facebook
twitter

България

Пострадалите в катастрофата с Местан се страхуват от лошо разследване

Съдът върна книжката на лидера на ДОСТ, той обжалва паричната гаранция
254
стопкадър Нова тв

Близките на раненото при катастрофата с Лютви Местан семейство са изпратили искане до Върховната касационна прокуратура, с която я молят да упражни контрол върху следствените органи в Кърджали как се води разследването и дали всички доказателства се събират по надлежния ред. Това обявиха самите те пред Нова тв. Те се съмняват, че разследването ще е обективно, а част от фактите могат да бъдат променени.

Инцидентът стана на 14 април по обяд в района на с. Загорско по главния път към ГКПП - Маказа. При включване в главния път автомобилът "Фолксваген" на Местан се удря в друг автомобил, в който пътува семейство с две деца. Бебе на 6 месеца загина, ранени са 9-годишно дете и 28-годишната майка.

„Имало е видимост, той не е спрял на СТОП, изнесъл се е директно в средата на пътя и така е станало произшествието. Местан е виновен, той не знае закона, щом не е спрял на знака. Като се огледаш наляво, надясно – всичко се вижда”, коментира дядото Джавдет Сали.

Според близки на семейството Лютви Местан не е оказал помощ, не е слязъл от колата си и половин час е стоял в нея, докато дойдат полицаите. „Ако беше спрял, нямаше да се случи такова нещо. Има добра видимост, можеше да се спре, да се помогне и всичко можеше. Ако беше спрял, това нямаше да се случи”, каза Ергюн Мюмюн – близък на семейството. „Ако има закони в тази държава, те трябва да са еднакви за всички”, посочи дядото. „Дъщеря ми още не е в състояние да стане от леглото, все още лежи, не знаем какво ще й се случи. Все плаче и как ще свикне без бебето не знам. Вчера беше изписана от болницата в Кърджали”, посочи още той.

„Притесняваме се, че може всичко да се потули. Той има пари, има мощ и ще ги подкупи. Вярваме на държавата. Страх ни е от богатите”, заяви Ергюн Мюмюн.

Самият Местан призова да не се раздават предварително присъди. Той разви тезата, че е трябвало да бъде ударен от другата страна, ако не е спазил предимството. Партийният лидер твърди, че е спазил правилата.

Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт на пътя по непредпазливост. Във вторник кърджалийският съд отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета книжката на Местан. Решението на съда е окончателно и не подлежи на протест или обжалване. Лидерът на ДОСТ ще може отново да управлява МПС. В същото време стана известно, че той протестира пред съда наложената му мярка за неотклонение от 10 000 лева, както и срещу забраната да напуска страната.

 

 

 

 

Все още няма коментари

Още

СЕМ ще излезе днес с решение по казуса с БНР

19.09.2019

48 1
Никой от ДСБ и "Да, България" не иска да е кмет на Варна

18.09.2019

1365 9
Кандидат-кмет дебютира с фигура на Путин

18.09.2019

2232 11

Влез или се регистрирай за да коментираш

×