facebook
twitter

Икономика

Франция връща България в самолетостроенето

1095
Снимка: Светослав Терзиев
Директорката на Френско-българската търговска и индустриална камара Весела Тодорова-Мозетиг обясни на премиера Бойко Борисов производствения процес в завода на "Латекоер".

101-годишната френска самолетостроителна компания "Латекоер" откри в индустриалната зона "Марица" край Пловдив първия си завод в България. Заводът нае 150 работници и ще произвежда шкафове за електронни инсталации на пътнически и военни самолети, както и самолетни врати. Инвестицията от 15 млн. евро, макар и неголяма, е важна, защото чрез  нея Франция помага на България да се върне в самолетостроенето, изоставено у нас преди много десетилетия, обясни председателката на изпълнителния комитет на групата "Латекоер" Яник Асуад. В церемонията участваха премиерът Бойко Борисов, заместникът му Томислав Дончев и министърът на икономиката Емил Караниколов.

 

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Карина Караиванова напуска КФН и България

19.02.2019

3232 18
Бизнесът: Наредбата за касовите апарати е опасна за икономиката

19.02.2019

1369 1
Петролът поскъпва към тримесечни върхове

19.02.2019

380 3

Коментари

Това съм аз Льоклер
снимка на Това съм аз Льоклер

Франция връща България в шкафосглобяването.

...

... Заводът нае 150 работници и ще произвежда шкафове за електронни инсталации на пътнически и военни самолети, както и самолетни врати.

Ако не беше тъжно и жалко, щеше да е смешно. Правиш шкафа, слагаш му вратата, още едно-две неща, и самолета е готов, и 'фръква. ✈️

дъртреалист

Спомени от лунното бъдеще ... 

"Мамата, вратата, мамата, вратата..."

ЧЕКМЕДЖЕ

И първият пилот на български аероплан от шкаф и самолетна врата Бай Туй-онуй! А дано полети и отлети. Ще ни липсва ленторезачът!?

mi6osp.

С това заглавие статията си е за "После".

rorik

Ммм даа,

ми точно като при соца . Що ревете , нали си го харесвате. Една работничка "тъче"  за един месец 20 рамки за телефонни централи ,  точно преди демокрацията французите ни дадоха машини , от които една "тъчеше" за един ден 20 рамки.

И тогава бае ви Тодар режеше лентички. Е??

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×