facebook
twitter

България

Млад мъж изби фамилията си в Нови Искър

407
БГНЕС
Полицаите открили убитите, след като започнали да набират телефоните им и ги чули как звънят в къщата.

25-годишен мъж е задържан за убийството на родителите си, баба си и брат си в Нови Искър, съобщиха в понеделник прокуратурата и МВР. 

Сигналът за тежкото престъпление е подаден около 10.30 ч. сутринта. „Колегите на бащата на извършителя са се опитали да се свържат с него. След като не са успели, са отишли в участъка в Нови Искър, за да потърсят съдействие. Началникът на участъка е отишъл на място. При позвъняването на вратата самият извършител е отворил, бил е в неадекватно състояние. На въпрос къде са неговите родители, той е заявил, че са на погребение в Пловдив”, разказа директорът на СДВР Георги Хаджиев. 

Полицаите позвънили на телефоните на жертвите и след като ги чули да звънят в къщата, влезли. Вътре били намерени труповете.

"За версиите ще говорим, след като приключат огледите и съберем абсолютно всички веществени доказателства. Все още извършителят не е давал обяснения. Той е безработен. Няма данни за финансови проблеми в семейството“, добави шефът на СДВР. Убийството е извършено с брадва, а мъжът се е опитал да заличи следите и да изчисти кръвта.

Младият мъж, заподозрян за убийствата, е воден на преглед при психиатър през 2015, 2018. и  2019 г., но няма данни за заболяване, съобщи СДВР. Според разследващите най-вероятният мотив е психичното състояние на предполагаемия извършител. Бащата е пенсиониран военен, който е работил по трудови правоотношения в поделението в Костинброд.

В началото на 2018 г. пак в Нови Искър бе застреляно семейство от шестима души. След неколкодневно безуспешно издирване МВР откри заподозрения за престъплението мъртъв. От полицията обявиха, че той се е самоубил.

Все още няма коментари

Още

Валери Симеонов защити Цачева и Цветанов

24.03.2019

191 6
БСП настоява Цветан Цветанов да напусне политиката

24.03.2019

499 18
Томислав Дончев: Цветанов трябва да представи цялата информация за отношенията си с "Артекс"

24.03.2019

1837 46

Влез или се регистрирай за да коментираш

×