facebook
twitter

Икономика

Варна няма идея какво ще прави с купения от Гергов имот

970
Снимка: Архив
Георги Гергов

Община Варна засега няма идея какво ще прави с имота, известен като Дупката, купен от пловдивския бизнесмен Георги Гергов. Вчера кметът на града Иван Портних заяви, че бъдещето на терена ще бъде решено чрез конкурс, на който ще бъдат поканени международни участници. “Нека специалисти и архитекти да дадат своите предложения и съм убеден, че ще изберем най-доброто решение”, заяви той. Според кмета върху парцела не бива да се строят сгради, а да се превърне в част от пешеходния ринг, който свързва същинския център с района на пристанището. Парк, паметник на Кирил и Методий и музей са най-споменаваните идеи в публичното пространство за въпросното пространство, което е с големина около 3 декара.

Община Варна купи Дупката от Гергов за 43 млн. лв. Парите бяха предоставени от правителството, като цялата процедура се разви скоростно през есента. Бизнесменът е член на БСП, опонент на лидера на Нинова, което в политически план породи коментари, че чрез сделката властта подпомага опозицията в социалистическата партия. На една от комисиите към общинския съвет в края на 2018 г. стана ясно, че местният парламент трябва да ликвидира дружеството, което стопанисва терена. Вчера Портних потвърди тази информация. На същото заседание се разбра още, че прокуратурата проверява сделката.

 

НОВ СРОК

Междувременно Портних изрази надежда, че новата част от бул. “Васил Левски” ще е готова до втората половина на април. Проектът е най-голямата инфраструктурна инвестиция в града за последните десетилетия, като засега цената му е около 115 млн. лв. Основна част от тях (85 млн. лв.) осигури правителството. Първата копка бе направена през август 2017 г. Според обещанията на премиера Борисов булевардът трябваше да е готов в рамките на година.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Задават се нови тапи и по магистрала "Хемус"

25.03.2019

379
Според чешко издание "Еврохолд" е кандидат за българските активи на ЧЕЗ

25.03.2019

1658 9
Български превозвачи обмислят да блокират Страсбург

23.03.2019

1207 9

Коментари

hamel

Варна? Тиквата Портних нема идея.

kempes

На мястото на Дупката спешно да се построи едно Гуантанамо, че след като паднат от власт ще се появи извънредна нужда от специализиран затвор за гербери, гербероподобни и евроатлантически деформирани малки мозъци.

От друго града няма нужда, ненормален и наркоманизиран кмет си имаме, алчни общинари си имаме като всеки български град, краденето е на ниво "Адидас", всичко е точно.

Wolf ACE

Че кво значение има?!

Важното е, че е платен, а не, че е купен...

Paco Pacov

Да го дадат за без пари на предишния си кмет, Кирил. 

https://iconomicabg.blogspot.com

Влез или се регистрирай за да коментираш

×