facebook
twitter

Икономика

Спират от движение коли на "Такси Максим"

Още миналата година прокуратурата е възложила на "Автомобилна администрация" да провери компанията
351
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Таксиджиите излязоха на протест срещу руската компания миналата седмица.

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ спира за срок от шест месеца колите на  "Такси Максим". Наказанието е резултат от проверка на руската компания, възложена от Върховната административна прокуратура (ВАП) още през май миналата година на Министерството на транспорта, НАП и автомобилната инспекция. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) също започна в началото на март проверка срещу "Максим", която работи подобно на "Юбер". 

Въпреки че компанията има дейност у нас от 2014 г., тепърва ще се установява дали "Максим" действа в нарушение на Закона за автомобилните превози. Това означава да се провери дали са превозвани пътници, без да са издадени нужните разрешения както на фирмата организатор, така и на водачите на леки автомобили.

От прокуратурата съобщиха още, че директорът на агенция „Автомобилна администрация“ ще наложи имуществена санкция и на „Такси Максим“ ЕООД освен глобите на физическите лица.

Миналата седмица таксиметрови шофьори излязоха на протестно шествие в София с искане „Такси Максим“ да бъде изваден от пазара. Компанията разчита на модела "споделени пътувания" подобна на "Юбер", която бе спряна през 2015 г.

 

Все още няма коментари

Още

Египет ще изнася ток в Европа

23.05.2019

1027 22
Собственици на малки ВЕИ преговарят с енергийния министър

23.05.2019

608 8
Шефът на „Хуауей“ се изказа за санкциите на САЩ

22.05.2019

3785 41

Влез или се регистрирай за да коментираш

×