facebook
twitter

Икономика

"Райънеър" отмени 4 полета от и до София

158
Снимка: Архив
Около 400 полета в цяла Европа няма да се състоят заради стачката на пилотите на "Райънеър".

Нискотарифната компания "Райънеър" отново предизвиква неволи за своите пътници в разгара на летния сезон. Близо 400 полета до и от най-големите европейски градове ще бъдат отменени, а причината е стачка на пилотите на компанията. Четири полета, предвидени за днес, от и до София са отменени - два от и до Шарлероа (Брюксел) и два от и до Германия, съобщиха от летище София  вчера.

Обезщетения за пътниците, които имат билети за петък, обаче няма да има. Те вече трябва да са уведомени от компанията за отменените полети. "Райънеър" им предлага единствено безплатно пререзервиране на билета.

Пилотите на ирландската авиокомпания в Германия обявиха 24-часова стачка за днес заедно с колегите си в Ирландия, Швеция и Белгия. Те настояват за по-високи основни заплати и по-добри условия на труд, както и да не се отменят заявените отпуски. Ръководството отхвърля исканията им и твърди, че държи да остане нискотарифна компания. 104 са отменените полети на авиопревозвача за днес от и до Белгия, 22 до Швеция, 20 до Ирландия, а след присъединяването на пилотите в Германия там няма да се осъществят 250 полета. 

Само преди три седмици стачка на екипажите от Испания, Португалия и Белгия отново наложи отмяна на 600 полета на "Райънеър" в цяла Европа. Тогава едно от исканията на стачкуващите бе да бъдат назначавани по законите на страната, в която са, а не по ирландските.

В началото на юли Агенцията по конкуренцията на Италия наложи глоба от 1.85 млн. евро на "Райънеър" заради огромния брой анулирани полети през миналата година. Според ведомството превозвачът не е предоставил адекватна информация на засегнатите пътници за правата им.

 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Изграждането на интелигентната система по "Тракия" ще струва над 7 млн.лв.

19.03.2019

1454 13
Париж, Хонконг и Сингапур са най-скъпите градове в света

19.03.2019

416 19
Световните продажби на фалшиви и пиратски стоки надминаха 500 млрд. долара

18.03.2019

449 8

Коментари

Злата_катерица

Обезщетения за пътниците, които имат билети за петък, обаче няма да има.

Това не е вярно. Стачката е на техните служители т.е. не е форсмажор. Дължат обезщетение по директивата в зависимост от разстоянието.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×