facebook
twitter

България

Кюстендил е под блокада след бой пред дискотека

413
БГНЕС
Центърът на Кюстендил беше отцепен часове.

Кюстендил беше блокиран вчера от полиция и жандармерия, след като две групи - българи и роми, се биха в неделя сутринта пред дискотека в центъра. От прободни рани с нож на място почина 35-годишен мъж, а други петима са ранени. Един от тях с опасност за живота и беше транспортиран в "Пирогов". 

След инцидента от столицата пристигна жандармерия, а всички излизащи от града автомобили се проверяваха, тъй като се издирваха участници в масовия бой. Засилено присъствие на силите на реда имаше и в ромския квартал. В социалните медии моментално се появиха призиви за мирен протест.

"Не говорим за напрежение между етносите, случаят е битов вследствие на голямо количество употребен алкохол”, коментира комисар Елиян Стамболийски, директор на Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Според Би Ти Ви боят е започнал, след като охраната на заведението не е пуснала вътре група роми, тъй като са били пияни.

Човекът, нанесъл смъртоносния удар, до късно вчера не беше задържан и се издирва. "Установен е, знаем кой е и от свидетелски показания, и от видеозаписи, предстои задържането му. Той е на 19 години, от ромски произход и е криминално проявен, с 3 криминални прояви, 2 от които са за телесни повреди”, каза Стамболийски.

По случая е започнато досъдебно производство, задържани са 8 души, сред тях има и криминално проявени. Задържаните, както и приетите в болница са и от български, и от ромски произход. Убитият няма криминални регистрации и по неофициална информация е българин. Тепърва ще се изяснява дали е случаен минувач, или е участник в мелето.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Плевнелиев: Радев защо не коментира ТЕЦ-а на Доган?

24.03.2019

318 7
Елена Йончева: Борисов предаде българските превозвачи два пъти

24.03.2019

357 7
СДС възложи на своя лидер да подпише споразумение с ГЕРБ

23.03.2019

904 17

Коментари

NATURAL

Той е на 19 години, от ромски произход и е криминално проявен, с 3 криминални прояви, 2 от които са за телесни повреди”

Има, сигурно, хиляди цигани с по 3 и повече криминални прояви и не само цигани. Убиеца на Виктория и той беше "регистриран" в МВР за криминални прояви. Чакаме всеки от тях да извърши убийство ли? Защо в МВР получават заплати.  Милиар и половина бюджет. Разпуснете го това министерство за да може престъпниците да получават наказания и да се страхуват да извършват престъпления.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×