facebook
twitter

Икономика

АПИ отказа независима проверка на пътищата

1121
Снимка: Архив
Дончо Атанасов увери, че от пътищата не се краде, и допълни, че в АПИ не се притесняват от проверки.

Законите не позволяват да се направи независима проверка на качеството на строителството на пътищата в страната. Това заяви вчера пред Би Ти Ви бившият шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" и сегашен член на управителния съвет на агенцията инж. Дончо Атанасов. Повод за изказването му бе искането на БСП за външна експертиза на проблемните пътища в страната. Във вторник социалистите настояха за техническа експертиза от независима европейска лаборатория на автомагистралите "Тракия", "Хемус", "Струма", "Марица", както и на някои от първокласните пътища.

Според Атанасов обаче първо трябва да се проверят законите, за да се установи дали може да се провери качеството на работата, свършена по време на неговото управление в АПИ.  „Колегите проверяват всички закони, нормативни документи, по които може да се осъществява такава проверка от външни лица. Законът за устройство на територията много ясно показва какви са правата и отговорностите в целия инвестиционен процес по реализирането на ново строителство, ремонтни дейности. Така че, който иска да осъществява такива проверки, би трябвало да се запознае първо със Закона за устройство на територията", заяви Атанасов и обеща, че в кратки срокове социалистите ще получат отговор от АПИ.

По негови думи в последните години проектите, изпълнявани от агенцията с евросредства, са проверявани от лаборатории, ангажирани от ЕК. Проверявани са участъци от „Тракия“, „Струма“ и „Марица“. Според Атанасов в поисканата проверка има пътища, строени преди 30 години по тогавашните норми на проектиране, различни от сегашните изисквания.

НАЗНАЧЕНИЕ

Антон Антонов е назначен за директор на Националното тол управление към АПИ. Специализираното звено ще се занимава със събирането на електронните пътни такси от Нова година, съобщиха от агенцията. Щатът на звеното ще е 921 служители, като 911 от тях ще работят на терен, а 10 - в администрацията на АПИ. 

 

 

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Пощенска банка" финализира сделката за "Банка Пиреос"

15.06.2019

1299 2
Главен съветник на Ердоган: Шансовете ни за Фолксваген нарастват

14.06.2019

3837 55
НСИ измери 3.5% годишна инфлация

14.06.2019

334 3

Коментари

ГАМЕНЧЕТО

Ми ето готовия първи отговор за Нинова, а преди трийсет години къде сме били бре. Започваме с нагледен пример как дявола чете евангелието.

KaraKoliu

Законите не позволяват да се направи независима проверка на качеството на строителството на пътищата в страната. Това заяви вчера пред Би Ти Ви бившият шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" и сегашен член на управителния съвет на агенцията инж. Дончо Атанасов. 

 

Разбира се, че ще откаже проверка на качеството на строителството, защото такова няма. Но няма нужда да започваме с тежката артилерия. За начало може да се започне с проверки как се поддържат пътищата и колко пари са платени. Защото масово пътищата са без маркировка, обрасли с драки и трева, които надвисват над  пътното платно. Важни знаци са невидими заради крайпътната растителност. На практика банкетите вече ги няма. И това на първокласни пътища. При принудително спиране колите остават на пътното платно. Вероятно има загинали хора по тази причина. Така че инж. Дончо си има причини да не иска проверки.

 

 

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

И в кой закон е казано, че не може?

duch

Човека е буквояд просто в никой закон не е казано, че може. Като един виден представител на дългата управленска скамейка на ГЕРБ правилото е, че всяко можене е посочено в закон, всичко непосочено е в категорията "не може"

Та този хубавец да вземе да обясни с кой закон му е позволено да диша въздух в точно определена стая от АПИ

wreckage
снимка на wreckage

Законът за устройство на територията много ясно показва какви са правата и отговорностите в целия инвестиционен процес по реализирането на ново строителство, ремонтни дейности.

проверката на качеството на построеното и ремонтите нема как да са част од същия шибан инвестиционен процес, довел до построяването на тва, което се проверява.

Бург Гаски

Законите не позволяват да се направи независима проверка на качеството на строителството на пътищата в страната.

А забраняват ли такава проверка?

Аз като инвеститор в инфраструктурата на милата си Родина искам независима проверка!!!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×