозно?! Стъкмистиката си проси да я пребият с изчезналите софийски павета!

kempes

Тук няма коментари защото просто хората си спестяват санкцията от страна на администратора. То при тая тема освен благопожелания нищо друго не ти идва наум.

Сит на гладен не вярва.

Влез или се регистрирай за да коментираш