facebook
twitter

Икономика

ГЕРБ силно хареса кандидата на "Атака" за шеф на КФН

854
Илияна Кирилова
Бойко Атанасов е единствената кандидатура за шеф на КФН.

Без никакви дебати мина в сряда изслушването в бюджетната парламентарна комисия на Бойко Атанасов - единствения кандидат за шеф на Комисията за финансов надзор (КФН). Той е номинация на "Атака", но се оказа горещо подкрепян и от ГЕРБ. Шефката на комисията Менда Стоянова изсипа суперлативи по негов адрес: "Познавам Атанасов отдавна и се радвам, че той е кандидатът. С две бих се подписала под неговата кандидатура. Той ще влезе с летящ старт като шеф на тази комисия, защото повече от година и половина работи в нея".
Парламентът ще гласува назначението на новия шеф на КФН в петък. Мястото бе овакантено от 1 март, след като Карина Караиванова замина за Лондон като представител на България в ЕБВР.
Въпреки важността на поста само една партия предложи кандидат -  "Атака", която като част от управлението кадрува доста активно и лансира на ключови държавни постове фигури, свързвани с  депутата от ДПС Делян Пеевски. Партията на Волен Сидеров лансира  Бойко Атанасов и през  2016 г. Тогава той стана зам.-министър на финансите. А по време на кабинетите "Орешарски" и "Борисов 2" експертът ръководеше НАП. В края на 2017 г. Атанасов бе избран за зам.-председател на КФН с ресор "Надзор на инвестиционната дейност". 
Атанасов обяви пред депутатите, че застраховането ще му е приоритет, и обеща да работи за подобряване на репутацията на КФН и да се среща редовно с бизнеса. 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Пощенска банка" финализира сделката за "Банка Пиреос"

15.06.2019

1299 2
Главен съветник на Ердоган: Шансовете ни за Фолксваген нарастват

14.06.2019

3837 55
НСИ измери 3.5% годишна инфлация

14.06.2019

334 3

Коментари

ablepsia

силно хареса

 

Боже, това загллавие на български ли е съчинявано или е нескопосна калка от дуруг език?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×