facebook
twitter

Икономика

НАКРАТКО

68

Цената на природния газ

вече се определя за мегаватчас, а не за кубически метър. Услугите „разпределение“ и „снабдяване“, които са част от крайната цена на синьото гориво за потребителите, също се определят в енергийни единици (МВтч), съобщиха вчера от "Овергаз". Промяната се отнася единствено до начина на изчисление и няма да повлияе на нито една от компонентите в крайната цена на газа за клиентите на "Овергаз Мрежи".

 

Над 1 млн.лв. ще инвестира

в България британската ИТ компания Viafik. Тя започва проект за създаване и внедряване на дигитална платформа, която ще обединява всички транспортни средства на едно място и ще дава възможност за закупуване на билети онлайн за тях. Това стана ясно по време на среща на заместник-министърът на икономиката Александър Манолев с ръководството на компанията. Годишно в България се продават над 100 млн. билета за всички транспортни средства, показват данните на Viafik.

 

Движението в тунел "Топли дол"

на магистрала "Хемус" ще е двупосочно в една тръба днес от 10 до 16.30 часа, съобщиха от Пътната агенция. Това се налага заради оглед на осветителната система. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация, напомнят от агенцията. Всички граждани могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от сайта www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в Пътната агенция.

 

Все още няма коментари

Още

Счупена стрелка е причината за инцидента на гара Пловдив, твърди фирмата превозвач

17.02.2019

326 3
С почти 5% намаляват продажбите на нови коли в България

15.02.2019

563 3
РВД ще обслужва и летището в Истанбул

15.02.2019

844 8

Влез или се регистрирай за да коментираш